X
Annons
X

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Foto: Per Johnsson

I takt med Qatar Airways snabba expansion, inte minst från Skandinavien, mellanlandar allt fler svenska resenärer på väg österut i Qatars huvudstad Doha. Därför kommer här ett tips till alla vars transit innebär övernattning: strunta i det trista flygplatshotellet, sov i stället i öknen.

Transfer till och från flygplatsen (cirka 30 minuter), middag och övernattning i beduintält ingår i priset som ligger på runt 1 200 kronor per person och natt. Vill och hinner man kan man passa på att åka med på en ökensafaritur, men det kostar extra.

Med eller utan safari så är öknen en garanterat häftigare upplevelse än alla flygplatshotell i hela världen.

En pålitlig arrangör med ökentransit i programmet är Gulf adventures.

Till sist, en onödig slutkläm:
– Hur var flygplatshotellet i Qatar?
– Öken.