Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Tre dalarna i Frankrike – ett av Alpernas allra största skidområde, kanske det allra största. Kända skidorter som Val Thorens, Meribel, Les Menuires och Courchevel hänger samman i ett nästan oöverskådligt skidområde med skidåkning på upp till 3 100 meter över havet.

Det enda som saknas brukar det heta, är bycharm. Orterna här är uppbyggda enbart för att husera skidgäster. Och visst, det stämmer, men ingen regel utan undantag. I Tre dalarna heter undantaget Saint Martin de Belleville – en mysig by med liten kyrka, trånga gränder och butiker. Inte bara hotell och restauranger (även om det också finns förstås).

Saint Martin de Belleville är därför veckans skidtips för alla som vill kombinera Tre dalarnas sanslöst häftiga skidåkning med boende i by med genuin alpkänsla.

(Befinner mig i Saint Martin de Belleville just nu och lovar återkomma med bilder när uppkopplingen är lite snabbare)