X
Annons
X

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Foto: Eric Jamison/AP/Scanpix

Det tog inte många dagar innan hotellet där Whitney Houston hittades död förvandlades till en turistattraktion. Hotellet, Beverly Hilton Hotel, förekommer i alla fall redan i minst en guidad tur genom Los Angeles, nämligen The tragical history tour som arrangeras av företaget Dearly departed.

Rundturen tar enligt företagets egen utsago turister ”genom död, mord och skandaler i Los Angeles”. Enligt tidningen Daily Mail passerar turen än så länge Beverly Hilton Hotel utan att stanna, men det hindrar inte guiderna från att hinna diskutera omständigheterna kring stjärnans död.

Ägaren till Dearly departed, Scott Michaels, säger till tidningen Los Angeles Times: ”It is not a nice situation’ to speak about such a fresh death, but we’re not jumping on any bandwagon. This is what we do.”

Huset där Michael Jackson dog och Elisabeth Taylors hem är andra givna sevärdheter på rundturen, som är ett bra exempel på fenomenet morbidturism.