Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Foto: Scanpix

Sajten travelnewz.com har sammanställt de mest störande passagerartyperna på ett flygplan. Jag har plockat ut fem av sajtens tio största hatobjekt. Håller du med?

Sätessparkaren
Ordet finns väl egentligen inte i det svenska språket men tyvärr finns passagerartypen på i stort sett varje flygplan – han eller hon som oavbrutet sparkar i sätet framför sig, det vill säga just det sätet du sitter i. Passagerartypen är inte sällan ett rastlöst barn. Sparkarna kommer för övrigt nästan alltid ungefär samtidigt som du håller på att somna.

Den pratglada
Den här passagerartypen känner inte alls av situationen, och väljer därför att berätta sitt livs historia samtidigt som du vill slappna av med musik eller film.

Den illaluktande
På en buss kan du gå av vid nästa hållplats, på ett flygplan är du fast. Tio timmar bredvid någon med dålig andedräkt och/eller armsvett – värre kan det knappast bli.

Den illaluktande matsäcken
Lukt igen, den här gången gäller det mat. Men det handlar inte om flygplansmaten som trots att den sällan når några smakhöjder trots allt luktar okej, nej det handlar om grannens medhavda matsäck. I alla fall när grannens medhavda matsäck innehåller exempelvis äggmackor och starka ostar. Föda som förvisso smakar gott, men vars odör tar död på all aptit i dess närhet.

Bagagemarodören
När du försiktigt lagt in ditt ömtåliga handbagage i facket över dig vill du inte att den femte passagerartypen ska dyka upp vid ditt säte – han eller hon som oavsett hur trångt det är i bagagefacket alltid med våld trycker in sin egen väska. Proceduren avslutas ofta med ett ”det gick ju bra”, fast du vet att minst en av presenterna i din påse krossats.

Fler bloggar