Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Har de tyska turisterna fått sin slutgiltiga upprättelse? Är de från och med nu accepterade på såväl stränder som i liftköer, restauranger och barer runt om i världen? Har alla vi andra kommit på att vår fördomsfulla bild av tyska turister som ett gäng högljutt kaxiga egocentriker med ovanligt dålig smak vad gäller badbyxor, är fel?

Ja, kanske. För hur ska man annars tolka CNNGo:s helt ovetenskapliga lista ”World´s best tourists” där tyskarna intar andra platsen – före både kanadensare och svenskar.

I motiveringen läser jag bland annat att tyska turister är ”intelligenta, respektfulla och vänliga. Och även om de dricker lika mycket sprit som turister från andra europeiska länder, så kan de i alla fall hantera det”.
Jag läser också att tyskar har en ”medfödd kärlek till naturen och en nyfikenhet på andra kulturer som tar dem förbi Europas stränder”.

Enda invändningen är väl de där små badbyxorna som enligt CNNGo måste bort.

Svenska turister får nöja sig med fjärde platsen, och det tjatiga omdömet att vi är artiga och snygga. Och tydligen känns vi också igen på vår jämna solbränna.

Överst på listan hamnar turisterna från – trumvirvel – Chile!

Hela listan hittar du här. (Ja, jag vet att jag har snöat in lite på CNNGo för tillfället.)

Fler bloggar