Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Man kan säga vad man vill om Cypern, men en sak står utom allt tvivel: landet har tillhört svenskarnas favoritresmål i Medelhavet sedan charterns barndom.

Vissa lockas av det högljudda nattlivet i exempelvis Agia Napa och Larnaca, andra av den familjeanpassade all inclusive-tillvaron med barnklubbar, vattengympa och gratisglass. Här är tre andra anledningar att åka dit.

1. Troodosbergen. Vacker bergskedja som når upp till 2000 meter över havet. Pinjeskogar, dalgångar, små bergsbyar fruktodlingar och nio kyrkor som är upptagna på Unescos världsarvslista. Hyr en bil och kör försiktigt på småvägarna.

2. Huvudstaden Nicosia. Mysig gammal stadsdel där gågatorna kantas av butiker och restauranger. I Nicosia finns också Cyperns museum med föremål från stenåldern till bysantinsk period. Ett givet utflyktsmål.

3. Art Café 1900. Okej, man kanske inte åker hela vägen till Cypern bara för att besöka ett enda matställe, men när du är där ska du absolut inte missa Art Café 1900 i Larnaca. Restaurang, bar och kafé i två våningar. Skön atmosfär med konst och popkulturella affischer på väggarna.

Fler bloggar