Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

Det känns lite skumt att reducera ett helt land till ett enda resmål. Men på sommaren bör man inte nöja sig med till exempel en storstadshelg i Dublin, utan resa runt en hel del om man väljer detta hörn av Europa. Här tre anledningar att resa hit i sommar:

1. Naturen. Oavsett om man väljer nationalparken Killarney, de dramatiska klipporna på västra kusten eller inte tar sig länge från Dublins flygplats än kulliga gulliga Wicklow så är det svårt att låta bli att oooh:a och aaah:a åt Irlands vackra landskap.

2. Människorna. Klyschan om Irland som världens vänligaste land bekräftas gång på gång på diverse Lonely Planet-listor och andra håll. Men tja, det kan mycket väl stämma.


3. Festivaler. Av någon outgrundlig anledning verkar det alltid pågå en festival någonstans i Irland. St Patricks Day på våren, ostronfestivaler under hösten och självklart ett oräkneligt antal sommartid. Vare sig det handlar om världsmästerskapen i att spela traditionella instrumentet bodràhn, stand-up comedy, jordbruk, konst, jazz eller skönhetstävlingen Rose of Tralee – det är lätt att hitta en anledning att skåla i Guinness för den som vill. Titta in på den här sidan för att pricka in någon av festligheterna.

Missa inte tidigare inlägg i serien – kolla i spalten här bredvid under juni och juli månad!

Fler bloggar