Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

Tar härmed över stafettpinnen i den av Per Johnsson initierade sommarserien och ger er tre anledningar – det finns naturligtvis hundratals, säkert tusentals – att åka till Barcelona:

1. Cava. Bubbel är alltid trevligt – och det behöver ju inte vara dyrt så plånboken brister i gråt heller. På baren Can Paixano i Barceloneta serveras cava med glädje och frenesi – vilket också lockar alldeles för många turister. Men vilken uteservering eller luftkonditionerad bardisk som helst duger ju för att inta ett glas av denna symbol för flärd och lättja – och vad vill man hellre ägna sig åt på en slapp sommarsemester?


2. Arkitektur. Frågan är om någon annan stad är så tydligt präglad av en och samma arkitekt som Barcelona av Antonio Gaudì. Men även bortom Sagrada Familia, Parc Guell och Casa Batlló finns en hel del värt att titta på. Överdådiga sjukhuset Hospital de Sant Pau i Eixample, strama Miró-museet på Montjuic och den olympiska fisken vid stranden i Porto Olympic är några exempel.

3. Stranden. Egentligen är det inget särskilt med den ditfraktade gula sanden – det är snarare kombinationen av strand och stad som gör Barcelona till ett så utmärkt sommarresmål för den som vill ha det bästa av två semestrar.

Sugen? Missa inte vår Barcelona-guide!

Tidigare delar:

Tre skäl att åka till Sicilien

Fler bloggar