Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Ska du till London i år? Missa då inte Carnaby Street som firar att det är 50 år sedan gatan blev hela världens huvudstråk för mode, design, musik. Festen har redan börjat, och den fortsätter hela året med utställningar och framträdanden.

Det var som bekant på Carnaby Street det hände på 1960-talet. Det var här swinging London blev ett begrepp, det var här man hittade modeikoner som Twiggy och Mary Quant, det var här dåtidens stora popidoler lät sig stylas. Beatles, Rolling Stones, Marianne Faithfull och Jimi Hendrix – alla var här, och alla syns på utställningen ”Carnaby Street: 1960-2010” (på Carnaby Street 38), som i text och bild skildrar såväl händelser som personer som en gång i tiden satte gatan på kartan. Utställningen pågår till och med den 11 april.

Sommaren på Carnaby Street inleds den 5 och 6 juni med Summer of Love Music Festival. Dansframträdanden och musik av både gamla som nya artister utlovas.

Här kan du läsa mer om vad som händer på Carnaby Street i år.