Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

Vankas det europeisk road trip i sommar? Då är det definitivt läge att titta in på Motormännens sajt. Men den som ska köra i europeisk vänstertrafik har för tillfället inget att hämta.


Motormännens Riksförbund känns absolut som en bra startpunkt för den som ska köra bil utomlands och vill veta mer om regler och annat. Även om en hel del av infon är inlåst och bara tillgänglig för medlemmar (t ex på USA-sidan) finns här bland annat länkar till andra bra sajter, handfasta tips som checklista för bilen utomlands och en lista över var i världen du möjligtvis kan komma att behöva visa upp ett internationellt körkort.

Nytt är också att det nu går att få reda på regler för trafik, parkering och annat för fjorton länder i Europa, land för land. Bäst av allt: infon är släppt fri även för ickemedlemmar.

Följande länder har lagts upp: Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Italien, Frankrike, Spanien, Slovenien, Kroatien, Estland, Lettland och Litauen.

Information för fler länder kommer under året – då förhoppningsvis även för vänstertrafikländerna Storbritannien och Irland som i alla fall jag saknar mest på listan.

Fler bloggar