Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Fortfarande sugen på snö? Funderar du kanske till och med på att boka en sen skidresa? I så fall ska du välja en skidort i Tjecken eller Bulgarien om du vill komma undan så billigt som möjligt.

Det är prisjämförelsesajten Pricerunner som undersökt vad en veckas skidsemester på olika platser i Europa kostar. Billigast är Harrachov och Zelezna Ruda i Tjeckien där en vecka för två vuxna och två barn går loss på 21 048 respektive 21 748 kronor. Trea på listan är Poiana Brasov i Rumänien där motsvarande vecka kostar 21 993 kronor.

Det kan jämföras med en vecka i österriska Kitzbühel där priset landar på 43 500 kronor.

Dyrast i Europa är enligt Pricerunners undersökning Courchevel i Frankrike där familjens vecka kostar nästan 75 000 kronor.

Vemdalen är billigast av de svenska orterna i undersökningen med sina 24 532 kronor. I Sälen kostar veckan 28 021 kronor och i Åre 34 725 kronor.

I priset, som gäller vecka 9, ingår flyg, transfer från flygplats (för svenska skidorter är transportkostnaden baserad på buss från Stockholm), boende familjerum med halvpension, liftkort, skidhyra för 2 vuxna och 2 barn, lunch i backen och öl på afterski (2 vuxna).

Hela listan finns här.

Fler bloggar