Annons

Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

FOTO: JULIE JACOBSON/AP

Det är alltid roligare att läsa en rejäl sågning än en hyllande text. Därför känns det som att nystartade avoiditnyc.com har något bra på gång.

Till skillnad från alla andra recensionssajter med reseinriktning (där Tripadvisor tronar högst) har man koncentrerat sig på att endast peka ut de negativa sidorna av ett resmål, i det här fallet New York.

”Typiska recensionssajter har mestadels positiva recensioner, vilket gör att de negativa förbises”, skriver grundarna själva. Well, det vet jag inte, men på avoiditnyc.com får man hur som helst veta på vilken sushibar man ska hålla sig undan restaurangchefen, vilken supermarket som har den sämsta servicen (eller kanske de gnälligaste kunderna?) och varför man – även om man går på kryckor för tillfället – inte ska hälla öl på sin kompis huvud inne på en viss bar.

De sistnämnda omdömena vittnar kanske också om de höga servicekrav som New York-borna har på stadens inrättningar, för det verkar vara till stor del stadens egna invånare som skrivit recensionerna.

Tveksamt är dock om sajten är särskilt nyttig för de resenärer som i första hand behöver bra tips, alltså de som inte känner till resmålet så väl. För andra, som bara vill undvika de värsta fallgroparna i jakt på nya favoriter, kan den däremot fylla en funktion.

Och här finns ju faktiskt potential till en affärsidé – vem blir först med att sno åt sig avoiditlondon.com och andra domäner på temat?