Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Har gjort en djupdykning i den senaste tidens beslut från Allmänna reklamationsnämndens reseavdelning, och bland annat lärt mig att turkiska katter inte räcker som skäl för att få prisavdrag på resan.

Det är intressant läsning.

En person med kattfobi har yrkat på ett prisavdrag med halva resans kostnad, det vill säga 3 950 kronor, för att det fanns katter på och runt hotellet på den turkiska charterorten. Som bevis har anmälaren skickat bilder på katterna, vilket känns tämligen onödigt då jag är helt övertygad om att ingen misstror henne. Vi vet att det finns katter i Turkiet, och vi blir inte förvånade när vi hör att dessa allt som oftast befinner sig inom hotellområdet.

Allmänna reklamationsnämnden delger sitt beslut med det formella allvar som uppgiften kräver:

”Nämnden har i ärendet att ta ställning till huruvida den omständigheten att katter funnits på hotellet är sådan att den kan anses utgöra ett fel i den avtalade tjänsten”.

Researrangören lyckas (nästan) hålla en lika allvarsam ton i sitt försvar:

”Anmälaren har bokat sin semester till ett land som är känt för sina frigående katter och hundar och måste då ha tagit i beaktning att dessa kan råka korsa hennes väg under resans gång.”

Allmänna reklamationsnämnden avslog yrkandet.

Fler bloggar