Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Turkiet lyfts gång på gång fram som svenskarnas semesterfavorit den här sommaren, och en av anledningarna till vår stora lust att resa just dit är att landet är förhållandevis billigt.

Lite ironiskt kan man då tycka, att det är det just här, närmare bestämt i turistorten Antalya, som hotellet som påstås vara Medehavets dyraste nyligen invigdes.

Det är den ryska miljardären Telman Ismailov som låtit bygga det femstjärniga Mardan Palace där de billgaste standardrummen kostar runt 4000 kronor per natt och de mest påkostade sviterna 147 000 kronor. Förutom majestätiska lyxsviter skryter hotellet med att ha en tre våningar stor nattklubb, 17 barer och attraktioner som egen amfiteater och gondolfärder över Medelhavets största swimmingpool. (Det enda Telman Ismailov tycks ha snålat med är internetsupporten, då hotellet i skrivande stund inte har lyckats få sin hemsida, www.mardanpalace.com, att fungera.)

Vid öppningsceremonin syntes världsstjärnor som Sharon Stone, Richard Gere och Paris Hilton i minglet och på scenen stod Mariah Carey, Seal och Tom Jones.

Hotellet finns inte med i charterarrangörernas kataloger.

Fler bloggar