Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

SvD Resors medarbetare delar med sig av sina bästa tips från hela världen.

Det må låta klyschigt, men en vistelse i Valencia är inte komplett utan paella, agua di ?Valencia och horchata. Staden är paellans födelseort, dock menar vissa att risrätten har sitt egentliga ursprung i Asien. Ett säkert kort, men också ett av de mest ?populära (den som vill vara säker på att få bord bör boka), är klassiska paellahaket El Rall, beläget på Calle Tunidores 2.

Kvällstid flödar också agua ?di Valencia, gjord på cava och ?Valencia-apelsiner. Välj din bar ?efter humör – partykvarteren i?Barrio del Carmen kan stundtals garantera högljutt sällskap i form av brittiska svensexor och möhippor. Kring Plaza Dr Collado (runt hörnet från El Rall) ligger flera något lugnare ställen.

Den uppfriskande horchatan, gjord på pressad jordmandel, ?intas istället bäst på en klassisk horchateria dagtid. Vackert kaklad och lika sval som den gråaktiga drycken är mer än hundra år gamla Horchateria de Santa Catalina, på Plaza de Santa Catalina. Smaken ligger någonstans mellan indisk lassi och svag mjölkchoklad.

Fler bloggar