Resebloggen

karin.persson

karin.persson

SvD Resors medarbetare delar med sig av sina bästa tips från hela världen.


VENEDIG Att inta en aperitivo för att väcka aptiten innan middagen är liksom i Rom och Milano även populärt i Venedig. På venetianskt vis dricker man en klassisk spritz – vitt vin med en skvätt bitter likör, toppad med mineralvatten. Denna norditalienska dryck avnjuts med en bruschetta eller annan plockmat. Al Pesador Osteria i närheten av Ponte di Rialto (Sestiere San Polo 125) har utsikt över Canal Grande och serverar såväl aperitivo som middag till bra priser.

På Al Timon i Cannaregio (Fond degli Ormesini 2754) finns aperitivo och trevliga smårätter. Missa heller inte klassikern Osteria alla Vedova på Calle Zotti 3912. Ett glas vin i baren kostar runt 1 euro. Till detta beställer man in specialiteten polpette di carne, stora köttbullar för 1,50 euro styck.

Fler bloggar