X
Annons
X

Resebloggen

Anders Enerbäck

Anders Enerbäck

SvD Resors medarbetare delar med sig av sina bästa tips från hela världen.

BERLIN De vita utflyktsbåtarna från Stern und Kreis, Riedel och de andra rederierna är mer populära än någonsin. På Spree och kanalerna i innerstaden glider man fram genom den historiska stadskärnan, förbi de nya regeringskvarteren, genom Tiergarten och den nya mediastaden i de gamla hamnområdena i öst.

Innerstadsturerna tar en till fyra timmar och har man fått mersmak kan man ta sig långt ut i det nordösttyska sjölandskapet. Från sjön Tegel i norra Berlin tar man sig till Potsdam på sju timmar medan turen till medeltida Brandenburg är ett äventyr på ett halvt dygn.

www.sternundkreis.de

www.reederei-riedel.de

www.reederei-winkler.de

www.schiffahrt-in-potsdam.de