Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

SvD Resors medarbetare delar med sig av sina bästa tips från hela världen.

Alldeles bakom Estadio de Mestalla, hemmaarena för fotbollsklubben Valencia CF, hålls varje söndag en av stadens största rastros eller loppmarknader. Smycken, möbler, kläder och allsköns bric-a-brac hittas här för den som söker udda souvenirer -eller presenter. Kul, kaotiskt och förvånansvärt turistfritt.

Stans största matmarknad, Mercado Central, Plaza del Mercado, är belägen i det absoluta hjärtat av Valencia. Byggnaden är oerhört vackert byggd i modernistisk tradition och bjuder på precis allt som kan förväntas av en spansk matmarknad – torkade skinkor och korvar i alla kulörer, högar av -Valenciaapelsiner, nybakt bröd och pinfärsk bläckfisk. Utanför entrén säljs för övrigt paellapannor och prisvärda lerkrus i alla möjliga storlekar.

En skuggig paus från shoppingkvarteren kan tas i ombyggda marknaden, numera köp-centrumet, Mercado Colon, som med lite god vilja kan liknas vid ett Valencias Covent Garden. Värt att vandra igenom för sina mosaikdekorationer och som fika- eller lunchställe.

Fler bloggar