Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Här kommer ett boktips till alla som ska resa till USA, till alla som har rest i USA, till alla som vill resa till USA. Eller kort sagt: här kommer ett boktips till alla med minsta intresse för USA: Cowboy – på drift i ett annat USA, av journalisten och författaren Lars Åberg (som inte alls har med Sällskapsresan att göra).

Boken är inte ny, den kom ut 2002 på Carlssons Bokförlag, men den är alltid lika bra, och det är bok jag ständigt kommer tillbaka till.

Här handlar det inte om hotell- och restaurangtips, nej här handlar det om människor och skeenden, och om ett berättande med sådan närvaro att man med gott samveta kan säga att man har varit i USA bara efter att ha läst boken. För det är så det känns. När jag tänker tillbaka på min egen resa längs Highway One för några år sedan, är det lika mycket Lars Åbergs berättelse som mina egna intryck jag minns.

Cowboy är resejournalistik, samhällsjournalistik och politisk journalistik på en gång, boken väver samman nutid och dåtid. Cowboy är med andra ord en reseskildring i absolut världsklass.

Nyfiken? Läs ett kort utdrag här.

Fler bloggar