Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Jag skrev för en tid sedan om brutala turistattraktioner här på resebloggen. Då handlade det om Anlong Veng i nordöstra Kambodja, där man planerar att göra platser som Röda Khmererna verkade på till turistattraktioner. Det handlade bland annat om avrättningsplatser, gömställen och hus som tillhört khmerernas ledare, bland annat Pol Pot.

Nu är det dags för ännu en galen och brutal man att postumt visa upp sitt hus för turister – Saddam Hussein.

Exdiktatorns palats i staden Hillah söder om Bagdad håller nämligen på att förvandlas till lyxhotell, skriver Times Online. Hittills har nationalgardets byggnader renoverats, nu står Saddams sovrum på tur. Rummet marknadsförs som bröllopssvit.

Vet inte vad du tycker, men för mig känns det som ett ytterst tveksamt ställe att spendera bröllopsnatten på. Detta trots att palatset lockar med stora rum, romerska kolonner och vackra ljusstakar. Jag blir inte mer lockad när jag hör priset – 1800 kronor per natt.

En ansvarig för turismen i Hillah säger dock till Times Online att de ”hoppas att många människor ska komma på besök”.

Palatsets park är redan ett populärt picknick-område för lokalbefolkningen.