Resebloggen

martin.magnusson

martin.magnusson

Jag har länge efterfrågat en tjänst där man kan få alla flygrutter från en bestämd flygplats presenterat på en karta eller i en enkel lista. Det var i jakt på detta jag snubblade över Skyscanner.com som visade sig kunna mycket mer än så.

Inte bara får du en tydlig översikt över alla flygrutter, det är också ett väldigt kraftfullt och flexibelt flygsök som sätter användarens önskemål i centrum och som låter dig göra breda sök som presenteras på ett mycket innovativt sätt. Här är en bra översikt med förklaringar.

Jag gillar speciellt att man inte behöver välja exakta datum eller destinationer för sina resor. Här räcker det att välja ort och månad för avresa – sedan gör man filtreringar och urval utifrån tydliga listor och stapeldiagram – hela tiden med aktuella priser.

Svagheter då? Skyscanner länkar bort det sista klicket och du får boka din resa på flygbolagets egen hemsida eller hos en resebyrå. Inget fel i det såklart, men i vissa fall hänger inte ditt urval med och du får göra om hela processen på den nya sidan. Det ska också nämnas att de inte tillhanda håller priser i realtid till samtliga flygbolag.

Fler bloggar