Resebloggen

marie.bromander

marie.bromander

SvD Resors medarbetare delar med sig av sina bästa tips från hela världen.


Blommande tulpanfält.

HOLLAND På våren slår det holländska landskapet ut i ett hav av blomsterprakt i regnbågens alla färger med den kända parken ­Keukenhof i ledbandet.

Men det finns mer. Som den ­årliga paraden Bloemencorso van de Bollenstreek där vagnar med 1,5 miljoner hyacinter, narcisser och andra typer av blommor går på turné från Noordwijk lördagen den 25 april kl 9.30 och anländer kl 21 i Haarlem. Där stannar paraden för beskådande fram till kl 17 dagen efter.

Även inne i Amsterdam möter du våren. Välj gärna någon av stadens många parker som Vondelpark, Sarphatipark och Westerpark.

Eller skaffa en karta och besök det hippa Jordaankvarteret med dess vackra kanaler och mysiga gator som är uppkallade efter olika blommor. Här finns sköna omgivningar och rik historia.

Det är även ett måste för alla shopaholics som söker alternativa ting. Ta en paus på Café Winkel 43 på Noordermarkt 43 med en underbar utsikt och vårsol hela dagen. Serverar Amsterdams bästa äpplekaka! Tips: biologisk marknad på Noordermarkt på lördagar.

FOTO: PETER DEJONG/AP

Fler bloggar