Resebloggen

Frida Hessel

Frida Hessel

SvD Resors medarbetare delar med sig av sina bästa tips från hela världen.

BUENOS AIRES I södra delen av staden, nära stadsdelen La Boca – där floden Riachuelo rinner ut i Río de La Plata – ligger det charmiga och något nedslitna Barracas.

Kvarteret uppstod på 1600-talet, då man började bygga baracker – på spanska barracas – vid flodens strand för att förvara skinn och ­andra argentinska varor som skulle exporteras till Europa.

Ta en promenad längs den pittoreska gatan Pasaje Lanín (mellan gatorna Suárez och Brandsen) vars fasader förvandlats till färgglada konstverk av Marino Santa María.
Kyrkan Iglesia Santa Felicitas (Isabel la Católica 520), i tysk neoromansk stil, vittnar om en mörk historia. Den uppfördes 1878 till minne av Felicitas Guerreros, en överklassflicka som mördades av en avvisad friare. Det sägs att man kan återvinna förlorad kärlek genom att röra vid kyrkans stängsel.

Värt besök är kaféet El Progreso (Adress: Avenida Montes de Oca 1702), som inte har förändrats mycket sedan det invigdes 1942. En annan klassiker är tavernan El Puentecito (Adress: Pedro de Luján 2101) där man äter gott och billigt.

Fler bloggar