Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

I finanskrisens spår är ett uttryck vi nog dessvärre kommer att får vänja oss vid framöver. Nu även i resesammanhang: Delta Airlines, världens största flygbolag, uppger uttryckligen i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen att den planerade direktlinjen mellan Göteborg och New York skjuts på framtiden på grund av nedgången i den globala ekonomin.

Exakt var i framtiden den hamnar nämns dessvärre inte.

Tja, vad ska man säga? Väntat eller oväntat? Med tanke på att det bara var en dryg månad sedan, en bra bit in i krisen, som Delta meddelade den planerade uppstarten av samma linje så kan man tycka att det hade varit svårt att förutse. Bolagets satsning på Arlanda med direktlinje till Atlanta fortsätter för övrigt som planerat.

Trist för göteborgarna är det ju hur som helst – men poängteras bör att det ju, liksom tidigare, inte på något sätt är omöjligt att någorlunda bekvämt ta sig till USA från västkusten.

Ett tips för den som vill ha ut mer än ett resmål på semestern kan ju vara att ta en stopover på Island på väg över Atlanten. Vilket redan verkar locka fler än tidigare med tanke på prisutvecklingen i landet i – just det – finanskrisens spår.

Fler bloggar