X
Annons
X

Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

Tidskriften Lifes bildarkiv har gått online och är nu till stora delar sökbart via Googles bildsök. Är man det minsta road av bra bilder är det här en fullkomlig guldgruva att slösa bort lite surftid på – de flesta av bilderna är dessutom tidigare opublicerade, vilket säkert kan borga för en del roliga upptäckter.

Och resekopplingen? Eh, jo, här finns också en liten möjlighet till tidsresor – den som vill lära sig historia om ett framtida resmål eller bara se hur världen förändrats över tid har mycket att hämta. Enkla länkar finnes till historiska bilder från bland annat Times Square, Himalaya och Yangtze-floden, och söka på egen hand går bra det med.

(Bilden här ovan – den berömda kyssen på Times Square efter andra världskrigets slut – är inte från Life utan från AP, men tidningens fotograf var minsann på plats han med och fick en bild ur något annorlunda vinkel. Kolla själv!)

Andra resor i din dator bloggade vi om här. Och här är vår avdelning för resebildspel.