Annons

Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

Är Ystad vår nästa stora turistattraktion? Klart är i alla fall att staden allt oftare börjar dyka upp i utländsk resepress. Nu senast är det brittiska Telegraph som uppmärksammar Ystad – bör uttalas Ee-star enligt tidningen – som resmål. Detta i och med att tv-serien om Kurt Wallander med Kenneth Branagh i huvudrollen, baserad på Henning Mankells böcker, inom kort börjar sändas på BBC.

Foto: Johan Nilsson/SCANPIX

Nyligen var ju staden också nominerad till stora turistpriset just för Wallander-satsningen – utmärkelsen kneps dock av Kolmården.

Bland tipsen som ges av resejournalisten Mark Davis i webb-tv-inslaget finns förutom sightseeing (”This Wallander trail is rather fun”) också utflykt till Ale Stenar – ”Sweden’s Stonehenge” – samt en cykeltur i det platta Malmö. Dessutom bör besökare inte missa att smaka på delikatessen sill.

Och roligt är det ju alltid att se Sverige genom andra ögon än svenska. Resebloggen hoppas kunna återkomma med fler exempel – mejla oss gärna med tips!