Annons

Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

Åt lunch med en arbetskamrat för en stund sedan och diskuterade hennes planerade vinterresa till Sydamerika. Tidigare har hon kånkat sin Haglöfs-rygga över stock och sten i större delen av Sydostasien, men så plötsligt kom följande replik:

– Jag funderar faktiskt på om man inte ska ta rullväska denna gången.

Varpå en smärre identitetskris utbröt. Eller, det gjorde det kanske inte, men vi kunde i alla fall inte släppa ämnet. Vad är mest praktiskt? Är det överhuvudtaget accepterat med rullväska på sunkiga små hostels? Och ska hon i så fall bli ”tanten med hjul” bland alla ryggsäckar eller fortsätta släpa på sin egen?

Inget beslut har ännu fattats, men hon är inte ensam om sina funderingar i alla fall. Här en diskussion i ämnet på minTur.