Annons

Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

Ständigt detta Google – nu senast har man dammsugit upp ett halvt millenniums forskning om det antika Rom och satt sin etikett på det. Men det ger ju mig anledning att tipsa lite om mer virtuellt resande (”virtuellt” förresten – låter inte det väldigt 90-tal? Som ”cyberspace”. Alternativ efterlyses).

På ett trendseminarium jag var på för ett par månader sedan (i regi av Kairos Future) nämndes förresten virtuellt resande som en av bubblarna på listan. Dock främst som inspiration om jag inte missminner mig – att det skulle ersätta riktigt resande har jag svårt att tro, där har nog tekniken en del att leva upp till fortfarande.

Här ett par tre tips som åtminstone är roliga en stund framför datorn. Fyll gärna på med fler i kommentarerna (om det går, annars mejla mig så ska jag försöka uppdatera).

– Google Maps (som sagt, ständigt!) gatuvyer. Än så länge är funktionen begränsad till USA, Japan, Australien samt delar av Europa – men ack så snygg, kolla bara på Times Square i New York här bredvid. Mer Google kommer…

– Den förbjudna staden i Peking – inte så förbjuden längre. Samarbete mellan IBM och Palace Museum of China. Har inte testat själv – för den som vill läsa mer innan man provar finns en Reuters-artikel här – tydligen kan man besöka staden i egenskap av eunuck..

Armchairtravel.com – men hjälp vilken ful sajt! Ännu ett bevis på att det här varit med ett tag. Men visningen av Taj Mahal verkar okej när man klickar sig vidare.

Ett par till efter att ha frågat runt bland kollegorna:

– På Googlesightseeing.com samlas tips in från hela världen (toppas just nu av offentliga toaletter i Japan). http://googlesightseeing.com/

– En blogg tillägnad fenomenet, många fler tips (även icke-Google), bland annat om rymdresor.