Annons

Resebloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

På väg mot Göteborg via X2000, och japp, tåget är försenat. Inte med mer än 25 minuter (hittills) men det är ju ofrånkomligt ironiskt med tanke på morgonens avbön för oktober månads förseningssiffror från SJ:s vd Jan Forsberg.

Ironiskt blir det också när man tittar på SJ:s villkor för ersättning för försenade resor. Visserligen rätt så generösa tidsmarginaler (om en resa på upp till en timme är 20 minuter försenad får du ersättning, om en resa på upp till två timmar är 40 minuter försenad… etc) men vad är det man får?

Jo, ett värdebevis. För att köpa – just det – tågbiljetter.

Under all kritik. Kom igen, SJ – ge oss pengarna tillbaka istället!

Så kan vi åtminstone själva välja om vi vill resa med buss, flyg, hyrbil eller på ett sätt där vi riskerar, för att citera Forsberg, ”extremt bekymmersamma” förseningar.