Martin Jönsson om reklam & medier

Martin Jönsson

Martin Jönsson

NEDLÄGGNING Förra veckan kom besked om att kulturtidskriften Trots Allt ska upphöra med pappersutgivningen nästa år, efter 17 års utgivning. Den kommer att leva vidare på webben, i en ny form. Men som magasin blir den djupt saknad.

Trots allt har varit den svenska tidskriftsvärldens humla. Den borde verkligen inte kunna flyga, åtminstone inte så högt, men ingen har informerat redaktionen – och eldsjälen till redaktör, Magnus Sundell – om den saken.


Han har istället, år efter år, producerat en tidning som kunnat mäta sig med det absolut bästa i både magasins- och dagspress när det gäller kultur, musik, litteratur, reflektion och samtal om livsfrågor.

Formellt sett är Trots allt en kristen tidskrift, utgiven av Verbum, vilket kanske är en förklaring till att den hamnat i viss medieskugga. Men den har alltid kunnat läsas på många sätt, med alla dörrar öppna för olika perspektiv. Den är väl formgiven, med starka bildporträtt och med en påfallande hög stilistisk nivå. Senaste numret, med gamla TA-favoriten Anna Ternheim på omslaget, är inget undantag.


För mig har den alltid varit en favorittidning: en av de tidskrifter jag aldrig missar att läsa. Och jag kommer att sakna den djupt, när pappersutgivningen upphör nästa år, vilket Nerikes Allehanda rapporterade om förra veckan.

Magnus Sundell kommer att fortsätta att vårda sitt skötebarn på nätet istället – och där kombinera utgivningen med andra verksamheter ”knutna till samma vision om vikten av samtal och dialog kring andlighet, kultur och samhälle”.

Kanske kommer det att komma någon pappersutgivning också, i någon form. Men oavsett vilket finns det goda skäl att stötta verksamheten på alla sätt som går.

Fler bloggar