Annons

Martin Jönsson om reklam & medier

Martin Jönsson

Martin Jönsson

RUTINERAT? Formuleringarna känns igen, när Expressen återigen placerat en kändis fel.

”Det är beklagligt att det är fel i tidningen. Det har brustit i
rutinerna”
Så säger Irina Halling, informationschef på Expressen, till Resumé om det faktum att tidningen skrivit att Sven-Erik Magnusson sedan i lördags befinner sig på fängelset i Kolmården – när han i själva verket befinner sig i häktet i Karlstad.

”Vi har brustit i våra publiceringsrutiner och vår kontroll av källor. ”
Så sade Otto Sjöberg, chefredaktör på Expressen, den 20 december i fjol, efter det felaktiga påståendet om att Mikael Persbrandt var akut inlagd på en alkoholklinik – ett påstående som i fredags ledde till en fällning för förtal.

”Det viktiga är hur man agerar som publicist när man gjort fel”, sade Sjöberg då. Nu vet vi hur man gör: man konstaterar att det brustit i rutinerna.