Annons

Martin Jönsson om reklam & medier

Martin Jönsson

Martin Jönsson

ÅTAL Reportern Niklas Svensson är en av de åtalade i dataintrångshärvan kring folkpartiet, för att han som reporter på Expressen loggat in på s-nätverket Sapnet. Men Expressen lär göra allt för att distansera sig från Svensson.

Expressen har haft en intressant taktik för att hantera de åtal och domar som drabbat tidningen det senaste året.

När det gäller hovrättens fällning av Expressen-reportern Niclas Rislund konstaterade tidningen att den tyckte att domstolens utslag var ”felaktigt” och hävde därför avstängningen av honom som reporter (han har senare lämnat tidningen).

När det gäller tryckfrihetsjuryns förtalsfällning av chefredaktören Otto Sjöberg i fredags konstaterade han och företaget i alla möjliga sammanhang att ”det är rätt vanligt att utgivare fälls för förtal” (nej, det är det faktiskt inte), för att bagatellisera fällningen så mycket som möjligt, som vore den inte mer än en vanlig fällning i Opinionsnämnden.

Och när det gäller Svensson har tidningen sedan länge distanserat sig från honom och hävdat att det är ett misstag från en enskild medarbetare. Räkna alltså inte med att han företräds av Peter Danowsky, på det sätt som Otto Sjöberg gjordes. Svensson får klara sig själv, när Expressen vill undvika fler skandalstänk.