Annons

Martin Jönsson om reklam & medier

Martin Jönsson

Martin Jönsson

BETALBLOGG Krönikören, författaren och flitiga bloggaren Linda Skugge testar en ny tjänst: en särskild betallogg. Räkna med att delar av bloggosfären lär gå upp i atomer…

För 69 kronor i månaden kan man på Linda Skugges hemsida få ta del av alla inlägg och bilder på underloggen ”Saker som växer”. Som Lina själv skriver: ”Ni får följa hur min mage växer vecka till vecka och hur jag anlägger en liten radhusträdgård. Ni kommer peppras med fina bilder på allt från fula mammakläder, min växande mage och på det som växer upp ur jorden.”.
Förstqa svenska betalloggen? Möjligen. Och naturligtvis väldigt provocerande för alla som hävdar att informationen på nätet – och i bloggosfären i synnerhet -. ska vara gratis. (Läs exempelvis kommentarerna här.)
Men varför bli ilsken? Om tillräckligt många vill betala för det finns det uppenbart en marknad – och då är det bara att gratulera Linda Skugge för att hon lyckas undvika att arbeta gratis. Merparten av de saker hon skriver kan man ju fortfarande ta del av kostnadsfritt.