X
Annons
X

Ramadanbloggen

Mohamed Abubaker

Mohamed Abubaker

Detta var blandningen. Men det fick mig att inse att kontraster inte bara finns, våran orättvisa värld gör att vi med våra egna händer har skapat dessa kontraster.
Gillar inte att placera folk i fack för att förenkla. Det är en grogrund för fördommar.

Ett citat från Koranen lite längre ner är det som gör att jag förstår det fina i våra små samlingar. Det vi idag ser som framåt i form av det mångkulturella samhället är något islam redan propagerat för i över 1400 år. Citatet nedan får mig att förstå vad Gud menar med att vi människor, ALLA människor, inte bara muslimer, ska lära känna varandra. Våra etniska, religiösa, språkliga och ekonomiska skillnader skall inte utgöra hinder i våra relationer. Den bästa av oss är inte Gud-sägaren snarare Gud-sökaren, dvs. den gudfruktigaste av oss är den bäste i Guds ögon:

”Människor! Vi har skapat er av en man och en kvinna, och Vi har samlat er i folk och stammar för att ni skall lära känna varandra. Inför Gud är den av er den bäste vars gudsfruktan är djupast. Gud vet allt, är underrättad om allt.” Koranen 49:13

Vi satt där med olika historier om våran bakgrund, vi var väldigt lika varandra trots allt. Det är verkligen en kontrasternas värld som vi lever i men som ofta kan tendera i att visa på våra likheter. Världen som pågick därute önskade jag kunde ta del av det jag fick uppleva inne i moskén. Ni vet ett sånt där tillfälle som man vill att ens närmsta ska få vara med och uppleva och som man egentligen vill att hela världen ska få uppleva och ta del utav.

/Fridens