Annons
X
Annons
X

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Efter Nyamko Sabunis uttalanden bjuder nu Vänsterpartiets kvinnonätverk in jämställdhetsministern till ett pass i självförsvar för tjejer.

– Som jämställdhetsminister blir jag väldigt oroad över att kvinnor i Vänsterpartiet tydligen känner sig så pass utsatta av sina manliga kollegor så att de behöver självförsvar.

Det säger Nyamko Sabuni (FP) till SvD, med anledning av att Vänsterpartiets kvinnliga politiker med start i höst ska erbjudas en kurs i självförsvar.

Ida Gabrielsson (V), ordförande i det nya kvinnonätverket, är mycket kritisk till ministerns uttalanden:

– Sabuni uttrycker sin oro över självförsvaret. Jag blir i stället oroad över att jämställdhetsministern inte verkar ta ett samhällsproblem, som kvinnors utsatta situation, på allvar. I stället väljer hon att kritisera att Vänsterpartiet är beredda att ta en del av samhällsansvaret med att stärka kvinnor, inom och utanför Vänsterpartiets verksamhet, säger hon.

Självförsvar går ut på att stärka kvinnors självförtroende, få kvinnor att ta större plats och att i hotfulla situationer kunna försvara sig, förklarar Ida Gabrielsson.

– Vi vill att alla kvinnor ska kunna ta för sig och växa i Vänsterpartiets verksamhet och att alla kvinnor oavsett partitillhörighet ska kunna känna sig trygga i sin vardag.  Nyamko Sabuni är hjärtligt välkommen att delta i ett pass i självförsvar. Det vore väldigt trevligt om hon ville komma.

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv