MP kritiska till att SD inte får spela fotboll

Det är fel att Sverigedemokraterna inte får spela fotboll i den rödgröna oppositionens lag. Det anser språkröret Åsa Romson (MP), som säger att den situation som uppstått är ”väldigt olycklig”.

Den traditionsenliga fotbollsmatchen mellan regering och opposition, som äger rum om knappt två veckor, har orsakat ett politiskt storbråk. I år ville även Sverigedemokraterna vara med på planen, men fick beskedet att de inte är välkomna.

– Jag tog kontakt med den som är ansvarig för oppositionens lag, och sade att vi kan ställa upp med fyra personer. Men jag fick ett mejl tillbaka, där det står att det är en match mellan alliansen och de rödgröna, sade riksdagsledamoten Per Ramhorn (SD) till SvD i går.

Åsa Romson (MP)

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, som själv ska delta i matchen, är kritisk till hur de övriga partierna har behandlat Sverigedemokraterna.

– Vi tycker att den situation som har uppstått är väldigt olycklig. Att mobba ut några som vill vara med och sparka boll är dålig attityd, sedan kan man alltid diskutera på vilket lag de borde spela. Man ska kunna umgås på ett civiliserat sätt på en arbetsplats, annars kan vi knappast visa resten av samhället hur man bygger samtalsrelationer, säger hon.

Var ni beredda att låta Sverigedemokraterna spela i ert lag?

– Det är klart att de hade kunnat få göra det, det är väl inte hela världen, säger Åsa Romson.

– Vi vill inte mobba ut SD. När de säger ”Vi vill sparka boll med er, vi vill vara med i ert lag”, tycker jag att man ska ha väldigt starka skäl att säga nej. Att man tycker att det är ett odemokratiskt parti, eller ett parti som förespråkar odemokratiska idéer, är inte relevant i det här sammanhanget, fortsätter hon.

Men Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vidhöll att de vill spela med ett rödgrönt oppositionslag, berättar Åsa Romson. Nästa år kommer det i stället att anordnas en fotbollsturnering, där alla partier – inklusive Sverigedemokraterna – får ställa upp med varsitt lag.

– Jag uppfattar att vi har fått ett löfte om att det ska bli så, och det välkomnar vi. Vi har ju en innebandyturnering i riksdagen som är jättepopulär, och fotboll på somrarna är ett bra komplement, säger Åsa Romson.

Visa kommentarer (350 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • Anonym

  Har nu 7 klövern flyttat ut sandlådan i det fria, konstigt att de inte kräver att Sverigedemokraterna ska sitta i eget rum med storbilds-tv.

 • Anonym

  Enligt S och V är Kommunistdemokraterna, eller kanske rättare sagt Kommunistkamraterna, att föredra framför Sverigedemokraterna. Vore intressant att veta vem som har haft mandat att fatta detta beslut.

 • EnVisMan

  Undra om ”politiker” har den minska kunskap om eller intresse för vad väljarna tycker om dem?

 • Anonym

  Den här historien visar med tydlighet vilka jättebebisar som sitter i riksdagen. Skrämmande att dessa ska ta beslut som berör Sveriges framtid.

 • Wandervogel .

  Har inte S och V läst Bamse som barn? Sd har ju fått samma position som ”Kalle Svartskalle” i temanummret från 88 om rasism. Kalle fick inte vara med och sparka boll eftersom han var annorlunda osv. Vart är Bamse när man behöver honom! :D

 • Anonym

  Lägg ner sveriges riksdag, de är inte mogna att leda vårt land.

 • Anonym

  Äntligen en politiker som stiger upp från sandlådenivån.

 • Malte kallas

   Tänker du på oss (97%) av folket?

 • Anonym

   Så är det, alla vill inte spela med Nazistdemokraterna.

 • Anonym

  Wow! Det här utspelet skall hon faktiskt ha respekt för..

 • Mimmi Mus

  Tummen upp för MP:s Åsa Romson – och det trodde jag aldrig att jag skulle få anledning att säga! 
  Skönt att det finns åtminstone några enstaka politiker som gör skillnad på politik och folkvett.

 • Malte kallas

   3% av väljarna är hatare och omogna !

 • Anonym

  Bamse kanske har lite gruppsex med lille skutt och skalman.

  Vänta till den dagen då stora stygge vargen gå lös med hagelbössa på bamse och hans vänner..

 • Anonym

  Så lyckades man i den politiska korrekthetens namn ta död på traditionen med en match mellan regering och opposition. Intressant att det finns ett röd-grönt-lag. Var inte deras samarbete över?

 • Anonym

  Så lyckades man i den politiska korrekthetens namn ta död på traditionen med en match mellan regering och opposition. Intressant att det finns ett röd-grönt-lag. Var inte deras samarbete över?

 • Anonym

  Så lyckades man i den politiska korrekthetens namn ta död på traditionen med en match mellan regering och opposition. Intressant att det finns ett röd-grönt-lag. Var inte deras samarbete över?

 • Malte kallas

   De som representerar 97% av folket kanske!

 • Malte kallas

   De som representerar 97% av folket kanske!

 • Malte kallas

   De som representerar 97% av folket kanske!

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Gisle/1756821272 Peter Gisle

  Sorgligt att Romson är så ensam. Hur länge ska S och V uppföra sig som amerikaner och bestämma vilka folkvalda de räknar som riktiga och legitima?

 • Anonym

  Sen när har S och V inte stått för sandlådementalitet? 

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Visst är det hedersamt av Ronsom, men jag misstänker att utspelet kommer efter den massmediala uppmärksamhet detta fått. Det trodde nog inget av blocken.
  Hela debatten har fått ett löjes skimmer över sig och visar på vilken omogen och barnslig nivå ribban ligger på.
  Hade samtliga partier i 7-klövern tagit steget ur sandlådan redan när valresultatet presenterades hade aldrig denna uppmärksamhet uppstått.
  Jösse namn, vi pratar om vuxna människor som sitter i Sveriges riksdag och tar beslut som påverkar varenda skattebetalare i landet. Herregud, skärp er!

 • Anonym

  Där rök nolltoleransen!

 • Anonym

  Tiden kommer då sjuklövern inte kan ignorera SD längre. SD är det enda med riktiga lösningar på de stora samhällsproblem utan att engagera sig i orelevanta PK-frågor som ”könsmaktsordning” och liknande. 

 • Anonym

  ”Att man tycker att det (SD) är ett odemokratiskt parti, eller ett parti som förespråkar odemokratiska idéer, är inte relevant i det här sammanhanget” säger Romson.Detta sanslösa påstående verkar godtas av alla 7-klöver politiker samt alla journalister. Kan någon förklara exakt vad som är ”odemokratiskt” med SDs politik?
  Eller är det snarare så att politiker, journalister och vänsterfolk i allmänhet inte förstår begreppet ”demokrati”?

 • Anonym

  Fortsätt på detta sätt med mobbingen så kommer SD att få mera sympatier med hopp onm 15-20% av rösterna vid nästa val. Åsa Romson har insett detta, hennes åsikt att det är fel att mobba är inte grund orsaken utan rädslan är att SD plockar poänger bland medborgarna. allt är bara politik och vinna poänger.

 • Anonym

  Jag antar att det syftar på att SD inte godtar vissa åsikter som många anser vara grundläggande i en demokrati, som t.ex. att man inte ska diskrimineras baserat på hudfärg, etnicitet eller religion.

 • Anonym

  De rödgröna borde ha lärt sig något av Juholts löjliga vägran att stå nära SD i SvTs debatt. Men kunskapsinhämtning är väl inte socialdemökraterans starkaste sida.

 • Anonym

  Odemokratiskt att folk inte tycker som den politiskt korrekta eliten.. Demokrater har inga enga åsikter, de följer bara massan!

 • Anonym

  MP vill låta SD vara med och ”sparka boll på rasten” och MP var med i första partiledadebatten i TV trots att SD stod där. Det känns väldigt märkligt, men jag har fått en viss respekt för MP.
  Fast det hela kanske är strateg från vänsterblocket? Att dela upp sig i två läger där ena delen (v+s) representerar de militanta nej sägarna och mp riktar sig mot de som har en lite mer sansad syn på SD:s närvaro. Fast det tror jag inte innerst inne.

 • Anonym

  får jag gissa att du är 1) Man 2) Vit och 3) Under 40? 
  Och de ”stora samhällsproblem” (btw, hur gick det på svenskalektionerna?) handlar om att det är synd om  heterosexuella vita män under 40 för att deras position i samhället inte är tillräckligt stark för att rymma en bra position till just dig? Som istället gick till 1) en kvinna (naturligtvis kvoterad) 2) en invandrare (naturligtvis kvoterad)?Ge dig.

 • Anonym

  Och varför är detta förstanyhet på SvD:s hemsida? Varför blåses en sådan skitsak upp så mycket? Jo, givetvis för att media nu helt plötsligt älskar att spela med i att ge SD offerrollen vid varje tillfälle.
  De andra riksdagsledamöterna får spela fotboll med vilka de än känner för att spela med. Det är inte något officiellt uppdrag från riksdagen, och personligen skulle inte jag heller vilja spela tillsammans med SD.

  Kan vi nu återgå till politisk rapportering om saker som faktiskt är viktiga överhuvudtaget?

 • http://klimatsmart.blogspot.com/ OW
 • Anonym

   Tror du att så stor del av svenska folket väljer parti enbart utifrån hur mobbade de är? Personligen tänker jag på politiska ståndpunkter när jag väljer, men det kanske inte är alla som jobbar på det viset.

 • Anonym

  Har du verkligen läst SD:s politiska program etc? De har inget som vill diskriminera människor med urval från de punkter du tog upp. Tvärtom är de faktiskt principiellt starkare mot diskriminering, ”lika för alla” är en stark princip för dem överlag och ska gälla både ”etniska svenskar” och ”invandrare”. Betänk också att diskriminering som tolkas utifrån två håll. En man vägrade ta en kvinna i hand och fick inte jobbet han sökte. Mannen fick skadestånd av DO. Men var det han som blev diskriminerad för att han var muslim eller kvinnan som blev diskriminerad för att hon är kvinna? Hade vi accepterat motsvarande beteende mot exempelvis en färgad, om det fanns religiöst påbud till stöd?

 • Anonym

  Så du räknar S och V som 97% av folket. Förmodligen var du frånvarande under matematiklektionerna.

 • Anonym

  Åsa Romson har i alla fall kunna dra slutsatser av att (v(pk)) har fått vara med i alla år, det hedrar henne. Oavsett hur illa man tycker om (sd):s politik så kan man inte rätt gärna utesluta dem för att de skulle vara odemokratiska eller så – det tåget har gått för länge sedan.

 • Anonym

  Och blir lika mogen som du själv tycker att du är?

 • Anonym

  Är det en lekskola det handlar om? Sätt igång och gör ert jobb istället för att hålla på och tramsa om en fotbollsmatch

 • Anonym

  Nja, jag tror inte att det är så mycket strategi som att
  1) Åsa Romson har en god uppfostran, och vill därför inte vara med på mobbning (det förklarar fotbollen)
  2) I partiledardebatten så insåg Miljöpartiet att om han är nytt språkrör, och okänd, så gäller det att ta varje tillfälle att synas och bli känd för väljarna. Då har man inte råd med divalater. Lars Ohly kunde kosta på sig att avstå eftersom folk har sett honom och vet vad han står för, och dessutom skulle han ändå avgå snart, så det spelade inte så stor roll för honom. Den som inte hade råd att avstå men som ändå (blev lurad?) att göra det var den för icke-sossar nye och okände Håkan Juholt…

 • Anonym

  Kan inte Åsa (och hennes gelikar) förklara vad hon menar när hon säger att SD är ett ”odemokratiskt parti”?

 • Anonym

  Jag tycker även att könskvotering måste beaktas

 • Anonym

  Hur skall resten kunna prata om mobbing i riksdagen efter detta?

 • http://www.facebook.com/people/Håkan-Larsson/100001788669184 Håkan Larsson

  SD tillhör inte oppostionen utan är ett stödparti för den moderatstyrda regeringen. Detta hade M mycket klart för sig och störde dem inte under valrörelsen.

 • Anonym

  Det blev inte mycket rätt i ditt inlägg.

 • Anonym

  Faktiskt har jag det och där står det bl.a. ”Den nationalistiska principen bygger på idén om nationalstaten, att statens territoriella gränser ska överensstämma med de befolkningsmässiga gränserna. I sin ideala form är alltså ett sådant samhälle befolkningsmässigt homogent” d.v.s. SD förespråkar etnisk rensning. Att man sedan vill införa diskriminering på bl.a. religiös grund torde väl ingen ha undgått.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  SD får inte vara med pga RIKSDAGEN är EXTREMISTER med DEMOGRAFISKA UTMANINGAR med massinvandring och dumpa löner!

  Alla som inte håller med blir utmobbade!

 • Anonym

  Mig veterligen sitter inte (sd) i regeringen, alltså tillhör de oppositionen som ju inte har något krav på sig att vara enig för att vara opposition. Varför skulle (m) störa specifikt (sd) under valrörelsen? Varje parti propagerar väl för sina idéer.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  SD är pro-israel och har massor med judar och andra invandrare som medlemmar i partiet, så förklara gärna kopplingen till nazismen.

 • Anonym

  Skrämmande att du verkar tro på det du skriver. Tips: skaffa en egen åsikt baserad på fakta, istället för att komma med grundlösa påståenden utan verklighetsförankring.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Tvinga kommuner ta emot 30.000 somaliska barn för 850 miljoner och ta bort kommuners självstyre

  Det är demografiskt?

 • Anonym

  Chansen att få ett svar på denna fråga från en SD-kritiker är extremt liten – ni har en förmåga att bara kräkas ur er en hoper oinformerade och verklighetsfrånvända åsikter och floskler om SD och sedan gå vidare – men jag försöker ändå. Hur diskriminerar SD folk baserat på hudfärg, etnicitet eller religion?

 • http://www.facebook.com/people/Martin-Linderoth/727190055 Martin Linderoth

  Är det ett dagis vi pratar om? Haha

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Det finns ju 8 partiet

  Fixa 8 lags turnering – parti mot parti

  SD har väl fler unga i partiet än resten

 • Anonym

  Chansen att få ett svar på denna fråga från en SD-kritiker är extremt
  liten – ni har en förmåga att bara kräkas ur er en hoper oinformerade
  och verklighetsfrånvända åsikter och floskler om SD och sedan gå vidare –
  men jag försöker ändå. Vad har SD med nazism att göra?

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  ”Skönt att det finns åtminstone några enstaka politiker som gör skillnad på politik och folkvett.”
  -Mp i ett nötskal. Deras politik har ingenting med folkvett att göra.
  De är emot ekonomisk tillväxt, glöm aldrig det.
  .
  Detta är ju uppenbart ett populistisk utspel efter att de såg reaktionerna på den förra artikeln.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  3%? Menar du KDs väljare?

 • Anonym

  Men säger hon verkligen det?

 • Anonym

  Jo, skrapar man på ytan är SDs åsikter väldigt skrämmande. Fast om man bara tror på ytan kan sanningen låta underlig.

 • Anonym

  För ovanlighets skulle en vettig kommentar från Mp.

 • Anonym

  …och dessa barn skall leda vårt land!
  fyyyy…politikerföraktet bara ökar.
  Lennart Struve

 • Anonym

   Skrapar på ytan? Vad hittar man då där? Jo sina egna fördomar…

 • Anonym

  Eftersom SD inte sitter i en maktställning har de ingen förmåga att införa offentlig diskriminering men det är något som man vill och man har dessutom inskrivet i sitt partiprogram att man vill ha ett etniskt rensat Sverige. SD har dessutom olika sammanhang uttalat sig mot moskéer på svensk mark. Att vilja förbjuda en viss religion att bygga sina byggnader när andra får det är diskriminering baserat på religion.

 • Anonym

  Eftersom SD inte sitter i en maktställning har de ingen förmåga att införa offentlig diskriminering men det är något som man vill och man har dessutom inskrivet i sitt partiprogram att man vill ha ett etniskt rensat Sverige. SD har dessutom olika sammanhang uttalat sig mot moskéer på svensk mark. Att vilja förbjuda en viss religion att bygga sina byggnader när andra får det är diskriminering baserat på religion.

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Persson/100002142660548 Ronny Persson

  Det var S som utmanade borgarna i fotboll. Efter några år fick V vara med i laget eftersom de i riksdagen röstade på S förslag till 99 procent. I dag har vi SD som till 99 procent röstar på borgarnas förslag, alltså bör de spela i alliansens lag, men Reinfeldt vill inte ha dem där. Ändå går media ut och anklagar S i hopp om ett skandal/drev eller vad det kan bli.

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Persson/100002142660548 Ronny Persson

  Det var S som utmanade borgarna i fotboll. Efter några år fick V vara med i laget eftersom de i riksdagen röstade på S förslag till 99 procent. I dag har vi SD som till 99 procent röstar på borgarnas förslag, alltså bör de spela i alliansens lag, men Reinfeldt vill inte ha dem där. Ändå går media ut och anklagar S i hopp om ett skandal/drev eller vad det kan bli.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Oj oj oj  vilka fördomar! Så du tror alltså att bara för att man kritiserar PK-politiken och trams som könsmaktsordning så MÅSTE man vara en vit ung heterosexuell man?

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Oj oj oj  vilka fördomar! Så du tror alltså att bara för att man kritiserar PK-politiken och trams som könsmaktsordning så MÅSTE man vara en vit ung heterosexuell man?

 • Anonym

  Dina möjligen. SD är skickliga på att spela på folks fördomar om ”dom andra”.

 • Anonym

  Björklund sa att han var självkritisk, till utvecklingen i skolan. Problemförnekelseperioden där är paserad.
  Han, och hela riksdagen, kanske borde fundera på sig själv som förebild också och hur det påverkar utvecklingen, inte bara i skolan.
  Det har tydligen Åsa gjort. Fast det är lite väl sent, för alla partierna, för att det skall tas på allvar när nu alla väljare skakar på huvudet åt det. Åsa kanske tänker på att Ohlys dumheter bidrog till hans avgång och likaså Juholts och kanske på Löfvens kommentar; Vi vet inte nu vilka partier som finns kavar efter valet.
  Med tanke på att Åsa är beredd utsätta skolan för oändliga svårigheter finns det kanske skäl för henne att fundera på hur det påverkar hennes väljares barn. Och vad det får för följder.     

 • Anonym

  Vänstern…. Jag mår bara illa när jag hör dem öppna munnen.

 • Anonym

  Varför måste övriga partier bli lika intoleranta som Sd är mot alla invandrare? Sd kan väl få ha spelare med i båda lagen, de är ju både regeringsunderlag och opposition? Även Mp och S har ju i en del frågor stött Alliansen och därmed varit en del av regeringsunderlaget, så egentligen bör Sd anses vara ett lika mycket oppositionsparti som Mp, Sd har ju inga ministrar… i Regeringen! Lars Ohly bör ut ur Riksdagen eftersom det var han som på kommunistiskt odemokratiskt vis övertygade Juholt att inte delta i SVTs debatt med den barnsligt löjliga motiveringen att Ohly inte vill stå på samma sida som Sd, vilket antyder att Ohly anser att svenska folket är korkade idioter som skulle låta sig luras att Sd och V har samma åsikter eftersom de skulle stå på samma sida i en TV-debatt!

 • Anonym

  Vad är det som är konstigt? De (sd) platsar helt enkelt inte i den grönröda uppställningen. I allianslaget kanske?

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Enligt socialisterna är demokrati när de själva får bestämma. Allt annat är odemokratiskt tycker dom.
  .
  SD vill:
  -Införa en konstitutionsdomstol som skulle sätta stop för politiker som bryter mot grundlagen.
  -Införa bindande folkomröstningar i schweizisk stil.
  -Avveckla de rena raslagar vi har i Sverige idag.
  .
  Detta anser ju alla de andra riksdagspartier vara odemokratiskt.

 • Anonym

  Problemet är väl att SD  är det enda oppositionpartiet för dom andra trixar ju under lakanet och då kanske inte alla i SD tycker om att spela fotboll 

 • Anonym

  Typiskt svensk mobbningskultur.

 • Anonym

  Sd är exakt lika intolerant som de mest extrema Islamistiska partierna i Iran… när Sd kräver att alla ska assimileras till den svenska kulturen…, men övriga partier visar ju samma intolerans när de inte låter Sd vara med ens i en fotbollsmatch! Övriga partier, inklusive Ohly, uppvisar nu alltså exakt samma intolerans som de anklagar Sd för! Även Sd är ett Riksdagsparti/oppositionsparti och ska inte diskrimineras för sina politiska åsikter!

 • Anonym

  Nu förstår jag varför mobbingsproblematiken är störst i vänsterstyrda kommuner.

 • Anonym

  Du borde ha läst vidare, för SD:s medborgarideal grundar sig inte på etnicitet utan på den svenska kulturella identiteten. Tycka vad man vill om den sortens kulturella konformitet, men rätt ska vara rätt! Dessutom finns det, som jag tidigare nämnt, olika sätt att se på diskriminering. Är förbud mot slöja diskriminering, eller är ett plagg som enligt påbud bara ska bäras av kvinnor i sig en diskriminering av kvinnan? Om vi återgår till fallet med handskakningsdomen: Om det vore så att att mannen ifråga hade vägrat skaka hand pga av att chefen ifråga var svensk så hade det troligen inte varit diskriminering, då just ”svenskar” eller ”etniska svenskar” som grupp är nämnda i lagstiftningen. Oavsett hur stort man tycker problemet med ”svenskdiskriminering” är så är det naturligtvis principiellt ologiskt. Och oavsett vad man tycker om SD i övrigt så står de på rätt sida om principen i detta fall.

 • Anonym

  Låt nu föredettingarna spela boll så koncentrerar SD sig på landet politik istället , vore det inte för att tidningarna uppmärksammat detta så hade sandlådefasonerna inte påpekats då det låter precis likadant i riksdagens kammare som här, tydligen är inte sandlådan stor nog men 2014 ser det ut som både C och  KD kommer få agera domare.

 • http://pulse.yahoo.com/_K2DAHV4UBYVMGVX4XTPCGG66X4 patrick

  så pinsamt , som småbarn
  samtidigt springer dom omkring med ”vi tycker olika” ,men underförstått  ”så länge ni tycker som vi”
  annars ska ni mobbas/frysas ut,
  På vilken annan arbetsplats eller än intressantare skola anses ett sånt beteende ok? det är tom  en brottslig handling att mobba.
  Led av denna PK tanke indoktrinering under min skolgång.
  min lärarinna i lågstadiet var en kplm(r) och FNL pucko, själv nyinflyttad till svea från staterna vid 6 och hon tvingade mig att sitta längst bak ,vägrade lära ut och sen på föräldra mötet försökte hon med att påstå att jag var lågbegåvad för att jag tydligen inte kunde läsa , förutom det att jag då läste långt tyngre böcker än mina klasskamrater, dom läste alfons å dyl , jag läste hornblower,biggles greven av monte christo o dylika BÖCKER !
  sen kröp det då fram att hon isolerat mig  pga av att min farsa jobba i vietnam och motarbetade kommunism …
  så han skjöt ju barn tyckte hon   han jobba med FRA liknande uppgifter

 • abacus reider

  Åsa har valt fel yrke..politiken är säkert alldeles för svårt för henne. Å andra sidan då känner hon kanske solidaritet med det andra enfrågepartiet i sveriges riksdag då hennes naiva ställningstagande kan man förstå.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Står det att SD vill införa ett ”befolkningsmässigt homogent samhälle” i partiprogrammet eller är det bara en beskrivning av Sossarnas gamla klassiska nationalism?

 • Anonym

  Svårt? Att visa vanligt hyfs?

 • Anonym

  Kultur och ras är två ord som använts på samma sätt beroende på vad som varit politiskt gångbart. Sedan ska SD faktiskt ha heder för att de faktiskt säger att deras svenskhet faktiskt också grundar sig på hudfärg.

 • Anonym

  Det är regeringen mot oppositionen, M har tidigare spelat i samma lag som V. Det logiska är att SD ska spela i oppisitionslaget då de inte är med i regeringen. Det handlar inte om politisk tillvist även om jag anser att SD ligger närmre S än alliansen även rent politiskt.

 • Anonym

  SD tillhör inte regeringen alltså tillhör de oppositionen.

 • Anonym

  Hör man inte Yakety sax spela någonstans i bakgrunden när man betraktar svensk politik nu för tiden?

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Skrapar man på ytan så ser man att SD vill införa en normal invandringspolitik
  Normal i jämförelse med alla andra västländer som Kanada och Danmark så klart.

 • Anonym

  Att nu MP tycker detta är barnsligt ser jag som ett lyft för MP även om ett litet lyft.

 • Anonym

   SD står i mitten men stödjer de som gör det bästa för Sverige vilket få begripit ännu , ju längre de andra partierna håller på och tramsar ju fortare förstår väljarna vad det handlar om .

 • Anonym

  Ja. Läs citatet igen.

 • http://bloggforfrihet.wordpress.com/ MikeySalut

  Bara o instämma, Åsa växer lite här. Iallafall en vuxen bland de rödgröna.

 • Anonym

  Nej, SD är betydligt mer extrema. Som exempel kan nämnas att SD vill avskaffa asylrätten. Men om man tror på deras propaganda så…

 • Anonym

   Ja, det är en mycket intressanta fråga. Jag måste ha missat något. Jag röstar inte på SD, men någon som kallar sig journalist följa upp detta och fråga sig vad i SD:s politik som är odemokratiskt?

 • Anonym

  Viktigt meddelande från den nye landsfadern angående vilka som får vara med.
  Det är som tidigare. ”Alla ska med”.

 • Anonym

   Moget – är väl inte att bete sig som små barn i sandlådan.

 • http://www.facebook.com/people/Christer-Nilsson/1545482520 Christer Nilsson

  Att nu Mp säger så, så återstår endast den Röda röran i sandlådan. Samma sandlåde betende som under de förra partiledarna i V och S.
  Jag trode faktiskt att Löven var karl nog att stå över sådana barnsligheter. 

 • Anonym

  Vad sägs om Rennäringslagen som baseras just på etnicitet? Alla parti är väl för den och är därmed, enligt den definitionen, odemokratiska. Inte för att jag ser något som helst egenvärde i det som kallas demokrati, men det låter lite skumt att nästan 100% av de som röstade i senaste valet röstade på ett odemokratiskt parti. Kan det vara så att den definitionen inte har med folkstyre att göra utan något helt annat?

 • http://www.facebook.com/people/Christer-Nilsson/1545482520 Christer Nilsson

  Ja det borde en idiot förstå. men ..

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Det finns massor med invandrare som är medlemmar i SD. Varför får de vara det om nu SD diskriminerar folk?
  .
  Islam är en totalitär ideologi som propagerar för att döda homosexuella och göra kvinnor till andra klassens medborgare. Moskeer i Sverige finansieras oftast av Saudiarabiska pengar och propagerar sedan för wahabismen, vilket är en av de mest extrema versionerna av islam. Det är ett brott mot grundlagen när främmande makt finansierar en organisation som går ut på att ändra rikets stadsskick.

 • Anonym

   Väljarna som har röstat på SD ska få sin demokratiska rätt! Att ha ihop det med kommunistättlingar går tydligen bra men om man vill förändra invandrarpolitiken är det nazism!
   En eloge till Åsa.
   

 • Anonym

   Kan klart hålla med men frågan är ska våra politiker verkligen syssla med saker som detta och är det mobbing de betalas för att utföra?
  Att vi har utanförskapsområden där ungdomar kastar sten på myndighetspersoner är inte konstigt med sådana riksdagsmän som borde visa vad en demokrati är, att Romson tycker det är löjligt bevisar enbart att hon kan skilja på lek och allvar vilket de andra stolpskotten inte klarar.

 • Anonym

  Jag kan inte påstå att jag är jättepåläst vad gäller SDs politik men jag har aldrig sett ett sådant uttalande eller sett det i deras partiprogram. Var har du fått denna information ifrån?

  Har ofta sett propaganda från de andra partierna där de har tillskrivit SD åsikter så jag är naturligt skeptisk till sånt här.

 • Anonym

  Sverigedemokrater som spelar fotboll, det blir skoj, Fotbollshuliganer med sverigedräkt och knätofsar. Det bli nog en riktig höjdare!

 • Anonym

  Är det inte så att de vill att asylrätten skall följas och inte missbrukas?

 • Anonym

  Kanske inte men titta på hur folk reagerar, ta Löfven som exempel stiger i opinions siffrorna. Vad har han gjort för att fått detta – Ingenting. Man påverkas av vad massmedia skriver.

 • Thomas Hallgren

  Riktigt fyndigt :-)

 • Anonym

  Kan inte SD få tillsätta domare och linjemän?? ;)) Vilket ansikte skall man ha på bollen? Man kanske även borde fundera på hur tröjorna skall se ut?? Stora frågor att besluta om….

 • Thomas Hallgren

  Till skillnad från V då, som låter små barn slå sönder avbilder av våra demokratiskt valda regenter?
  Till skillnad från V då, som fortfarande inte tar avstånd från sina kommunistiska rötter?
  Till skillnad från V då, som vägrar inse att SD faktiskt valts in i riksdagen via en demokratisk röstning?

 • Anonym

  Lyft? Det är är väl fråga om reträtt i eftertankens kranka blekhet. Tänkt skulle hon gjort innan och under den första partiledardebatten. Men när man inte tänker innan innan man öppnar munnen säger man det man tänker.

 • Anonym

  För att citera en gammal svensk poet:

  ”Politiker är en samling lallande och trallande idi**er som inte vet om dom skall torka sig om munnen eller röv*n när dom har skitigt”  -E Meduza

 • Anonym

   Sd är sprunget från bss och det borde man veta vad det är för org.

 • Anonym

  Bara för att man använder två olika uttryck på samma sätt så behöver det inte betyda att de betyder samma sak. T ex ”vi vill ha ett samhälle grundat på socialism” resp. ”Vi vill ha ett samhälle grundet på ”liberalism” får två ganska skiftande innebörder. Förstår inte om du skrev fel i sista meningen? Jag antar att du, liksom mig, sett hur Åkesson tjatar om att ”svenskheten sitter inte i hudfärgen eller någon annan kroppsdel”. Har aldrig fattat vilken den andra kroppsdelen är.. men strunt samma, budskapet tror jag att är ganska solklart :) Hade gärna länkat men gissar att du sett detta redan.

  Jag vet att det finns kopplingar i det förgångna till SD i form av ”vit makt”, Bevara Sverige Svenskt och kopplingar ända ner till nynazistiska rörelser. Jag ser med skräck på vad som händer i Europa där mörka rörelser breder ut sig, försvarare av mörka ideal. Men det finns också försvarare av ljusare ideal, t ex upplysningsidealen, det sekulära samhället etc. Ett bra exempel är Nederländska Wilders. Det finns alltfler som röstar SD för att de vill behålla det samhälle de växt upp och kanske tagit för givet, präglat av ”svenska värderingar” t ex sekularism och jämställdhet, individtänk men också en en viss kollektiv sammanhållning. Man vill t ex inte att Sverige blir mer likt Mellanöstern. 

  I en undersökning från ett stort arabland (Egypten) såg jag att omkring 90% vill att religiösa ledare tolkar landets lagar och att 25% motsatte sig lika rättigheter för kvinnor. Detta är reella fakta och många svenskar har säkert, liksom mig, genom egna möten fått skräckfyllda erfarenheter på synen på jämställdhet och religionens (islams) oinskränkta företräde framför våra (upplysnings)ideal eller om man så vill ”svenska värderingar”. Man ser problemet med utanförskapsområden och förstår inte hur de hundratusentals som kommer de kommande åren ska få jobb när det redan finns hundratusentals människor utan. Det är dessutom en väldigt märklig prioritering när man vet att pengarna det kostar skulle kunna hjälpa så många fler. Också det är reella fakta som man måste förhålla sig till.

  Med denna bakgrund tror jag det är många som röstar på SD, inte för att det är det bästa alternativet, inte för att de är fanatiska nationalister, och absolut inte rasister, utan för att de ser det som det enda idag existerande alternativet för att bevaka de viktigaste samhällsidealen.

 • Anonym

  En eloge till Åsa? För vad? För att hon sa typ ”visserligen är SD ett odemokratiskt och motbjudande parti men jag vill plocka poäng på det faktum att de mobbas av alla i riksdagen så att ingen annan gör det först.”

 • Pingback: Sport, politik och mobbning « Avpixlat

 • Anonym

  Rennäringslagen baserar sig på att man är medlem i en sameby, d.v.s. den har inte direkt med etnicitet att göra. En sameby är en juridisk person. Men oavsett det är så det väl knappast en bra idé att införa ännu mer diskriminering i så fall?

 • Anonym

  SD har inte uttryckt sig på det sättet men det är vad deras förslag innebär. Det kan visserligen bero på att SD inte är så pålästa i frågan.

 • Anonym

  Jasså, jag tyckte moderaterna var ganska aggresiva mot SD i valrörelsen.
   
  Och på själva valnatten så sade ”landsfader” Reinfeldt att SD fick skylla sig själva om de blir hotade, misshandlade, och får stenar inslängda genom fönstren….

 • http://twitter.com/afCee Daniel Martinsson

  Alltid lika uppmuntrande att se att folk vi valt att styra vårt land bete sig som en flock besvärliga 8-åringar. Hoppas att de förstår vilket dåligt förtroende detta inger. 

 • Anonym

  Kan du visa exempel på detta?

 • Anonym

   Du, läs på SDs principprogram.
   
  Var hittar du uppgifter om denna diskriminering?
   
  Eller tillhör du dem som tror att SD har något slags dubbel agenda?

 • http://www.facebook.com/people/Quique-El-Sueco/613921784 Quique El Sueco

  Som sagt, den rödgröna sörjan straffar ut sig. Hur företrädare för dessa någonsin kommer att kunna uttala sig om mobbing i skolorna är ett mysterium för mig. 

 • Anonym

  ”Att man tycker att det är ett odemokratiskt parti, eller ett parti som förespråkar odemokratiska idéer, är inte relevant i det här sammanhanget”?
  Så nu är Sverige demokraterna emot fria yttringar och vill ha diktatur?

  Odemokratiske ideer vilket trams

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=599037363 Anders Berg

  Man tror inte det är sant!

 • Anonym

   ”Att man tycker att det (SD) är ett odemokratiskt parti, eller ett parti
  som förespråkar odemokratiska idéer, är inte relevant i det här
  sammanhanget” säger Romson. Kan bara hålla med henne, eftersom samma resonemang uppenbarligen tillämpats då vänsterkommunisterna kom med i laget. Sen kan man ju hävda att kommunisterna inte är kommunister längre och därmed inte heller odemokratiska och det är väl på gränsen att jag också börjar köpa det resonemanget, även om tvekan infinner sig när dom låter barn slå sönder alliansrepresentanter.

 • Fredrik Gillette

  Haer foersoeker vi visa barnen att mobbning aer fel. Istaellet ger vi vaara barn att det aer helt OK, saavida man aer vuxen. Ja, vi vuxna aer ju ”annorlunda”.

 • Fredrik Gillette

  Haer foersoeker vi visa barnen att mobbning aer fel. Istaellet ger vi vaara barn att det aer helt OK, saavida man aer vuxen. Ja, vi vuxna aer ju ”annorlunda”.

 • Anonym

   VPK är mer odemokratisk än SD är.. Det finns politiker som öppet i VPK stödjer diktaturer som Kuba.

 • Anonym

   Återigen – vad grundar du detta snack om diskriminering på?
   
  Att man inte vill ha Saudi-finansierade moskéer på svensk mark är väl en annan sak?
  Har du hört talas om en svenskstödd kyrka i Saudi, kanske?

 • Anonym

  Jag har viss insyn i partiet.
   
  Du har fel!

 • Anonym

  1) Åsa Romson har en god uppfostran, och vill därför inte vara med på mobbning (det förklarar fotbollen)

  Så är det definitivt. Väluppfostrade människor förstår att de ibland måste arbeta tillsammans med människor de inte gillar, och accepterar detta utan att hela tiden öppet visa sitt ogillande eller rent av ställa till med en scen.

  Åsa Romson visar här att hon kan skilja på åsikt och person, vilket jag tycker ger plus i kanten, oavsett det faktum att jag inte har speciellt mycket till övers för MPs politik.

 • Anonym

  FEL! VPK är antidemokratisk parti som bara för några år sedan förespråka kommunism. ( Kommunism är upphov 500 miljoner människor förtida död )

 • Anonym

   Barn som inte barn heller dessutom utan vuxna män som är så kallade adult babys.

 • Anonym

  Inte om man läser vad de vill. De vill enbart ta emot FNs kvotflyktingar.

 • Anonym

  Inte om man läser vad de vill. De vill enbart ta emot FNs kvotflyktingar.

 • Anonym

  även om tvekan infinner sig när dom låter barn slå sönder alliansrepresentanter.

  Eller låter flaggor med hammaren och skäran synas i deras demonstrationståg. Tror någon att Moderaterna hade accepterat en flagga med ett hakkors? Att vänsterns demonstration var öppen för alla är bara en bortförklaring, hade de inte accepterat kommunistsymbolen så hade de kunnat förklara personen persona non grata (icke önskvärd) och sett till att denne lämnade platsen.

 • Anonym

  även om tvekan infinner sig när dom låter barn slå sönder alliansrepresentanter.

  Eller låter flaggor med hammaren och skäran synas i deras demonstrationståg. Tror någon att Moderaterna hade accepterat en flagga med ett hakkors? Att vänsterns demonstration var öppen för alla är bara en bortförklaring, hade de inte accepterat kommunistsymbolen så hade de kunnat förklara personen persona non grata (icke önskvärd) och sett till att denne lämnade platsen.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=599037363 Anders Berg

  Vad är Yakety sax för nåt?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=599037363 Anders Berg

  Vad är Yakety sax för nåt?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003092198799 Skoby Do

  Skulle SD vara med skulle den s.k oppositionen vinna med 8-0 (minst!). Där har vi förklaringen till uteslutningen förstås. SD: Unga, fräscha, framåt, flexibla, anfallsvilliga och ffa bra lagspelare. Övriga på planen: Senildementa föredettingar.

 • Anonym

  man har dessutom inskrivet i sitt partiprogram att man vill ha ett etniskt rensat Sverige.

  Jaså, var då?

 • Anonym

  Åsna Romson har kanske upptäckt att SD har ett par bra spelare?

 • Anonym

  Nu anser jag faktiskt att politisk opinionsbildning är samma sak som öppen rasism.

 • Anonym

   …inte såklart.

 • Anonym

  Men om vi ser hur man spelade när S var en minoritetsregering så spelade både Mp och V med dom…för dom röstade oftast med dom..Och SD röstar 9 gånger av 10 med Alliansen så då ska dom spela i deras lag.

 • Anonym

  Nej, för att hon var först med att komma på att om de är med på planen kan man sparka på dem utan att riskera mycket mer än en frispark emot sig….  (Not: Skall inte tas på för stort allvar ;-))

 • Anonym

  Men om vi ser hur man spelade när S var en minoritetsregering så spelade både Mp och V med dom…för dom röstade oftast med dom..Och SD röstar 9 gånger av 10 med Alliansen så då ska dom spela i deras lag.

 • Anonym

  Själv mobbad under skoltiden kan jag bara konstatera att riksdagens ledamöter inte är stort bättre än mina vedersakare i åk 7-9. Mobbing, osynliggörande,härskartekniker ja, you name it! Varför skall vi ha tilltro till en institution vars ledamöter uppför sig på detta vis?? Entlediga tack!

 • Anonym

  Om någon röstar på SD för att de vill ha ett mer sekulärt samhälle och upplysningsidealet är de nog grymt vilseledda. SD vill t.ex. införa förbud för vissa religioner att verka. Det går inte riktigt ihop med varken jämlikhetstanken hos upplysningen eller ett sekulärt samhälle där man ska behandlas lika oavsett religion.

 • Anonym

  Det tydligaste exemplet är hur SD vill inrätta en religiöst motiverad klädpolis och förbjuda byggandet av religiösa byggnader för en religion när samma förbud inte skulle finnas för andra religioner.

 • Anonym

  Kultur och ras är två ord som använts på samma sätt beroende på vad som varit politiskt gångbart.

  Det är din och andra socialisters analys. Kultur och ras/etnicitet är dock två diametralt skiljda egenskaper. Ras/etnicitet är medfött och kan inte ändras, men kultur är något man uppfostras in i och kan byta under livets gång. Att göra skillnad på etniciteter är därför fel, medan det inte finns något fel i att göra skillnad på kulturer. Kulturer är olika, och vissa är sämre än andra. Det finns ingen anledning till att låtsas som att alla kulturer är lika bra eller lika mycket värda.

  Ett tydligt exempel på sämre kulturer är sådana där kvinnan behandlas som boskap, knappt har några rättigheter, samt tvingas gå täckt av skynken för att inte egga män att våldta henne. En sådan kultur är mycket sämre än vår, och det finns ingen anledning att uppmuntra människor från sådana kulturer att behålla dem när de kommer hit.

  Notera här att jag talar om kultur i betydelsen värderingar. Kultur i form av t.ex. maträtter och heminredning finns det ingen anledning att försöka begränsa.

  Sedan ska SD faktiskt ha heder för att de faktiskt säger att deras svenskhet faktiskt också grundar sig på hudfärg.

  Det får du allt belägga för att ha någon som helst trovärdighet.

 • http://avpixlat.info Realisten70


  Att man tycker att det är ett odemokratiskt parti, eller ett parti som förespråkar odemokratiska idéer, är inte relevant i det här sammanhanget, fortsätter hon.”

  Jaha du Romson.
  Var ligger det i att det är ett odemokratiskt parti ?
  Vad jag vet så röstades SD fram på demokratiska grunder precis som övriga partier i detta land.

  Att ni sen tycker dom har odemokratiska idéer är en annan sak.

  Tänk gärna före du talar kära Romson.

 • Anonym

  Givetvis har SD en dubbel agenda men det är egentligen inte så relevant eftersom de är ganska öppna med sin diskriminering. Ta t.ex. Kent Ekeroth som sagt ”Inga fler moskéer, inga fler muslimska skolor”. Så kyrkor och synagogor är OK men inte moskéer vilket visar på en diskriminering baserad på religion.

 • Anonym

  Men seriöst SD har flera gånger gått ut och sagt ”Inga fler moskéer, inga fler muslimska skolor” (Kent Ekeroth). Eftersom andra regioner tydligen får bygga och driva skolor är det ett solklart fall av diskriminering baserat på religion. Fast det vet du nog egentligen.

 • http://www.facebook.com/anne.skaner Anne Skaner

  Jag är ingen SD vän men anser att när de väl är inröstade i Riksdagen skall de behandlas som andra partier i Riksdagen. Kampen mot deras åsikter får man ta i talarstolen och debatten, men att exkludera partier och inte vilja kännas vid dem är dåligt. Vi bemöter inte främlingsfientlighet med mobbing vi bemöter med fakta och debatt.

 • Anonym

  Vilken tur att vi har en analytiker som förstår vad SD verkligen vill – tänk jag hade ingen aaning om att de förespråkade diskriminering pga hudfärg, etnicitet eller religion, inte att förglömma ”etnisk rensning”. 

 • Anonym

  I principprogrammet står det att SD vill ha ”en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen” och ”I sin ideala form är alltså ett sådant samhälle befolkningsmässigt homogent”.

 • Thomas Hallgren

  Jag hoppas att du skämtar.

 • Anonym

  Vilka 3% är det du menar?

 • Anonym

  Sandlådefasoner från alliansen/kartellen. Dessa politiker, liksom gammelmedias strutsjournalister, spär på människors förakt för etablissemanget. Jag hoppas och tror att sånt här agerande bidrat till att ge effekt på valdagen 2014. Till det sjuka 7-partiets nackdel, vilket dom oupphörligen tjänar ihop till. Att utestänga (sd) från fotbollsmatchen är ett präktigt självmål, anmärkningsvärt att dom inte inser det själva.

 • Anonym

  Om man säger något annat är man antingen dåligt påläst eller så ljuger man medvetet. Det är inte speciellt svårt att ta reda på bara man tittar lite längre än valfläsket. Något som man för övrigt bör göra med alla partier.

 • Anonym

   Nu är jag inte den som normalt märker ord. Men eftersom du lade upp en sådan bredsida själv:
  Ny mening börjar med stor bokstav: ”får jag gissa…”
  Glöm inte heller sats och indelning, använd skiljetecken.
  Mellanrum efter avslutad mening: ”…kvoterad)?Ge dig.”

 • Anonym

  Men nu får du allt ta och läsa på lite bättre. SD är det enda parti som anser att alla invånare skall behandlas lika. Man har till och med debatterat detta i riksdagen.

 • Anonym

  Tänk att hyckleriet har gått så långt att inte ens de varmaste förespråkarna av nonsens-floskeln ”alla människor lika värde” klarar av att hålla sig till sin egen princip. 

 • Anonym

  1 § Den
  som är av samisk härkomst (same) får enligt bestämmelserna i denna lag
  använda mark och vatten till underhåll för sig och sina renar.”

  Jag är ingen jurist direkt men….

  I övrigt håller jag med dig, likhet inför lagen anser jag vara extremt viktigt. Det är synd och skam att riksdagen och de svenska medborgarna inte håller med mig.

 • Anonym

   Så ingen ska lägga sig i vilka religioner som ska få utövas?
  Satanism är helt OK enligt dig?

 • Anonym


  Och SD röstar 9 gånger av 10 med Alliansen

  LÖGN!

 • Anonym

  Det är nog i stora drag samma personligheter som hamnar i partitopparna… 

 • Anonym

  Befolkningsmässigt homogent behöver inte ha något med genetik att göra. Däremot med kultur, hyfs och vanlig uppfostran!
  ”Det sitter inte i skinnet, det sitter i sinnet”

 • Anonym

  Det är bara du går in och kollar hur SD röstar

 • Anonym

   Tss, du borde ta med dig läsningen till en Svensklärare som kan hjälpa dig tolka innehållet.

 • Anonym

   Det lät ju iofs rätt vettigt. Ska ta och kolla närmare på SD.

 • Anonym

  Titta, MP agerar vuxet.

 • Anonym

  ”man har dessutom inskrivet i sitt partiprogram att man vill ha ett etniskt rensat Sverige”
  Va, var?? Jag har letat och letat men inte hittat något om det?!?

 • Anonym

  Jag röstar inte på något vis MP.
  Tycker ändå att Åsa Romson förtjänar några poäng.
  Den enda som deltager i debatten där SD står på samma sida. Ohly och Juholt vilka
  skämtvarelser! En skam för svenska politiker.
  Dessutom tar hon ställning idag utan att låta som den norrländske kommunisten som
  borde återgå till att klippa biljetter. I Kommunistterritorium – Norrland. Det är väl hans kultur.
  Att klippa.

 • Anonym

   Är du inte klok på riktigt?

 • Anonym

  Självklart, och gör man det så upptäcker man att det inte alls handlar om 9 fall av 10. 

 • Anonym

  De som inte sitter i en regering är alltid i opposition.
  Alltså……………..?

 • efflab

  Finns det någon gräns alls för dig hur en religion får påverka Sverige?

 • Anonym

  Att hävda att man vill införa religiös diskriminering när man anser att svensk sekulär lag skall stå över en religiös lag såsom sharia och att man skall värna det sekulära samhället och vår egen kultur, våra egna traditioner och sedvänjor före andra länders och där även frihet från religion ingår är både okunnigt och osmakligt.

 • Anonym

  Du bränner halmgubbar, du har inga som helst belägg för vad du spyr ur dig.

 • Anonym

  MP är bara avundsjuka för att de inte blev inbjudna till Breiviks skytte-party! 

 • Anonym

  Och vilken siffra kom du fram till då? Annars så godkänner Alliansen oxå siffran 9 av 10. Men du kan ju vara bättre informerad.

 • Anonym

  ”SD har inte uttryckt sig på det sättet men det är vad deras förslag innebär. ”
  Fy fan vad patetiskt. Det är ju vad ni bygger hela ert hat på, det är som fan läser bibeln. Ni borde skämmas.

 • efflab

  Skrapar man på AnalysVs yta så framträder en förvirrad miljöpartist som tror att alla kan komma till Sverige för vi är så rika och har det så tomt på folk. AnalysV tycker heller inte om våran kultur och vill egentligen avskaffa den, ibland med våld (stenkastning m.m.). Ibland med försök till uppvigling på SvD.

 • Anonym

  Humor! SD är det enda parti som vill att rätten att bygga och vilka kläder man ska få ha på sig ska vara beroende på vilken religion man har.

 • David Karlsson

  MP = MobbningsPolisen?
  Stoppa mobbingen!

 • Jimmy Axessus

  De rödgröna mobbar ut SD och säger nästa år får dom vara med och spela.Barnsligt av röran,visar vilken låg nivå det är på dessa politiker.Hoppas att de rödgrön aldrig får regera vårt lilla land igen som sossar och kommunister förstörde med sin vanskötsel under alla åren vid makten under 75år.

 • Anonym

  Ja, jag ser inga fel på satanism. Jag vet inte hur representativa de är med de satanister jag träffat har jag inte haft något problem med. Vill de ha religiösa symboler på sig är det deras val och inget staten bör lägga sig i.

 • Anonym

  Siffran 9 av 10 gäller enbart i de fall alliansen inte har stöd av socialdemokraterna. 
  http://expo.se/2011/sd-rostar-med-alliansen_3590.html 

 • Anonym

  Galant Åsa!
  Du är första politikern som verkligen står upp för NOLLTOLERANS MOT MOBBING !!!

 • Anonym

  Prova att leta efter ”etniskt och kulturellt homogent”.

 • Anonym

  Jag tycker de (SD) skall få spela hur mycket fotboll de vill, men inte i denna match. Måhända har de (SD) blåsippan som symbol men roten är ett ruttet hakkors.

 • Anonym

  Jag anser att religion är en privatsak. Så länge man håller den privat är det inga problem med det och inget som staten bör lägga sig i. det är därför KD är så läskiga eftersom de blandar ihop religion och politik.

 • efflab

  Varför ska inte FN få bestämma vilka som behöver skydd?

 • Anonym

   Låter som en utstuderad mobbare.

 • Anonym

  Goddag yxskaft! Det är religiös diskriminering att vilja tillåta eller nekande byggandet av hus baserat på en persons religion. I ett sekulärt samhälle ska religionen inte spela någon roll utan alla ska behandlas lika oavsett religiös uppfattning.

 • efflab

  Och de som givit dig din information är skickliga på att få dig tro på just det.

 • Anonym

  Bara om man bortser från alla citat som jag gett. För inte så länge sedan blev en medlem i SD utesluten eftersom han sålt mark till ett moskébygge.

 • Anonym

  De är lika mycket del av oppositionen som vänstern och miljöpartiet var det under Socialdemokraternas regering. SD är del av regeringsunderlaget, ska de spela med någon så är det väl då med regeringen precis som v och mp spelade med s när de var del av socialdemokraternas regeringsunderlag utan att sitta i regeringen. Förklara gärna skillnaden…

 • Anonym

  Därför att FN bara handplockar ett fåtal men om man inte ska avskaffa asylrätten äger man också sätt att själv söka asyl och få det prövat. Inte ens SD vill neka FNs kvotflyktingar.

 • efflab

  Jag anser precis detsamma. Problemet är att det du står för kommer göra så att vissa religioner ges utrymme att förändra samhället pga ”tolerans” och ”mångfald” osv.. Ser du inte det?

 • Anonym

  Ledsen att göra sig besviken men jag är faktiskt läskunnig.

 • Anonym

  Men om så var fallet skulle väl v och mp spelat med nuvarande regeringspartiet när sossarna satt i regering? V och mp var då del av regeringsunderlaget precis som sd är del av regerings underlaget nu.

 • Anonym

   S var grundarna av Rasbiologiska Institutet, är de rasister då?

 • http://profiles.google.com/wolf.nilsson Wolf nilsson

  Det spelar väl ingen roll! EU står inför väldigt stora problem just nu och även vi i Sverige. Och då ska MP diskutera fotboll?

 • Anonym

  Inte bara röstar de med regeringen i de allra flesta fall, de är del av regeringsunderlaget. Vore det inte för att SD röstat för Alliansen skulle vi idag inte ha en Alliansregering.

 • efflab

  Jag blir inte besviken, men jag anser att du gått på myten om ”dom andra” dvs, att ”goda krafter” hävdar att ”onda” krafter spelar på ”dom andra”.

 • Anonym

   Får man gissa på att du är vänsterpartist med tanke på förstaplatsen i floskel-VM?

 • Anonym

  Så du menar att man måste införa religiös diskriminering för att vissa tror att vissa religioner är farliga. Jo, det har vi hört förut och det gick inte så bra den gången. Själv anser jag att det är lika korkat som att en person med ”elallergi” gjorde att mobiltäckningen skulle försvinna på ett stort område.

 • efflab

  Nej, alla ska behandlas lika såklart. Vad tror du egentligen? Däremot ska inga särbehandlas, eller tycker du det?

  Din rant om mobiltäckning lämnar jag därhän.

 • Anonym

  Jag har faktiskt följt hela SDs historia från det att dom hette BSS och framåt. Numera har man visserligen bytt logga, använder inte längre VAM som demonstrationsvakter och de flesta verkar att ha hår men åsikterna har inte ändrat sig mycket.

 • Anonym

  På vilket sätt är SD en del av regeringsunderlaget? Att ett parti röstar med regeringen innebär inte att det är en del av regeringen. Då skulle alla partier som röstar med regeringen i någon fråga vara en del av regeringsunderlaget… Tycker denna debatt har fått löjliga proportioner. SD har ju blivit inröstat i Riksdagen och det kan man tycka vad man vill om, men det är ju en del av den demokrati vi har i Sverige. Är det någon/ några man skall påverka i ”rätt” riktning så är det väl de som röstat på SD, utan sina röster hade partiet inte varit där dom är?

 • Anonym

   V har då en rutten hammare och en rutten skära som symbol med samma resonemang. Hur kan de då få vara med?

 • Anonym

  Det är väl ändå rätt så uppenbart? Har du missat det faktum att sittande regering är en mioritetsregering? Har du missat det faktum att regeringen sitter där den sitter pga att SD röstade för deras regeringsbildning i riksdagen? SD är lika mycket del av regeringsunderlaget för nuvarande regering som V och MP var del av regeringsunderlaget för S. Om SD hade röstat för en S-regering skulle de varit del av sossarnas regeringsunderlag, även om de skulle rösta med borgarna i 100% av alla övriga omröstningar.

 • efflab

  Du antyder mitt i allt svammel även att en eventuell åsikt sitter i håret? Hur ter det sig mot din Goda självbild?

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

   Och då är lösningen ta in 400.000 flyktingar med 23 miljoner arbetslösa i EU?

 • efflab

  Är det bra att täcka hela sin kropp så bara ögonen syns? Vet du varför kvinnor i vissa länder gör detta?
  Hur förklarar du mannens ställning gentemot kvinnan där? Vill du att vissa grupper ska kunna agera så här i Sverige?

 • Anonym

  Jag har lovar mig själv att ALDRIG rösta på s eller v igen.

 • Navigare necesse est

  Och dessa människor i riksdagen har bidragit till att sätta ihop en läroplan för grundskolan där man bl a vill motverka utfrysning och mobbning?

 • http://www.facebook.com/people/Fridde-Fridolin/100003582067297 Fridde Fridolin

  Hette det inte ”kränkande särbehandling” eller något sådant?

 • Anonym

  Grattis sd till ett stort antal nya väljare.

 • Anonym

  Antar att du menar islam men det är inte riktigt sant. SD vill stoppa de element i islam som strider mot grundläggande svenska värderingar. Jag håller med om att man ska bevaka det sekulära samhället, ideal om mänskliga rättigheter med mera. Ibland måste man även gå emot hatbudskap som sprids även från religiöst håll, se exempelvis: http://muslim.se/fragorasvar/psykologiskaasocialaproblem/811-mina-frus-foeraeldrar-aer-icke-troende.html eller http://www.muslim.se/fragorasvar/basgrundernaitron/232-foertydligande-av-den-viktiga-regeln-det-aer-haraam-att-ta-kuffaar-som-naera-vaenner-och-beskyddare.html
  Håller nog med om att det är principiellt fel att inte tillåta moskéer men budskapet måste ifrågasättas, religion eller ej. Och skulle kommunerna på samma sätt upplåta mark åt t ex ett nazisthus, bortsett från att det inte är en religion? Tror inte det. Men precis som vi tittar på nazityskland när vi värderar nazismen så bör vi titta på Iran och Saudi när vi värderar islam, eftersom de är de länder som de facto styrs efter islam. Ingen har hittills framgångsrikt kunna motivera varför detta INTE vore det rimliga.

  I dagens samhälle är det helt ok att häckla KD och andra reaktionära krafter men inte islamistiska diton. Man glömmer att de muslimska auktoriteterna i vissa grupper i Sverige har mycket stor makt att befästa ålderdomliga kulturmönster, större makt än alla politiker och andra opinionsbildare tillsammans. Den politiken vill inte jag sanktionera.

  jag är i regel positiv till invandrare och människor jag möter, t ex på resor. Jag vill veta mer om dem, deras länder, deras kulturer och tror att vi kan lära något av alla. Jag är i grunden positiv till invandring och rörlighet av människor men när man kommer till Sverige så tycker jag också att man måste ställa upp på vissa ideal, de som gör att Sverige är att sådant bra land och fungerar såpass väl som det gör – det som faktiskt gör att vi faktiskt kan vara ett land som blir en tillflyktsort (i rimlig omfattning) och dessutom vara en världen största biståndsgivare per invånare. Här vill jag inte kompromissa.

 • http://drygast.wordpress.com Joakim K Mejsel

  Tyvärr är det bara SD som tjänar på detta.

  Kommer att få lite mer sympatier ute i stugorna, med övriga som känner sig förfördelade och sitter bittra.

 • http://www.facebook.com/people/Jerry-Johansson/100000535326219 Jerry Johansson

  En förnuftig röst tillslut. Jag tycker det är skrämmande hur vänsterpartiet håller på: dessa personer som påstår sig stå för förståelse och rättvisa. Någon rättvisa för åsiktsmotståndare finns tydligen inte, de behöver man inte ens behandla som människor. Men så är det ett återkommande tema i Vänsterpartiets historia.

  Sedan är det lustigt att Romson nämner Sverigedemokraterna som ett odemokratiskt parti. Jaså! Odemokratiskt, för att man har en avvikande syn i en politisk fråga (invandring), som väljarna bevisligen röstat in i riksdagen. Det är tydligen odemokratiskt. Jag skulle snarare betrakta Sverigedemokraterna som ett direkt utslag av demokrati, där det, trots att det rådande etablissemanget med media och de andra partierna är starkt emot, faktiskt kommer in andra åsikter i politiska frågor genom folkviljan.

  Och om vi verkligen ska diskutera vilka partier som är demokratiska och inte: har vi i så fall inte ett Vänsterparti i riksdagen som under flera decennier direkt har stöttat några av de värsta diktaturerna som existerat i planetens historia. Och dess nuvarande partiledare kan fortfarande inte säga om USA eller diktaturen Kuba är mest demokratiskt. Så vem är det som är odemokratisk egentligen Åsa Romson? Men vänstern spelar ni gärna med, tydligen?

 • Anonym

  Ja,usch.

 • Anonym

  Skillnaden är att på dagis är det inte tillåtet att mobba.

 • Anonym

  Vad nu än S och V tycker och ”tänker” kommer sympatierna att gå till, vad jag tycker, modiga Åsa Romson och ffa till SD. Lite som sympatirösterna i ”Let´s dance”. Till den mest trakasserade, och där med all rätt, Henemark. Det är nog Republikanska Föreningen som värmer telefonledningarna.

 • http://www.facebook.com/per.brannstrom1 Per Brännström

  solklart fall, en stor sandlåda där vissa för tillfället håller i spaden utmanas av de andra barnen i sandlådan på att spela fotboll.. alla får då spela fotboll i sandlådan, de utan spad mot de med spade!

 • Anonym

  Vi ska lära våra barn från första dagen på dagis ”alla ska få vara med”.
  Vi lär våra barn att man ska dela med andra.

  Våra politiker lär oss att det är rätt att bedra, begå brott, förskingra och bete sig illa mot andra. Mobbning är ok, uteslutning av de som inte tycker lika och våld helgar medlen så länge någon har en annan åsikt.

  Som förebild för sina barn är jag glad att jag inte har tonårsbarn som förstår vad som sker just nu i Sverige för hur skulle man förklara att vuxna invalda politiker i Sveriges riksdag beter sig så här?

 • Anonym

  Det allra bästa vore om Alliansen sade: Kom här killar och tjejer så spöar vi skiten ur dem!
  Då skulle Alliansen vissa att de verkligen är större och klokare.
  Då kan de som kallar sig röd-gröna LAGET stå där med lång näsa.
  Och så slipper vi se Ohly på planen.

 • Anonym

  Du är naiv som går på medias lögner.

 • http://pulse.yahoo.com/_7ZTMXJ7JFUVA4OUEVFEH5X3MSI P

  Mogna människor är en sällsynt fågel att skåda.

 • Anonym

  Det är en sak att kunna läsa ,en annan att förstå vad man läser.

 • Anonym

  Även religionsfriheten måste ha gränser, ta exempelvis följande exempel: 
  http://www.bt.se/nyheter/boras/foraldrar-ansag-att-flicka-var-farlig-haxa—nytt-fall-av-exorcism-i-boras(3228179).gm Om man har friskolor, och i synnerhet religiösa friskolor måste de ju trots allt baseras på en demokratisk värdegrund med beaktande av grundläggande individuella fri- och rättigheter. Det uppfyller inte islam, men kanske en ”ny-islam” som uppfyller det. Hittills verkar ingen sådan ha uppkommit som har visat sig få större religiös auktoritet och uppslutning. Sedan ska jag inte sticka under stol med att jag personligen är mot religiösa friskolor ihuvudtaget. Skolan ska vara ett andningshål för individen, inte en hjärntvättningsanstalt i föräldrarnas tjänst.

 • Pingback: Vihreät suuttuivat, koska ruotsidemokraatit eivät pääse pelaamaan - rahmispossu.net

 • Anonym

  Vänsterpartiet som har sina rötter i en marxistisk tvångideologi med en i allra högsta grad historisk vederlagd förtryckar ideologi. Har mage att ifrågasätta ett parti som är vald av Svenska folket i ett demokratiskt val utan att en enda journalist eller någon av de etablerade ”finare” partierna reagerar? Det är i högsta grad anmärkningsvärt om partierna, som vill hävda att de värnar om de demokratiska värderingarna, stillatigande accepterar Vänsterpartiets diktatoriska agerande utan att reagera. Sverige är ett sjukt land och har fjärmat sig från demokratiska grundvärderingar.

 • http://www.facebook.com/people/Fridde-Fridolin/100003582067297 Fridde Fridolin

  Tänk att våra folkvalda beter sig på detta sätt mot oliktänkare. Jag är själv övertygad moderat eller kanske var.
  Vidrig särbehandling och mobbning.
  Nobelkommitén kan fä en släng av sleven. SD har ju nästan ½ miljon väljare. Varför mobba alla dessa.??

 • Anonym

  Till anonyme ”ramrats” !

  Det går inte att förklara på annat sätt än att man skäms så infernaliskt för den misslyckade invandringspolitiken att man blir helt blockerad så fort man ser bokstavskombinationen SD  !
  Så är det bara. Sorgligt men sant.

  Kent Forsén

 • Anonym

  Vill man vara lite klarsynt, kan man konstatera att det inte är Åsa som är briljant i sin tankeverksamhet då hon vinner politiska poäng. Snarare är övriga partiers företrädare oerhört korkade. Att de är barnsliga, på gränsen till patetiskt barnsliga, sett med vuxna ögon anser troligen större delen av läsarna. Väx upp, sjuklövern, ni företräder trots allt en demokrati, eller gör ni det? 

 • Anonym

  Till alla Er som ondgör Er över Vänsterpartiet !

  Glöm inte bort att detta politiska parti har sina rötter i den avskyvärda kommunismen. Det är därför V är och förblir ett litet minoritetsparti !

  Kent Forsén

 • Anonym

  Tjocka bönder kan inte lira boll. Därför de inte får vara med.

 • Anonym

  Sånt rabalder över en löjlig match! 

  Romsås kan säga till andra dom sandlådebarnen att SD inte hade tänkt att va med ändå. 
  Vuxna ska väl inte spela mot barn?

 • Anonym

   Gjorde det, fick detta svar:

  Inga inlägg hittade!

  Tyvärr hittades inga inlägg.

  Så jag testade att söka på enbart ‘etniskt’, men det enda som dök upp då var en artikel om svenskfientlighet.

 • Anonym

  Till ”Elvert” !

  Vänsterpartiet är och förblir ett litet minoritetsparti, oavsett vad flummande vänsteranhängare tycker och skriker om i demonsrationer på gator och torg ! Orsak en är att partiet har sina rötter i den avskyvärda kommunismen.
  Så enkelt är det.

  Kent Forsén 

 • Anonym

  Det där citatet är Expos/avgrundsvänsterns snuttefilt för det enkelt kan vantolkas och användas mot SD.
  Se! De vill ha etnisk rensning! Se! SD är rasister! (Googla citatet så ser man hur de resonerar.)
  Men den korrekta tolkningen är inte så svår att förstå: Ett kulturellt någorlunda homogent samhälle är bättre än ett samhälle där det finns stora kulturella skillnader och motsättningar. Mulikulturalism som idé har visat sig inte fungera. Sarkozy, Merkel och Cameron, de tveklöst tre tyngsta statsledarna i Europa, har alla öppet deklarerat att multikulturalismen är/var ett misslyckande!

 • Anonym

  Till anonyme ”baraundrar” !

  Religion bygger på vidskepelse och sagoböcker som bibeln och koranen och ska aldrig ges företräde framför respekten för mänskliga rättigheter ! Tyvärr fungerar inte verkligheten på det viset, så länge inte politikerna har kurage att motsätta sig den religiösa intoleransens företrädare. Religion utövar ett avskyvärt förtryck och har gjort så i alla tider, särskilt mot kvinnor. 

  Tack och lov är Sverige ett sekulariserat land, där generationers ansträngningar har resulterat i att vi har befriats  från de värsta religiösa dumheterna. Världen är i ett skriande behov av en global sekularisering, där religiösa dumheter ersätts med respekten för mänskliga rättigheter. Kvinnor och män måste få lika värde och samma rättigheter. Det största hindret mot att detta ska ske är religion och religiösa dumheter ! Islam är värst och mest våldsam, men kristendomen med herr Ratzinger och den kvinnofientliga katolska kyrkan är inte mycket bättre !

  Ett ”de religiösa dumheternas politiska parti” finns i den svenska riksdagen – Kristdemokraterna (KD).
  För hoppningsvis befrias den svenska riksdagen från detta parti efter nästa val. Opinionsundersökningarna ger hopp ! KD hör mer hemma i lokaler som tillhör Livets Ord eller Pingstkyrkan, än den svenska riksdagen.
  Det är naturligtvis ingen slump att 96 % av vä’ljarna avstår från att lägga sina röster på KD !

  Kent Forsén

 • Anonym

  Den dagen sveriges politiker rakryggat kan bemöta SD och ge svar på invandringen till sverige och sakligt argumentera då ska jag överväga min röst i nästa val, tillsvidare är det SD som gäller precis som i föregående val. VÄX UPP  SVENSKA POLITIKER.

 • http://www.facebook.com/phaetoon Inge Svensson

  Man har också tagit bort de fall där Alliansen har haft stöd av Mp.

 • Anonym

   Vänsterpartiet är ett extrempart.

 • Anonym

  Hej där! Du måste ha misstolkat mig helt, för jag håller med dig stort sett över hela linjen. Var det något särskilt du reagerade på?

 • Anonym

  Är inte anledningen till att fotbollsmatchen hålls just för att politiker med avvikande politiska åsikter ska kunna mötas under avslappnade former?

 • Anonym

  Det är bara med diktaturer (som man har ett ekonomiskt intresse i) som Kina och Saudiarabien där det är av yttersta vikt att man har en öppen dialog och för samtal med förhoppningen att det ska leda till förbättringar i dessa länder. Det verkar saknar intresse för att SD ska ”förbättras”. 

 • Anonym

  Det är väldigt tacksamt att vara politiker när man märker att andra politikers uttalanden blir ytterst impopulära för att då är det ju bara att ställa sig på andra sidan.

 • Anonym

  tja om något parti i riksdagen fullständigt saknar demokratiskt förankring så är det V

 • Anonym

  Är förvånad överhuvudtaget att de övriga partierna befinner sig på sand-låde-nivå!

  Ett parti som är DEMOKRATISKT invalt och man inte respekterar det, man respekterar inte demokrati alltså, det visar ju bara vad det är för ”nivå” på  dessa som kallar sig folkvalda!

 • Anonym

  Sant.

 • Anonym

  Sant.

 • Anonym

  Moget.

 • Anonym

  Ja,vad ska vi med kommunister till?

 • Anonym

  Nej,inte utan lögner.

 • Anonym

  Det blev lite pinsamt,eller?

 • Anonym

  Jag tror att dom mycket väl förstår,men av rädsla att förlora sina jobb vågar dom inte tycka politiskt inkorrekt.

 • Anonym

  När ska politikerna kliva ur sandlådan? Det gäller både oppositionen och regeringen. Respektera att SD blivit folkvalda genom demokratiskt val. Om inte kan dessa samhällsbärare spela utan publik.

 • Anonym

  Ett demokratiskt invalt parti är per definition inte odemokratiskt. Det är inte SD som kräver särbehandling av vissa grupper. Det är inte SD som ger vissa grupper högre prioritet hos Arbetsförmedlingen. Det är inte SD som vill ge skattelättnader till vissa grupper i vissa områden.

 • Anonym

  Bönder röster på C eller M, några förståndiga på SD, minns föregångaren Sjöbo-Olle som blev utesluten ur C på Olof (nej till Öresundsbron) Johanssons tid.

 • lawe60

  Misstolka mig inte nu, men det FINNS exempel på demokratiskt valda partier som inte själva är demokratiska. Jag behöver kanske inte säga mer? Exempel finns både i öst och väst, men SD är INTE ett sådant exempel. Glöm inte historien bara…

 • http://www.facebook.com/people/Alexander-Kieding/675540162 Alexander Kieding

  Man tappar hakan. Skall inte dessa människor mer än andra i vårt land representera mogenhet, ansvar och modernt ledarskap?? Är SD verkligen de enda politikerna med moralisk integritet? Det kan ju vara bra att veta i så fall — man får väl tacka för det geniala testet. Vi vet väl ännu INTE om SD håller måttet på den mänskliga mognadens plan — men vi vet att beslutsfattarna i övriga partier INTE gör det. Beklämmande men viktig information till väljarkåren 2014. Låt oss minnas detta.

 • http://www.facebook.com/people/Alexander-Kieding/675540162 Alexander Kieding

  Så har jag också förstått saken. Men våra folkvalda makthavare får väl anses vara de sakkunniga? De är i alla fall inröstade som sådana. Tål att tänka på inför folkomröstningen 2014, eller hur?

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Fel, vissa som hade varit medlemmar i bss var med när SD startades, SD är inte ”sprunget ur” bss.
  Ungefär som att beskylla EU för att vara nazistiskt bara för att Tyskland gick med när det startades.

 • Anonym

  Svenska folket och sin älskade statsreligion, d.v.s. demokrati…
  Fortsätt stödja det, Sveriges avveckling går vidare (på demokratiskt vis, eftersom de som avvecklar Sverige har fått ett demokratiskt mandat att göra det)!

 • Anonym

  Så du menar att t.ex. NDSAP (tyska nazistpartiet) var demokratiskt för att de valdes in i demokratiska val? Eller t.ex. att islamisterna i Egypten är demokratiska eftersom de valts in i demokratiska val?
  Nej, riktigt så fungerar det inte.

 • Anonym

  Kan du definiera vad ett ”demokratiskt parti” är? Ni demokrater definierar aldrig detta. Kommunister är demokrater, sossar är demokrater, liberaler är demokrater, KD är demokrater (och israelvänliga SD är demokrater). Vad betyder att vara ett ”demokratiskt parti”?
  Det är demokratiska partier i USA som startade otaliga krig sedan första världskriget, det var ett demokratiskt beslut som gav order att fälla atombomber i Japan samt rasera det mesta av Tyskland 1945 och massbomba civilbefolkningen, det är demokrater som har skapat FRA, IPRED, Echelon, o.s.v. Det är demokrater som har skapat lagar mot ”hets mot folkgrupp”. Det är demokratisk media som har skapat begreppet ”näthat”. Det är t.o.m. skolor som ”sprider och följer demokratiska ideal” som förbjuder eleverna att sjunga nationalsången den 6 juni. Vilka värderingar står ni demokrater för? Inga undanflykter, tack!

 • Anonym

  ”Den nationalistiska principen bygger på idén om nationalstaten, att statens territoriella gränser ska överensstämma med de befolkningsmässiga gränserna. I sin ideala form är alltså ett sådant samhälle befolkningsmässigt homogent.”

 • Anonym

  Demokrati kan betyda många olika saker beroende på vem man frågar men en sak som de flesta verkar vara överens om är att man inte ska göra skillnad på folk beroende på hudfärg, etnicitet eller religion. Att som i Sydafrika dela in folk efter hudfärg i svarta, vita och färgade och ge dom olika rättigheter och skyldigheter baserat på det anses inte som demokratiskt. Att som SD dela in folk i svenskar, assimilerade och icke-svenskar är på samma sätt inte förenligt med demokrati.

 • Gaikokujin

  Men du har kanske missat att den indelningen är deskriptiv snarare än normativ och att ingen skillnad ska göras mellan dessa grupper när det gäller lagstiftning?

 • Anonym

  Till ”baraundrar” !

  Nej, jag misstolkade Dig inte. Vi är helt överens ! Ville bara göra lite tillägg !

  Här kämpar människor med sina liv som insats för ökad frihet och demokrati i länder som förtrycks av avskyvärd religiös intolerans och annan diktatur, medan de svenska politikerna tacklar den oerhört viktiga frågan om vem som ska få spela fotboll ! Man tar sig för pannan !

  Kent Forsén

 • Anonym

  Hon hade ju kunnat välja att intet säga alls. Populistiskt utspel, nåja. Det är väl snarare att sticka ut hakan och riskera stigmatisering för hennes del. Hur vore det om man ger ros till det som ros förtjänar. Personligen kan gott SD fara och flyga, men som hon säger. Det är en arbetsplats som har ett jippo, att utesluta en del av arbetsplatsen på politiska grunder är åt helsicke och det står hon upp för.

  Bra gjort Romson!

  (Och innan du går in i någon Frenzy så röstar jag inte på MP, far from it…)

 • Anonym

  Mja, S sjönk på grund av vad Juholt babblade om, med Löfven är de nu tillbaks till ”normalnivå”. Folk återvände helt enkelt för att Juholt försvann.

 • Anonym

  Nu kan ju jag tycka, precis som Romson, att riksdagen ska agera förebilder. Fine att de käbblar när det är debatter och så vidare. Det hör till. Men att frysa ut andra på liknande vis tar det hela tillbaks till mellanstadiet när vissa blev valda sist, varje gång. Jag har alltid tyckt att SD:arnas ylande om mobbing är töntigt, men detta är ren mobbning som jag ser det. Kunde de skaka hand med Jimmie efter TV-debatten senast så kan de väl för tusan sparka lite boll med honom.

  Där vill jag ge cred till Romsons språkrörskompis Fridolin, han skakar alltid hand med sina debattmotståndare efter att debatten är över, vem de än är. Rakt och ärligt.

 • Anonym

  Denna litania börjar bli riktigt tröttsam. När Sjöstedt drog upp det där under tv-debatten senast så sjönk han som en sten i min uppfattning. Nu är det väl så att SD och dess stormtroopers har mycket ont att säga om Reinfeldt, han kallas ju för 32-delsnegern, Imamen Reinfeldt, Kleinfeldt, Landsförrädaren och många andra nedsättande termer av SD-packet (speciellt på FB men även i allehanda bloggar etc). Invandringen har ju ökat i och med Alliansens styre. Alltså, jag ser inga problem med att söka stöd från ett parti om det bidrar till att genomföra den politik man gick till val på. MP är ju också ett stödparti i så fall med tanke på det beslut de tog tillsammans med Alliansen gällande de papperslösa. 

  Alltså, du, Håkan Larsson och de andra som ylar om detta. Kan inte ni påtala hur SD påverkat Alliansen gällande invandrings-, integrations, samt asylpolitik? Det är ju där vi stör oss på SD, hur de pekar finger gentemot vissa grupper i samhället (det finns mer, men jag stör mig på S, V och MP för mycket som är ”vardagsmat”) och vill föra över alla problem till invandringen, där får det ju INGA gehör från Alliansen. Tvärtom så satsar ju regeringen på att få in invandrare i arbetslivet etc, något som SD stör sig OERHÖRT på.

  Så vad är problemet? 

  S backade ju på något område häromveckan bara för att SD tänkte stödja deras förslag (minns inte detaljerna, hinner inte leta nu), deras egna politik får alltså stryka på foten bara för att SD tycker likadant i den frågan? I princip? Alltså, som väljare hade jag varit ursinnig om ”mitt” parti backat i frågor som jag vill se genomförda bara för att ett annat parti, som man inte gillar, stöder frågan.

 • Anonym

  Denna litania börjar bli riktigt tröttsam. När Sjöstedt drog upp det där under tv-debatten senast så sjönk han som en sten i min uppfattning. Nu är det väl så att SD och dess stormtroopers har mycket ont att säga om Reinfeldt, han kallas ju för 32-delsnegern, Imamen Reinfeldt, Kleinfeldt, Landsförrädaren och många andra nedsättande termer av SD-packet (speciellt på FB men även i allehanda bloggar etc). Invandringen har ju ökat i och med Alliansens styre. Alltså, jag ser inga problem med att söka stöd från ett parti om det bidrar till att genomföra den politik man gick till val på. MP är ju också ett stödparti i så fall med tanke på det beslut de tog tillsammans med Alliansen gällande de papperslösa. 

  Alltså, du, Håkan Larsson och de andra som ylar om detta. Kan inte ni påtala hur SD påverkat Alliansen gällande invandrings-, integrations, samt asylpolitik? Det är ju där vi stör oss på SD, hur de pekar finger gentemot vissa grupper i samhället (det finns mer, men jag stör mig på S, V och MP för mycket som är ”vardagsmat”) och vill föra över alla problem till invandringen, där får det ju INGA gehör från Alliansen. Tvärtom så satsar ju regeringen på att få in invandrare i arbetslivet etc, något som SD stör sig OERHÖRT på.

  Så vad är problemet? 

  S backade ju på något område häromveckan bara för att SD tänkte stödja deras förslag (minns inte detaljerna, hinner inte leta nu), deras egna politik får alltså stryka på foten bara för att SD tycker likadant i den frågan? I princip? Alltså, som väljare hade jag varit ursinnig om ”mitt” parti backat i frågor som jag vill se genomförda bara för att ett annat parti, som man inte gillar, stöder frågan.

 • Anonym

  Det är hennes demokratiska rätt att tycka det, eller vill du åsiktsbegränsa alla att tycka som du? Ja, apropå odemokratisk alltså.

 • Anonym

  Man kan ju ha odemokratiska åsikter men väljas in i ett parlament medelst demokratiska val. Då är man ju ett odemokratiskt parti, man kan ju exempelvis förespråka diktatur men ändå få röster i demokratiska val.

  Jo, man kan anse att SD är odemokratiska trots att de är invalda i en demokratisk riksdag.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Lögn. Alla får självklart söka asyl! Och om de bedöms vara en flykting så får de självklart stanna.
  Det som ska ändras är Sveriges ultraliberala specialdefinition på vem som räknas vara en flykting. Sverige ska istället gå efter FNs definition av vad en flykting är.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Du har alltså helt själv tolkat och förvrängt betydelsen av SD politik….

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Konventionsflyktingar är de som kommer hit och söker asyl, dessa har SD ingenting emot,
  Kvotflyktingar är folk som UNHCR handplockar ur flyktingläger och skickar till en massa olika länder enligt en kvot. Dessa har inte SD någonting emot heller.
  Det är de övriga hittepå definitionerna som Sverige har idag som SD vill slopa.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Det är du som ljuger medvetet. Jobbar du på lögnens högborg EXPO eller sitter du kanske på något partikansli?

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  I högst demokratiska länder som Nederländerna och Schweiz är burkor förbjudna. Schweiz förbjuder även minareter efter en bindande demokratisk folkomröstning.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Och beroende på vilken religion man har så tycker alla de andra partierna att det är helt ok att diskriminera kvinnor och homosexuella. Kristna, Judar och Hinduer får inte det, men för Muslimer är det helt ok. Moderaterna är så pass för det att de satte en islamist som vill legalisera hustrumisshandel högt på sin riksdagslista.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Och beroende på vilken religion man har så tycker alla de andra partierna att det är helt ok att diskriminera kvinnor och homosexuella. Kristna, Judar och Hinduer får inte det, men för Muslimer är det helt ok. Moderaterna är så pass för det att de satte en islamist som vill legalisera hustrumisshandel högt på sin riksdagslista.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Över 50% av befolkningen håller redan med SD i invandringsfrågan.
  Så frågan är bara vilket politiskt område som folk prioriterar högst samt om de sett igenom medias lögner om partiet.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Över 50% av befolkningen håller redan med SD i invandringsfrågan.
  Så frågan är bara vilket politiskt område som folk prioriterar högst samt om de sett igenom medias lögner om partiet.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  Tror du att de gillar att mobbas ut hela tiden? Att media hela tiden
  ljuger om vad partiet vill och att de alltid får stå en mot minst tre i
  alla debatter? Tror du att de njuter av att bli attackerade, knivhuggna,
  misshandlade, får sin egendom förstörd och bli utsatta för konstanta
  hot?

  Att klaga över SDs ”offerroll” år i sig själv en del av mobbingen. Det
  förringar allvaret i situationen och misstänkliggör den utsatte parten.

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  SD politik är exakt lika intolerant som Kanadas, Danmarks, Australiens och i stort sett alla andra västländers politik.
  .
  Ta och läs på vad vissa Asiatiska länder säger om invandrare, jag tror det var Malaysia som beslutet om medborgarskap måste gå ända upp till regeringen för att bli godkänt, och det först efter att man bott i landet i decennier, klarat prov om landets historia och kultur samt uppvisar en stark lojalitet till det nya landet…

 • http://www.facebook.com/people/Tar-Atanamir/100001456611556 Tar Atanamir

  SD vill införa bindande folkomröstningen enligt Schweizisk modell.
  Det är detta de kallar för odemokratiskt…

 • Pingback: Gabsterz2

 • Pingback: mini lave vaisselle pas cher

 • Pingback: disque dur interne

 • Pingback: Philippe

 • Pingback: camescope hd

 • Pingback: http://www.friteusesanshuile.net/

 • Pingback: http://www.piscineautoportante.net/

 • Pingback: http://www.casquebluetooth.org/

 • Pingback: http://www.montreautomatique.fr/montre-automatique-homme/

 • Pingback: http://www.montregps.org/montre-gps-garmin/

 • Pingback: barbecue électrique

 • Pingback: http://www.planchaelectrique.net/

 • Pingback: Get Off Your But

 • Pingback: pulidores de suelos

 • Pingback: Quick Shave

 • Pingback: free scrabebox list

 • Pingback: Skull Candy Headphones

 • Pingback: web design london ontario

 • Pingback: strony internetowe bydgoszcz

 • Pingback: pintar locales Barcelona

 • Pingback: how to raise credit score

 • Pingback: gpsmoto

 • Pingback: Minneapolis SEO Company

 • Pingback: tablettegraphique

 • Pingback: reformas

 • Pingback: club lin

 • Pingback: Promo Indonesia

 • Pingback: soccer highlights online

 • Pingback: Chanel

 • Pingback: Cornerstone

 • Pingback: replica watches uk

 • Pingback: banners

 • Pingback: pulidores de marmol

 • Pingback: http://sorbetiere.org

 • Pingback: skin tightening

 • Pingback: http://www.appareilphotoetanche.fr/

 • Pingback: http://www.baindesoleil.net/

 • Pingback: www.appareilphotobridge.fr

 • Pingback: Traveller

 • Pingback: engineering job

 • Pingback: Idol Lash Reviews

 • Pingback: Flashcard Machine

 • Pingback: {sukienki|sukienka|sukienki wieczorowe|modne sukienki|mała czarna sukienka}

 • Pingback: {felgi|aufelgi|opony|felgi aluminiowe|felgi stalowe|felgi}

 • Pingback: forex broker

 • swerco

  maurer-morer var egentligen berber men araberna grundade ett välde-maghreb-väst som egenligen innefattade hela den bördiga nordafrikanska kusten – numidien, roms kornbod – systemet med konstbevattning förstördes och jorden skingrades. härskaren titulerades amir-al-muminin. berbernas rike hette ameruk. vandalerna hade tidigare varit i farten i området.
  från spanien drevs araberna ut gradvis. sjöfart var deras trumfkort (amiral) – seglen var de sneda latinseglen, inga rår på rad. egentligen samma teknik som vikingarna. kryssa var de inte så bra på. det började med liftandet på indiska oceanen med öst- och västmonsunerna
  mellan sydarabien och indien, dhowfartygen – dessa hade ett stort segel som en spinaker.

 • Daniel Gustafson

  Det finns även en grekisk-italiensk adelsfamilj Moro (exvis Aldo Moro), av grekiskans Mauros. De var verksamma i Venedig och kan kanske ha förekommit som historisk förebild. Höga befäl i Venedig gick till de egna adelsmännen.

 • Henri Korvela

  Venedig var ibland för, ibland emot Spanien allt beroende på vem som var ute efter vad för tillfället i det komplexa italienska politiska klimatet. De var med vid Lepanto ja.

  Englands ”seger” mot armadan kom före stormen som ju slog till när spanjorerna redan var på väg hem efter att ha misslyckats att få armeen och flottan att mötas i Flandern.

 • swerco

  men var det inte på väg norrut då? hur var styrkeförhållandena?

 • swerco

  en mor alltså? maur är det rätta, maurerna kom från ett rike som skulle gått under i en väldig skogsbrand – hela sahara skulle ha varit beskogad och det finns enorma underjordiska sjöar med färskvatten som man börjat pumpa upp…..

 • swerco

  du är på rätt spår?! enligt vissa tänkte shakespeare på en venetiansk kommendant på citadellet i famagusta: cristofo moro! tornet fanns redan när venedig förstärkte befästningarna 1492 och borgen blev turkisk 1566. lepanto förändrade inget där.

 • Henri Korvela

  England hade fler, men betydligt lättare fartyg, jag räknade ihop 56 Spanska skepp på 500+ ton, generöst räknat 19 Engelska motsvarande. Notera, 5 fartyg förlorades i strid mot 61 efteråt.
  Väder och vind var ett konstant problem för Spanjorerna hela vägen upp kanalen och under striderna. Fel vindar och oförberedd arme gjorde att man obönhörligt drev norrut mot Nordsjön.
  Men det var först på väg söderut väster om Irland som de värsta stormarna slog till och de sämsta/skadade skeppen förliste.

 • swerco

  är gotländskan den medeltidssvenska som talades på 1300-talet? sen blev det ju danskt från 1361. jag hajtar (heter) är typiskt tex. försökte danmark få dem att tala danska under de 300 åren? i alla de 50 kyrkorna var det danska präster som predikade på danska? sjöröveriet började ju redan med vitaliebröderna och det var väl hansan som angreps? danmark var ju också emot hansan (lübeck vill säja).
  albrekt av mecklenburgs anhängare började bygget av wisborg.

Inför hundratusentals människor och flera latinamerikanska statsöverhuvuden förklarar katolska kyrkan i dag den salvadoranska ärkebiskopen Óscar Arnulfo Romero för martyr. Länge stod hans kritik mot krigsårens militärregim i vägen, men i dag hyllas han av hela El Salvador. el salvador

Martyren som väcker debatt – så hyllas han

”Påverkades av vänstergerillan” – kyrkan saligförklarar.

Våldsamt upplopp i Tensta

Brandbomber

Polis om oroligheterna: ”Det är verkligen inte bra”.

USA-expert: Chansen nu liten fördriva IS

Obama förnekar att USA håller på att förlora.

Skatten som snart kan vara borta

Hotas av IS

Bilder från nu och då på Palmyras ruiner.

Högt deltagande i folkomröstning

Deltagandet i folkomröstningen om samkönade äktenskap var ovanligt högt i flera distrikt i Irland, skriver tidningen Irish Times.

Synbara problem för Kinas jättesatsning

Miss

Tianjin Eco city inte tänkt som sovstad.

Ficktjuvstrejk har stängt Eiffeltornet

Paris stolthet tvingades stänga på fredagen.

Regeringen backar
efter hårda kritiken

”Åkte på pumpen rejält” om vindkraften.

Värsta missen: Ta med barn på bröllop

Pinsamt

Vett- och etikettexpert listar värsta felstegen i bröllopstider.

Få gäster när Elvis Presley gifte sig

Historiska Bilder

Se de historiska bröllopsfotografierna.

Hur kan de tjäna tio
gånger mer än jag?

Berglins

När programmen är så gräsliga.

svd story – för dig som prenumerant

Här byggs världens största hotell

jätte

10 000 rum – egen våning för kungliga.

Skryt ”förstör” den heliga staden

Bilder

Se gamla Meckas makalösa förvandling.