Reinfeldt kallas till KU-förhör

Statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att kallas till riksdagens konstitutionsutskott, KU, för att förhöras i en rad ärenden. Den 8 maj ska han bland annat stå till svars för regeringens agerande i samband med införandet av lärarlegitimation.

I morse inleddes Konstitutionsutskottets öppna utfrågningar med anledning av den pågående granskningen av statsrådens tjänsteutövning. Först ut var finansmarknadsminister Peter Norman (M), som fick svara på frågor om regeringens agerande kring samgåendet mellan Posten och Post Danmark.

Under de närmaste veckorna är flera ministrar kallade till KU, däribland socialminister Göran Hägglund (KD), utbildningsminister Jan Björklund (FP) och förra näringsministern Maud Olofsson (C).

Fredrik Reinfeldt (M)

I dag blev det också klart att statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att förhöras av KU. Den 8 maj klockan 12 ska han svara på frågor i sammanlagt sju ärenden som av oppositionen har anmälts till konstitutionsutskottet. Det gäller bland annat det omdebatterade beslutet att införa lärarlegitimation, som har lett till två olika KU-anmälningar. Bakgrunden är kritiken mot att Skolverket låter bemanningsföretaget Proffice handlägga ansökningar om legitimationen.

Statsministern ska också ställas till svars för näringsdepartementets hantering av frågan om införande av elprisområden i Sverige, möjligheten till arbetslöshetsersättning för den som nekar att ta arbete inom Försvarsmakten och – i likhet med Peter Norman – för regeringens agerande kring samgåendet mellan Posten och Post Danmark.

– Flera av årets granskningsärenden handlar om regeringskansliets beredning. Därför vill vi diskutera övergripande frågor med statsministern. Han är ju ansvarig på ett övergripande plan, säger KU:s ordförande Peter Eriksson (MP).

Ytterligare två statsråd kommer att kallas till KU under maj, enligt dagens beslut. Det är it- och energiminister Anna-Karin Hatt (C) samt förre försvarsministern Sten Tolgfors (M). Utfrågningen gäller dock inte vapenaffären med Saudiarabien, utan frågan om ”ministerstyre av försvarsdepartementet”.

Visa kommentarer (625 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • Anonym

  Socialistiska politikers vanliga utopia. De tror de kan hantera allt bättre än alla andra. Vi behöver inga mer stimulanspaket för lånade pengar. Det första på nästan 900 miljarder dollar var som att pissa ner pengarna i toaletten. Detta går samma väg. Ta bort regleringarna från EPA och andra istället samt sänk företagsskatten.
  Helst borde vi ta bort progressiviteten i skatteskalorna helt och införa en flat tax stället. Ta också bort alla avdrag. Detta skulle minska IRS med 90% och miljarder skulle sparas. Ta bort EPA, School Dept. Energy Dept.
  Ta bort suventionerna till etanol tillverkning, ta bort matkuponger samt arbetslöshetsunderstödet skulle gå tillbaka till 6 mån från de 3 år som Obama införde med kongressens hjälp. Ta också bort Obama Care.

 • Anonym

  Haha…

  ”Vd:arnas budskap till Obama: Lägg dig inte i!”… det var ju det jag skrev (här nånstans) i början av augusti när Obama (med sin hysteriska uppträdande, om att hela USA/Världen skulle stå stilla om han inte fick låna mer…) sparkade igång den nuvarande krisen…

  Vi får se om han lyssnar nu… :)

 • Anonym

  OK… men lägg på en liten förmögenhetsskatt – så att hycklarna typ Buffett får hicka…

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=685602059 John Clemedtson

  Eller kort sagt: TA BORT OBAMA!

 • http://pulse.yahoo.com/_3E4U7GP4FMPJG53Q75ONNRPMB4 OZ…

  Ar det  inte intressant att en hel del av SVD’s lasare forutsag detta spektakel Obama, innan han blev vald till President.  Tyvarr , var storsta majoriteten journalister och politiska ledare  i varlden, ( alla parti ledare  i Sverige, fran vanster-hoger) forblindade av hans etniska bakgrund och charm… Sager en hel del om vara ledares och journalisters intelligens.

 • Hilfe!

  Du befinner dig väldigt långt åt höger, måste jag säga. Det får man väl göra i och för sig, men jag håller inte med dig. Jag vill inte se folk som svälter ihjäl på gatorna, eller ens folk som jobbar 16 timmar mot mat etc. I en värld med befolkningsöverskott så måste det finnas en lägsta lön och en respekt för liv kvar.

  Jag vill se global befolkningsminskning, men inte genom global svält.

 • Anonym

  Hilfe,
  Ingen svälter ihjäl i USA men jag tror du missat mitt inläggs röda tråd. Federala myndigheter i USA har inget att göra med vad jag skrev ovan utan de har enligt konstitutionen två ansvarsposter, försvaret och inter state commerce. Allt det andra är staternas ansvar. De flesta svenskar känner inte till hur maktfördelningen skall ske i USA enligt konstitutionen som alla politiker svär att de skall upprätthålla.

 • http://www.facebook.com/people/Sonja-Sandin/100000511306906 Sonja Sandin

  Buffet är väl ingen hycklare!

 • http://pulse.yahoo.com/_3E4U7GP4FMPJG53Q75ONNRPMB4 OZ…

  FOlk svalter inte ihjal sig i USA . Numera far man anvanda matkuponger, pa Mc Donalds. Denna myt, att om man  inte haller med vanstern sa vill man att folk svalter, Hilfe varfor inte saga in att vi ar rasister , det ar ju  en annan myt som vanstern garna propagerar . Det finns en grans, for minim lon. nar smaforetag inte anstaller langre, dom har inte rad,detta skadar framfor allt unga och lagutbildade i USA,.Nej tacka vet jag 25-30% arbetsloshet bland speciellt minoriteten, dar ligger ju vansterns valjarbas…

 • Anonym

  Soros har sina företag registrerade på Curacao så han undviker USAs beskattning i alla fall.
  Där har du en hycklare tom värre än Buffett.

 • Hilfe!

  Jag vet det. Men du kom med radikala förslag som att ta bort matkuponger och arbetslöshetsunderstöd.

 • Hilfe!

  Ett otroligt konstigt svar. Rekommenderar dig att läsa inläggen igen.

 • Anonym

  Hej Texas,

  vi möts igen här.
  Tror du på allvar att dina propåer är gångbara i alla delstater förutom de röda?
  Varför ta bort matkuponger till de som enl. dina tidigare utsagor åkte kana på subprimelån?
  Vad har EPA åsamkat i kostnader för staten/individen?
  Vilka stimulanser ser du som tillgängliga ?
  Varför ta bort ett arbetslöshetsunderstöd då det varit noll i tillväxt på skapade arbetstillfällen?
  Är det Perrys profetior som är allenarådande i ditt politiska tänk?
  Om så.är du medveten om att Perry trots 40% tillväxt i arb.tillfällen tillika,TROTS sin kritik till ökade centrala organisationer har utökat JUST desamma staliga/deltstatliga tjänsterna med motsvarande siffra 40% ?
  Elitistiskt tänkande eller enbart naivitet och allt annat än medkänsla för de som kan drabbas?
  Dra nu inte commieköret,du vet min hemvist.

 • Anonym

  Hejsan Onkel!
  Titta gärna på mitt svar till Hilfe nedan. EPA har dödat borrandet efter olja i USA. Vi har egna fyndigheter som med dagens behov räcker i mellan 60-200 år men EPA dvs melonerna har stoppat borrningarna.
  Det senaste idiotin är kraven på kolkraftverk. Kolkraftverk står för 45 % av vår elenergi och 20% av dessa skulle EPA’s senaste regler tvinga att stänga. Obama stoppade detta tills vidare. Valfiske på högsta nivå.
  Stora gasfyndigheter i New Mexico har stoppats pga en liten ödla som melonerna säger kommer i kläm.
  Matkuponger och arbetslöshetsunderstöd skall vara väldigt tidsbegränsade annars permamenterar man beroendet av staten. Dessutom skall staterna inte Feds ta hand om medborgarna. Man skall som individ kunna bestämma vilka man vill hjälpa via privata donationer samt man hjälper varandra här, grannar, vänner, släktingar. Min favorit till president är Chris Christie Governor från New Jersey. Tyvärr verkar han inte ställa upp. Perry kommer in som tvåa. Han är en mycket bra Governor därför har folk röstat på honom så många ggr. Blir han en lika bra president? Vem vet, kanske. Bättre än den vi har i alla fall.

 • Anonym

  Som vanligt har företags-vd:ar ingen större insikt i makroekonomi. Tyvärr anses de vara orakel på allt som rör ekonomi eftersom de framgångsrikt styr multinationella företag. Nationalekonomi är ett annat fält än den ekonomi de sköter – de har rudimentära kunskaper om nationalekonomi: hur valutaområden påverkar deras försäljning, hur recession reser varningsflagg för konsumtion osv.

 • Hilfe!

  Ja, där kom det igen. Så den som inte skaffar barn och är den sista i sin släkt, eller är osams med sina släktingar, eller har släktingar som inte heller har råd, bör alltså i ditt drömsamhälle svälta ihjäl på gatorna?

  Du hänvisar onkelKonkel till ditt svar till mig, men det enda du berättar i mina ögon (mellan raderna) är att du själv har gott om pengar och är i total avsaknad av empati.

 • Anonym

  Du glömde: ta bort alla subventioner till jordbruket och minska militärbudgeten så att USA kan betala av lånen. Borde man dessutom inte koppla en nermontering av regleringarna på miljöområdet till att ta bort begränsningarna i ansvaret för olyckor ?

 • Anonym

  Håller med om subventionerna till jordbruket men inte försvaret. Det senare är Feds ansvar det första är det inte. Progressiva politiker i USA, både Repubs och Dems har sedan Social Security infördes av FDR
  tummat på konstitutionen. LBJ införde Medicare och Bush Medicaid tillägg för mediciner. Alla dessa social justice program är bankrutta eftersom den federala byråkratin aldrig kan lösa något på ett bra sätt.
  Dessutom började klåfingriga politiker såsom Clinton att tulla i SS kassan och kunde balansera sin budget.

 • Anonym

  Tyvärr men du fattar fortfarande inte vad jag säger.så jag upprepar, det är inte enligt konstitutionen federala myndigheters ansvar att ge arbetslöshetsunderstöd eller andra sociala program utan staternas.
  Vilken stat som vill kan göra som de vill i denna fråga om de har väljarnas stöd. Du snackar om empati eller brist på detsamma om man inte vill tvingas att via en skatt (helst på andra än en själv) betala för andra. Här ger vi pengar via välgörenhetsorganisationer där vi själva bestämmer var vi skickar våra pengar. 50% av alla hushåll i USA betalar ingen (zero) federal skatt över huvud taget så de resterande 50% betalar allt (100%). Du vet inget om min ekonomiska situation och jag tycker att du inte skall dra upp detta här. Nu måste jag snart sluta för jag skall köra mina 85 åriga grannar till flygplatsen.

 • Hilfe!

  Nej, det hela är jätteenkelt. Jag vill att det ska finnas ett skydd för att svälta ihjäl, och från att utnyttja människor till svältgränsen. Du vill inte det. Vi har vår fulla rätt att tycka olika. Mitt första svar till dig gäller fortfarande.

  (Sedan anser jag också att det behövs en global befolkningsminskning/familjeplanering, annars är vi snart i din önskestat, varken vi vill det eller inte.)

 • Anonym

  Du fattar fortfarande inte utan upprepar dina floskler. Ingen svälter ihjäl i USA och kommer inte att göra det heller. Staterna , t.ex. Texas ger bidrag till alla som inte kan klara sig själva och befolkningen inklusive jag själv stöder detta därför att det är statens dvs Texas ansvar inte federala myndigheters.
  Att man sedan måste tvinga bidragstagare som blivit bekväma i sitt liv med att andra försörjer dem genom att sätta gränser på längden av bidragsberoendet. Clinton tog bort bidragen men Obama har infört dem igen på den federala nivån.

 • Hilfe!

  Jag tycker att det är du som har svårt med läsförståelse. Jag har redan skrivit att jag vet att (i princip) ingen svälter ihjäl i USA just nu. Det jag är emot är din åsikt om att matkuponger och arbetslöshetsersättning ska bort. Vad är så svårt med att vi tycker olika?

  Du skriver ju ändå samma sak nu igen: Du vill ha en gräns på bidragen, för att du anser att folk blir bekväma och bidragsberoende. Det handlar ju inte om att du bara vill flytta kostnaderna till en annan budget, så varför är du så otrevlig?

  Jag vill inte ha någon bortre gräns, för jag vill inte att folk ska svälta ihjäl så länge som vi har en möjlighet kvar att vara civiliserade och respektera människovärdet.

 • Anonym

  Mitt sista inlägg i frågan. Danmark hade 5 år av arbetslöshetsunderstöd och när skaffade bidragstagarna jobb, efter 4 år och 11 månader. De sänkte bidragstiden och folket följde efter. Nu är den två år och folk skaffar jobb efter 1 år och 11 månader. Jag ber om ursäkt om jag lät otrevlig men jag är van vid att svenskar inte känner till vår konstitution och våra lagar och hur makten fördelas mellan stater och Feds.

 • Anonym

  Det svenska ”journalistpartiet” (numera första statsmakten), med lysande undantag som Daniel K & Andras C, har lite svårt att hantera ”kulturmarxismen” som den framtonar i USA. Andra journalister utnyttjar gärna ”The Racecard”  vilket är mycket fult!

 • olle WASSBERG

  Helt sant, visst har en del säkert läst makro och finansiell teori. Men till ex den som läst redovisning eller markandsföring som sitt huvudämne har inte särskilt djupa kunskaper.

 • Anonym

  Göran Persson måste kallas också! ”han var där”, vilket ingen annan i regeringen var.Persson är den som vet mest om hur det hela började och alla turer kring samröret med Saudi och han talar sanning. I motsats till Ahlin.

 • Anonym

  Nu står det uttryckligen att ingen av utfrågningarna berör just Saudi-affären. Så varför du drar in GP i detta är för mig en gåta… Vad har han med lärarlegitimation att göra? 

 • Anonym

  Nu står det uttryckligen att ingen av utfrågningarna berör just Saudi-affären. Så varför du drar in GP i detta är för mig en gåta… Vad har han med lärarlegitimation att göra? 

 • Anonym

  Läste för dåligt.. KU förhören skulle ju handla om Saudi..

 • Anonym

  Läste för dåligt.. KU förhören skulle ju handla om Saudi..

 • Anonym

  Att Reinfeldt skall till förhör i KU i åtta fall visar bara en sak – vilken tomte som sitter som ordförande.
  De flesta av de här ärendena borde ordföranden ha avvisat.
  Se också varifrån anmälningarna kommer – självklart från V och MP.
  Utan V och Mp vore Sverige ett mycket bättre land.

 • Anonym

  Att Reinfeldt skall till förhör i KU i åtta fall visar bara en sak – vilken tomte som sitter som ordförande.
  De flesta av de här ärendena borde ordföranden ha avvisat.
  Se också varifrån anmälningarna kommer – självklart från V och MP.
  Utan V och Mp vore Sverige ett mycket bättre land.

 • Elementary

  Konstruktiv opposition som alltid.

 • Anonym

  Det är på tiden att regeringen granskas. Den arrogans som de ger uttryck för är häpnadsväckande, dessutom för en statsminister som leder en regering som inte har egen majoritet.

 • http://svavavalkyrie.wordpress.com Svava

  För regeringens majoritet eller icke är verkligen en fråga för KU.

 • Anonym

  Fredrik Reinfeldt: 300.000 nya jobb år 2015 – 13 invandrargrupper ska slåss om jobben

  http://26misslyckande.wordpress.com/2012/04/12/268/

  600.000 arbetar – 10.000 analfabeter
  600.000 arbetar – 39% okvalificerad arbetskraft
  600.000 arbetar – 1000 ensamkommande barn
  600.000 arbetar – 8000 flyktingar
  600.000 arbetar – 20.000 unga arbetslösa
  600.000 arbetar – 30.000 studenter
  600.000 arbetar – 30.000 asylsökande
  600.000 arbetar – 35.000 papperslösa
  600.000 arbetar – 40.000 gästarbetare
  600.000 arbetar – 50.000 anhöriginvandrare
  600.000 arbetar – 100.000 flyktingar
  600.000 arbetar – 200.000 arbetslösa
  600.000 arbetar – 430.000 socialbidrag
  600.000 arbetar – 1.3 miljoner PUT 1980-2010

 • Ulf Carlson

  Bara förhör nummer åtta som saknas – Politiskt bedrägeri – utger sig för att vara Moderat – men för renodlad Såssepolitik – rena bilhandlarskojeri!

 • Anonym

  Sooseriet har istort sett ALLTID varit i minoritet, men haft hjälp av kommunistpartiet (VPK). Vad är det egentligen du försöker säga?

 • Anonym

   Eh, va?

 • Anonym

  KU har devalverats till en lekstuga där oppositionen verkar försöka obstruera ministrarnas möjlighet att arbeta genom att se till att de alltid sitter i KU-förhör för minsta skitsak.

 • http://herpderp.myid.net/ derp

  Orka skapa 12 olika konton bara för att gilla sitt eget osammanhängande inlägg?

 • Anonym

  Lite ovanligt att en svensk statsminister ska förhöras i 7 olika ärenden.
  Visar på svaghet i sitt ämbete eller en oförmåga att hålla samman sin regering.

 • Anonym

  KU var ofta en cirkus under sossen Andnor – nu är det en katastrof under Mp:s Peter Eriksson.

 • Anonym

  Är
  det samma sak som gäller när man blir invald som moderat som att
  bli invald som sosse? När jag blev vald så var det första man fick
  var en utlandsresa där vi skulle ha konferens. Den bestod i att äta
  god mat och gå på porrklubb där sosse-kortet glödde. Idag är jag
  inte längre sosse.

 • Pingback: Reinfeldt till förhör i KU i sju olika ärenden | nyheternadirekt

 • Anonym

  Så det är KU som håller i förhören, då behöver man inte ta det på allvar :-D

 • Anonym

  Du har rätt analys om saken ser jag här som du säger. Du får medhåll av mig också ska du veta!

 • Anonym

  Du menar när det är en Moderat de förhör i KU? Har du skillnad på folk occh folk också eller är alla lika värda för dig?

 • Anonym

  Eller på att oppositionen använder KU som sitt privata organ för att gnälla på regeringen när de själva inte får vara med och bestämma. Bara en sådan sak är ju så orättvis att det är värt en KU anmälan.

 • Anonym

  Peronligen skulle jag hellre se en författningsdomstol än att politikerna liksom polisen sitter och bedömmer sina egna handlingar. Men det lär jag nog få drömma om tills en ny typ av politiker dyker upp.

 • http://www.facebook.com/people/Lars-Ahl/100000444261848 Lars Ahl

  Såg utfrågningen av Norman i dag. Bedrövligt att se Peter Eriksson se så ovårdad ut.Han är faktiskt ordförande i VU. Inte heller visste han  namnen på de som var med Norman. Som ordförande hade det  varit klädsamt om han tagit reda på namnen och hälsat dessa  välkomna.Man blev helt enkelt beklämd att denne man skalll sitta och bedöma regeringsmedlemmarna.

 • http://www.facebook.com/people/Lars-Ahl/100000444261848 Lars Ahl

  Precis så är det. Sossarna och vänstersidan har KU för att gnälla på regeringen. Det har blivit en lekstuga.Förr övervägde man noga vad som skulle till KU. Nu är det bara dravvel för att inte sossarna har insett att dom är i opposition.

 • http://www.facebook.com/people/Lars-Ahl/100000444261848 Lars Ahl

  Persson satt i minoritetsregeringar år efter år och det gick tydligen bra på den tiden eller.

 • http://profile.yahoo.com/CESNR774C5FKQRE4LOPCISX3FA Kent Aur

  KU, är inte det en förkortning för Sit Down Comedy?

 • Ulf Carlson

  Det skulle kunna vara det – om partierna S, V och MP intog en demokratisk hållning mot Sverigedemokraterna – vilka de facto valts till Riksdagen utifrån samma lagstiftning som alla partier – har erhållit mer än fyra procent av antalet avgivna röster i allmänt val.
  Då skulle läget vara Skarpt för Hr Reinfeldt – ytterst så skarpt att denne tvingas gå till Talmannen med sin avskedsansökan.

 • Ulf Carlson

  Därför att han alltid hade stöd av VPK och – i förekommande fall – av något borgligt parti – FP eller C.

 • http://www.facebook.com/people/Lars-Ahl/100000444261848 Lars Ahl

  Tomas Bodström har på senare år talat om att han ljög i KU. Detta är en löjligt inrättning. Peter Eriksson gjorde bort sig i dag. Han sa till Norman att han skulle försöka undvika att inte  komma till KU. Sedan satt han och skrattade och gjorde sig lustig. Bort med denne man. Kan inte Frtidolin tala om för honom hur man klär sig när man sitter på en sådan post.

 • Anonym

  Nja, S hade inte alltid stöd av VPK/V men VPK/V röstade aldrig med oppositionen så att S-förslagen föll så de klarade sig ändå. På samma sätt som nu om inte oppositionen ser till att vara eniga om ett motförslag.

 • Anonym

  Han skor sig själv och går stora organisationers ärenden. Han borde granskas betydligt hårdare.

 • Ulf Carlson

  Nisse_mp: Eloge! Det är inte så många som fattar just ”voteringstekniken i riksdagen” – Du utgör ett undantag!

 • Anonym

  Det är socialdemokraterna som begärt utfrågningen. Man har det som sport att anmäla till KU!

 • MartinA

  Stackars Reinfeldt, tror det är få som tycker dylikt är jobbigare än vad han gör?

 • http://pulse.yahoo.com/_IB7BOJOSDAM3SICLE5K7JFVLO4 Mattias

  Nu är ju inte KU en domstol som som dömer politiker som varit arroganta.

 • A M

   Vad folk normalt inte förstår är att det spelar ingen roll på den nivån av politik vad du tillhör för parti. Når du som småpolitiker den nivån har du lovat och skrivit under för längesen på att hålla dig på mattan och inte gå emot maktens intressen, dvs finanssektorn annat än i tomt snack till folket vid röstfiske. Det är väl därför vi har så många politiker oavsett partitillhörighet som säger si men gör så. Ser ni inte det kära medmänniskor? År efter år samma sak, altlid lite sämre för oss vanliga bortsett från lite smulor då o då när det behövs för att vi inte ska vakna o gå man ur huse.
  Med den så kallade globaliseringens intåg på den politiska världsarenan har vi 6 av världens största banker, 6 familjer (Rockefeller, Rothchilds, Warburg Det är de som är globaliseringen, för det är de som globalt köper upp allt från vattenreserver, till matprouktionens hela kedja, till mediecentralisering, till pengacentralisering(läs euro, amero m.fl) till maktcentralisering (läs EU) till allt annat som kan köpas upp och centreras. Det är också dessa bankirfamiljer som är de enda vinnarna av ekonomiska kriser. Partipolitik är ett skämt för det är de som går med på agendan som får tillträde till regeringplatser. Vad tror ni Reinfledt, BIldt, G. Persson, Sahlin, fler riksdagspolitiker, Bonnier, Wallenbergarna, Percy med fler toppar från näringslivet igentligen har gemensamt?
  Svar: Bilderberg
  BIlderberg är ett disskusionsforum startat av den korrupta banksterfamiljen Rockefeller, möts årligen, bjuder in näringslivstoppar och politiker i makt och politiker som spås ha chans att avancera till ministerpost. Som  inbjuden på mötet får du veta att aldrig berätta för utomstående vad som sägs, annars.. allt från via media förstörd politisk karriär till mord(läs Palme(troligen ja!) Lindh(möjligens ja).
  Deltagarna är en brokig skara bestående av framtida politiska stjärnor, näringslivstoppar, akademiker från olika områden. Där får de ta del av den världspolitiska agendan. Tackar man ja så promotas du upp till statsminister via media eller annan högre post inom näringslivet. All information finns där ute(iaf utanför den toppstyrda kontrollerade massmedia, (läs corporate whore media).

  ”Power corrupts and absolute power corrupts absolutely.”

 • Anonym

   Han försöker säga att den sittande regeringen är korrupt, inkompetent och arrogant. Och han har rätt…

 • Anonym

  Sten Tolgfors slipper nog utfrågningen i KU. Det var ju bara en ”Hägring” enligt Bildt.

 • http://profile.yahoo.com/QPNE6HEOOAE56G7O6M76KQG3WM dawit e

  antingen Reifeldt eller de andra ministrarna som sverige har behöver leta efter Guds råd så att de skulle svar förhör.    David

 • A M

   Dream on! Det kommer aldrig o ske såvida inte folk ställer ifrån sig kaffekoppen, ställer sig enade mot maktklassen och KRÄVER! Folk måste sluta identifiera sig med partifärg. Det är en illusion. Allt som sker är att röd bråkar med blå som bråkar med grön. Vi har alla samma problem och det är den oreglerade finanssektorn, skattebefriad och självgödande på vår allas bekostnad. Well undtaget politiker och springer storfinansens ärenden.
  Tror man verkligen att man är kompis med Reinfeldt o gänget bara för att man har medelinkomst och röstar blått eller ngn annan färg. FÅ 500 kroner extra i plånboken men vad förlorar vi?
  Hur mågna politiker säger si men gör så, lovar men gör tvärt om. Det är för att man INTE KAN föra politik för folket eller nationen för där finns andra starkare makter som vill ha sin världsregering och centralisera allt, få in mer i skatter, ta mer kontroll.

 • Anonym

  Jag tror problemet för Reinfeldt varit att han haft ett alltför ojämnt startfält med sina ministrar. Om vi ska vara helt ärlig så är väl varken Tolgfors eller Björklund de skarpaste knivarna i lådan. Att sedan Reinfeldt själv inte dabbat sig så mycket hjälper ju knappast då. 

 • Anonym

  KU, oppositionens lilla lekstuga, dit de på rent pin kiv anmäler allt som regeringen gör! Kan man inte anmäla S V och Mp för missbruk av statens resurser? Inte en enda av oppositionens gnällerier de senaste 5 åren har lett till något konkret, eftersom det inte finns något konkret!
  .
  Pinsamt agerat av ett vänstegäng som inte klarar av att leva i opposition!

 • Anonym

   Nån har i alla fall dabbat sig rejält som utsett dem och alla de andra oräkneliga Allians-ministrar som redan tvingats avgå. Undrar vem det kan vara?

 • Anonym

  Nej visst vill inte alliansarna att man ska granskas? Har de så mycket fuffens för sig som ni inte vill att de ska komma fram?

 • Anonym

  De flesta av oss som har någon insyn i försvarspolitiken anser nog att Tolgfors gjorde ett bra jobb som minister. Han gjorde det som riksdagen bestämt och vem kan begära mer?
  Men tyvärr finns det hos många en okunskap om lagstiftande makt och verkställande dito.

 • Anonym

  Inget konkret? Kan det bero på att KU består av representanter för samma skara som de förväntas granska? Nämligen politiker. Nääähhh… Såklart inte… Eller….?

 • Thoth

  Farväl Sverige – Den öppna stölden av ett helt land. (Pat Condell)

  En omfattande invandring ger ett arbetskraftöverskott som försämrar reallönerna för arbetare och tjänstemän. Samtidigt belastas det sociala systemet, sjukvård, pensioner och andra samhälleliga åtaganden så hårt att de kommer bryta samman. (Det revolutionära nätverket)

  De nya socialisterna – Moderaterna, under Fredrik Reinfeldts ledning lika totalitära som vilket socialistiskt betongparti som helst. (Julia Caesar)

  Kungörelse (1974:152) om beslutad ny regeringsform

  1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.
  2 §Samiska folkets och etniska, språkliga och RELIGIÖSA minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv SKA FRÄMJAS. Lag (2010:1408).
  4 § Riksdagen är folkets främsta företrädare.
  3 § Ingen svensk medborgare får utan samtycke antecknas i ett allmänt register enbart på grund av sin politiska åskådning.
  7 § Förklarar riksdagen att statsministern eller något annat statsråd inte har riksdagens förtroende, ska talmannen entlediga statsrådet.

  http://www.notisum.se/Pub/Doc.aspx?url=/rnp/sls/lag/19740152.htm

 • Anonym

  Jag skulle inte våga citera dig hos mina vänner inom officerskåren, men kan väl i hemlighet hålla med dig. Problemet var väl egentligen att han själv inte såg sig skickad att vara försvarsminister efter vad jag förstått

 • Anonym

  Du menar att nån inte borde söka jobb som personalchef efter den politiska karriären … eller som det heter numera Human Recource;)

 • Anonym

  Dom skulle passa på att fråga FR om varför riksdagen gillar djursex?
  ”Riksdagen sa ja till import, distribution och försäljning av djurpornografi, tvärtemot SD:s reservation.”
  Dessutom!!:
  ”Riksdagen sa ja till att statsråd och ledamöter i Sveriges riksdagen kan
  vara medborgare i andra länder eller till och med vara medborgare i
  flera andra länder, tvärtemot SD:s reservation.”

  Länk: http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/april/riksdagen-idag.html

 • http://pulse.yahoo.com/_IB7BOJOSDAM3SICLE5K7JFVLO4 Mattias

  KU:s ledamöter är ju ledamöter i riksdagen. Varför ska statsministern svara på varför riksdagen tycker på ett visst sätt?

 • Anonym

   Och DET hakade du upp dig på!!??

 • Pingback: Reinfeldt till förhör i KU i sju olika ärenden | MyPress.SE - Universal News Agency

 • http://twitter.com/argbriggan eva jakobsson

  en REN lekstuga Peter Eriksson KU.VI SKULLE BEHÖVA FRÅGA  dig ordförande i ku  idag

  SOM FD KOMMUNALRÅD i norrbotten.Stort inflytande i kommunen vad hade du med försäljningen att göra

  vi har pratat även med dig men det var länge sen.när du var kommunalråd kommer du i håg oss.det är viktigare

  än allt annat.

 • http://twitter.com/argbriggan eva jakobsson

  VAR god LÄGG fram FAKTA nu.VAD som hände” BAKOM ” kulisserna Peter Eriksson FD kommunalråd

 • http://twitter.com/argbriggan eva jakobsson

  i detta FALL har du GÅTT över STYR BILDAT  ditt EGET  race SOM kommunalråd.

  bLANDATS in DOMSTOLARNA DÖMANDE.Varsågod Lägg fram  KORTEN på BORDET nu

 • Anonym

  Nu förstår jag varför du är socialist om du inte kan räkna antalet ministrar som (tvingats) avgå. Kan du räkna hur många socialdemokratiska ministrar som tvingats avgå? Dessutom har de tvingat bort två schabblande partiledare på ett par år. Rekord?

 • Anonym

   Inte undrapå att det tar tid att få post,med tankepå samgåendet svenska Posten och Post Danmark..snart delar de ut post,per flyg…fäller kanske ner med fallskärm? (bäst att inte ge dem några idér om det)

 • Anonym

  Är det här snillen spekulerar?

 • Anonym

  Tyvärr har du rätt i att det är så. De politiker som sitter där från oppositionen, som Peter Eriksson för Mp, är inte intresserade av att verkligen granska regeringens arbete utan är bara intresserade av att driva partipolitik. De missköter alltså sitt ämbete å det grövsta, vilket borde leda till åtal för missbrukande av maktställning, avsked på grått papper samt att de sparkas ut från riksdagen per omgående.
  .
  S + V + Mp har förvandlat det parlamentariska arbetet i sverige till en fars, allt på grund av sin oförmåga att fatta att svenska folket har valt en annan regering än dem själva, vilket av ledande S-politiker beskrivs som statskupp (dvs folket röstade fel). Snacka om brist på självinsikt!   

 • Anonym

  Den arrogans som oppositionen visar, när de missbrukar det parlamentariska verktyg som KU är för att driva partipolitik, borde anmälas för åtal och rättsliga åtgärder. KU är inte S, Vs och Mps lilla gnällhörna där de driver partipolitik. Basta!

 • Anonym

  Nej, det är farsen ”Oppositionen gnäller”.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000005596843 Andreas Andy Persson Fondell

  En fars gnäller på en annan fars. Det är så det går till i svensk politik.

 • Anonym

  Är det verkligen en fråga för konstitutionsutskottet med lärarlegitimation utfärdad av Proffice?
  Konstitutionsutskottets kompetensområde är grundlagar, vallagar, riksdagsstadga, sekretesslagar och kommunallagar.
  Det finns ju fler utskott: Kultur- eller inrikesutskottet kanske kan formulera ngt mot ”snabbsminkningen” av lärare.
  Dethela är väl ett nytt mediadrev påkallat av ngn okunnig. 

 • http://twitter.com/argbriggan eva jakobsson

  Robert ja består av samma skara som de förväntas granska.

 • Anonym

  KU blir vad dess ordförande gör det till. Utförsbacken började med Andnor som ordförande och nu har det blivit värre under Mp och Peter Eriksson. Du har alldeles rätt i att de flesta av de frågor som nu är uppe borde ordföranden ha vägrat att ta upp. Men utser man en ordförande från ett flumparti så blir det väl så här.

 • Anonym

  Mycket bra detta, den arroganta M-styrda regeringen vill göra lite som man själv vill och ska naturligtvis ställas till svars där eventuella oklarheter kan finnas. M börjar också ta till sig att de leder en minoritetsregering, men kanske lite för sent dock…..

 • Anonym

  Det är ju litet oroväckande om det blir instabil lekstuga i statsapparaten.Miljöpartiet är knappast statsbärande, enbart ett enfrågeparti med påtryckningsuppgift; i och för sig viktig, det tycker jag.Frågan om lärarnas kompetens är också viktig. Turerna med ”förhör” verkar vara ett sätt att slingra sig undan Björklunds huvudvärk och de är svåra att förstå. Med gräsrotshälsn.

  GSB
  Subject: [svdsewebbteknik] Re: Reinfeldt kallas till KU-förhör

 • http://twitter.com/argbriggan eva jakobsson

  läste just om UTPRESSNING texttv. används som tviste lösning affärside.bara 1 av 2 fall har koppling till krimminella
  enligt BRÅ.

 • Anonym

  Menar du att socialdemokraterna inte ville styra efter sina ideologier?

 • Anonym

  I ett reportage tidigare om lärarleg, framkom det att alldeles för många lärare inte hade fullständiga betyg för att få en leg.  Men det hör vi inget om nu.  Flera lärare kände inte heller för att skaffa sig komptens för legitimation.

 • Anonym

  Jag vet helt ärligt inte vad du insinuerar men jag får ont i ögonen av ditt konstiga blandande av stora och små bokstäver. Det får det inte att se skärpt ut utan ger bara intrycket att det sitter en rättshaverist framför tangentbordet.

 • Anonym

  ??? – själv läste jag sporten på text-tv. Vad har något av detta med artikeln att göra?

 • http://pulse.yahoo.com/_JAQWLS5KBL26GJVJJEIQAL5Q74 Henrik

  Det är nog ingen av skolkoncernerna som gråter över att det är komplicerat att skaffa den här legitimationen. Det är ju jättebra för dem, då kommer de ju förmodligen undan med att betala läraren en lägre lön… en schysst liten gåva från Björklund.
  Ser verkligen fram emot dessa förhör, undrar om de kommer att sändas?

 • Pingback: Para Ma

 • Pingback: webdesign

 • Pingback: lawyers

 • Pingback: Laser Traffic Pro Scam

 • Pingback: Cracked Teeth los angeles

 • Pingback: time and gems

 • Pingback: Smokeless Cigarettes

 • Pingback: Mauritius Self Catering Accommodation

 • Pingback: Malaysian Politics

 • Pingback: home safes

 • Pingback: abdominal aneurysm

 • Pingback: how to trade options

 • Pingback: Darius Coroniti

 • Pingback: plants

 • Pingback: tour to Darjeeling

 • Pingback: Louer Ile Maurice

 • Pingback: Escorts In Milton Keynes

 • Pingback: Charlotte NC Real Estate

 • Pingback: Yobe Jiu Jitsu

 • Pingback: Sejour Ile Maurice

 • Pingback: penny auction script

 • Pingback: Thomas Hack Escondido

 • Pingback: Free Images

 • Pingback: canon pixma all in one printer

 • Pingback: top personal loans

 • Pingback: Vineyards Naples

 • Pingback: found here

 • Pingback: ephedrineonline

 • Pingback: Iphone 5

 • Pingback: orlando web design

 • Pingback: Atlanta Criminal Defense Attorney

 • Pingback: QROPS

 • Pingback: ipage

 • Pingback: how to unlock an iPhone 4s with 5.1

 • Pingback: Jailbreak iPhone Blog

 • Pingback: how to get rid of acne

 • Pingback: ultimate autism solution review

 • Pingback: Best Multi Level Marketing Companies

 • Pingback: Downline Builder

 • Pingback: Build A Downline

 • Pingback: Mauritius Villa Rental

 • Pingback: Escort girl Paris

 • Pingback: find my soul-mate

 • Pingback: Freestyler

 • Pingback: Docklands Apartment Sales

 • Pingback: BBQ side dishes

 • Pingback: Wives Tales About Baby Gender

 • Pingback: oslo tannlege

 • Pingback: buy facebook fans

 • Pingback: cheap lg phones

 • Pingback: tutor

 • Pingback: How to be found on Google

 • Pingback: Remington razors

 • Pingback: Claud Phares

 • Pingback: Gunblood cheats

 • Pingback: Insurance

 • Pingback: Website

 • Pingback: Roofing

 • Pingback: sale roadbike carbon frame

 • Pingback: Joseph Nola

 • Pingback: Private Krankenversicherung Vergleich

 • Pingback: dot com secrets review

 • Pingback: Starcraft 2 Guide

 • Pingback: Betting Euro 2012

 • Pingback: 365 Bonus Code

 • Pingback: Tokusatsu Download

 • Pingback: free herbal bud

 • Pingback: legal smoking herbs

 • Pingback: weed buzzed

 • Pingback: make your penis larger

 • Pingback: serum ögonfransar

 • Pingback: affordable dental implants

 • Pingback: diet solution program

 • Pingback: Dota II guide

 • Pingback: Diablo 3 guide

 • Pingback: pandoras box

 • Pingback: Force Factor Test X180 Ingredients

 • Pingback: Testx180

 • Pingback: Somnapure Sleep Aid

 • Pingback: Angular Cheilitis

 • Pingback: auction winning strategies

 • Pingback: scalp psoriasis remedy

 • Pingback: the boller

 • Pingback: Computer Backup

 • Pingback: Location Villa Ile Maurice

 • Pingback: books about aspergers

 • Pingback: roulette system

 • Pingback: Cams

 • Pingback: masajes

 • Pingback: lawyer

 • Pingback: Pasir Ris One DBSS

 • Pingback: Sky Habitat Condominium

 • Pingback: محاكاة الطيران

 • Pingback: dream car

 • Pingback: create your waterfall

 • Pingback: Emergency Vet Dallas TX

 • Pingback: reliable loans provider

 • Pingback: Spanish schools in Nicaragua

 • Pingback: Integrative Nutrition Reviews

 • Pingback: pork tenderloin

 • Pingback: reliable cookware

 • Pingback: Dr. Oz Green Coffee

 • Pingback: flu symptoms

 • Pingback: video conferencing

 • Pingback: miami bankruptcy lawyer

 • Pingback: best online casino

 • Pingback: Best Golf Clubs 2012

 • Pingback: xrumer

 • Pingback: CheapOair Coupons

 • Pingback: free ads

 • Pingback: electronic cigarette cancer

 • Pingback: Business Valuation

 • Pingback: smart smoker electronic cigarette

 • Pingback: Mari Ducayne

 • Pingback: phlebotomy training programs

 • Pingback: best software

 • Pingback: driver recruiting

 • Pingback: iphony

 • Pingback: small business start-up cash

 • Pingback: Englewood Medical Clinic

 • Pingback: random facts

 • Pingback: senior citizens

 • Pingback: portable generator

 • Pingback: Cheap Deals

 • Pingback: Cheap Digital Piano

 • Pingback: Get Instant Cash for Trying Everyday Items

 • Pingback: wwwyoutube.com/watch?v=aW0aNdomcSk

 • Pingback: notebook HP

 • Pingback: kids shoes

 • Pingback: Location Ile Maurice

 • Pingback: porn tube

 • Pingback: sexy jobs

 • Pingback: free downloads music

 • Pingback: Pattaya Hotels

 • Pingback: Pension

 • Pingback: simplysellular isnt scams

 • Pingback: Pussy

 • Pingback: Bungalow Ile Maurice

 • Pingback: czekoladowe fontanny

 • Pingback: Bungalow Ile Maurice

 • Pingback: metabolism boosters

 • Pingback: free online games for girls

 • Pingback: Riverside Chiropractor

 • Pingback: Hebergement Web

 • Pingback: starchimachim

 • Pingback: Bridgeport oregon

 • Pingback: Purchase Facebook Fans

 • Pingback: penny auctions

 • Pingback: best theatre ticket

 • Pingback: Painting Company Roswell

 • Pingback: Painting Company Atlanta

 • Pingback: Skyrim Strategy Guide

 • Pingback: bulk flowers

 • Pingback: nono hair removal

 • Pingback: autism awareness

 • Pingback: Foundation repairs Dallas

 • Pingback: drug rehab centers

 • Pingback: Job Search

 • Pingback: virtualproperties

 • Pingback: find cell phone

 • Pingback: appraisal management company

 • Pingback: weight training routines

 • Pingback: singapore web hosting

 • Pingback: how to get a promotion

 • Pingback: Fence Companies Jacksonville FL

 • Pingback: how to lose weight fast

 • Pingback: arvixe coupon

 • Pingback: divorce lawyers leeds

 • Pingback: referencement naturel

 • Pingback: Domain host

 • Pingback: increase breast

 • Pingback: subs

 • Pingback: payday loans

 • Pingback: Trophies

 • Pingback: kado unik

 • Pingback: paket internet

 • Pingback: parenting

 • Pingback: Battery Chargers

 • Pingback: speech for wedding

 • Pingback: cell number lookup name

 • Pingback: make money blogging

 • Pingback: free online games

 • Pingback: farm supplies

 • Pingback: swissdent

 • Pingback: Yuvutu Like

 • Pingback: 2012 mac pro

 • Pingback: cms web design

 • Pingback: plndr promo codes

 • Pingback: Villa Ile Maurice

 • Pingback: horse training courses

 • Pingback: Summer Vacation Deals

 • Pingback: Casas de Lujo en Miami

 • Pingback: domain registrar

 • Pingback: Granite Countertops Denver

 • Pingback: business mentor,

 • Pingback: Nutritional Health

 • Pingback: Bet365

 • Pingback: buy youtube views

 • Pingback: Injury attorneys Dallas

 • Pingback: Panasonic DMP-BDT210 Player Review

 • Pingback: redirect virus

 • Pingback: Smart Battery Charger

 • Pingback: ipswich escorts

 • Pingback: se mer

 • Pingback: creation site internet haute savoie

 • Pingback: egipt sharm el sheik

 • Pingback: cleaning service austin tx

 • Pingback: airstream

 • Pingback: Mercedes CIncinnati

 • Pingback: asian women dating

 • Pingback: juegos para nokia c3

 • Pingback: Accountants

 • Pingback: Hacking Program

 • Pingback: buy phen375

 • Pingback: Puppy Shots

 • Pingback: how to buy solar panels

 • Pingback: tea collection

 • Pingback: säljer unika vintage solglasögon och glasögon!

 • Pingback: Sex webcam

 • Pingback: Viagra

 • Pingback: macho alfa

 • Pingback: unemployed

 • Pingback: best animation softwares

 • Pingback: kochi hotels

 • Pingback: red hives

 • Pingback: avafx

 • Pingback: tutor perth

 • Pingback: roulette systems

 • Pingback: auto repair rochester new york

 • Pingback: Mallorca Properties

 • Pingback: jailbreak for iphone 4.2

 • Pingback: jailbreak iphone 4.2.6

 • Pingback: jailbreak iphone for free

 • Pingback: Affiloblueprint

 • Pingback: check this website for pallet delivery

 • Pingback: L5S1

 • Pingback: Awesome post! Hey, make sure you check out how I lost over 70 pounds:

 • Pingback: teeth grinding

 • Pingback: viagens

 • Pingback: military solar

 • Pingback: sex kontakt

 • Pingback: katzenallergie

 • Pingback: schweizer sexkontakte

 • Pingback: reiche hausfrauen

 • Pingback: website creation

 • Pingback: Underarm whitening

 • Pingback: healthy living

 • Pingback: Street racing

 • Pingback: Utah Stamped Concrete

 • Pingback: Perfume Joy

 • Pingback: wen hair care reviews

 • Pingback: pet social network

 • Pingback: PhuketCamp

 • Pingback: car loan for bad credit

 • Pingback: promotional video

 • Pingback: http://www.ieec.edu.sg/emba

 • Pingback: legal insurance

 • Pingback: visit this link

 • Pingback: Kyle leon

 • Pingback: check out this link

 • Pingback: source

 • Pingback: sleep mantra

 • Pingback: promotional claim code amazon

 • Pingback: indien

 • Pingback: Key To Success

 • Pingback: NuSkin Help

 • Pingback: USANA Training

 • Pingback: Nikken Training

 • Pingback: GNLD Training

 • Pingback: ps3 reparatie

 • Pingback: shanghai nightlife

 • Pingback: North Korea nuclear

 • Pingback: 1994 australian silver kookaburra coin

 • Pingback: eXtremeNO review

 • Pingback: Fay Getchell

 • Pingback: Jarvis Neang

 • Pingback: bol chantant tibetain

 • Pingback: unlock iphone 4

 • Pingback: baby cashmere

 • Pingback: payday loans

 • Pingback: shop

 • Pingback: hen party ireland

 • Pingback: U.S. Statewise 2012 CUSTOMER and CONSUMER DATABASES @ fiverr

 • Pingback: patagonia backpacks

 • Pingback: police auctions

 • Pingback: san jose roof repair

 • Pingback: payday loans

 • Pingback: spondylitis

 • Pingback: American Family Liberty

 • Pingback: backlinks

 • Pingback: Personalized Golf Accessories

 • Pingback: Psychiatrist 10004

 • Pingback: Hydroxatone

 • Pingback: gratispenger 7red

 • Pingback: equity release plans

 • Pingback: vintage snapback hats

 • Pingback: uk online casino

 • Pingback: socialsupercharge.net

 • Pingback: free reverse phone

 • Pingback: Treadmill Reviews

 • Pingback: sample obituaries

 • Pingback: golf course netting

 • Pingback: organic crib mattresses

 • Pingback: Abschleifen Unna

 • Pingback: Reiki practioner

 • Pingback: air quality testing massachusetts

 • Pingback: ViralURL

 • Pingback: equity release

 • Pingback: zija products

 • Pingback: dating site tips for women

 • Pingback: free reverse phone

 • Pingback: secure shredding services houston

 • Pingback: remodeling

 • Pingback: fossil handbags

 • Pingback: apple iphone unlock

 • Pingback: wonga promo code

 • Pingback: try no no reviews

 • Pingback: check it out

 • Pingback: affiliate marketing

 • Pingback: online salvage motorcycle auction

 • Pingback: self-bonding silicone tape

 • Pingback: Diary of a White Indian Housewife

 • Pingback: fast fire sites

 • Pingback: ass jeans

 • Pingback: video marketing

 • Pingback: view more

 • Pingback: top sports betting site

 • Pingback: spirit animal

 • Pingback: tinnitus treatment

 • Pingback: Home Made Energy Review

 • Pingback: new rap songs 2012

 • Pingback: Internet Marketing Training

 • Pingback: http://www.hercool.com/product/sacs-of-life-fab-bag-flintstone-22785/Default.aspx

 • Pingback: hardscaping

 • Pingback: singing party characters

 • Pingback: freelance graphic design

 • Pingback: invernet

 • Pingback: marketing articles

 • Pingback: wall mounted kitchen range hoods

 • Pingback: gratis spielen

 • Pingback: assemble products home for income

 • Pingback: Dog Training

 • Pingback: st petersburg russia attractions

 • Pingback: ps vita review

 • Pingback: website erstellen

 • Pingback: lower-back pain

 • Pingback: dr phil

 • Pingback: russia tours

 • Pingback: toddler belt

 • Pingback: ppi

 • Pingback: indy hypnosis

 • Pingback: hausstaubmilben allergie

 • Pingback: glowworm

 • Pingback: UK Sex Toys

 • Pingback: long island kitchen contractor

 • Pingback: 12v Battery Chargers

 • Pingback: plastic surgery houston

 • Pingback: placement immobilier

 • Pingback: Diary of a White Indian Housewife

 • Pingback: weight loss news

 • Pingback: credit report dispute

 • Pingback: buy propecia online

 • Pingback: chanel replicas handbags

 • Pingback: divorce

 • Pingback: Business logo design

 • Pingback: pizzafeest

 • Pingback: rensselaer indiana home inspection

 • Pingback: philadelphia 1SEO

 • Pingback: wonga promo code

 • Pingback: the 21 day fast mass building

 • Pingback: challenge coins

 • Pingback: Location Ile Maurice

 • Pingback: coach for business growth

 • Pingback: tire pressure monitor

 • Pingback: Portal Berita Indonesia Update

 • Pingback: used copiers austin

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: Ryan Wuerch Motricity

 • Pingback: washington divorce service

 • Pingback: mobile

 • Pingback: yellow wood music

 • Pingback: unlock iphone by imei

 • Pingback: Buy ultimate Demon

 • Pingback: zakopane tour

 • Pingback: swiss replica watches

 • Pingback: Triphala forum

 • Pingback: challenge coins

 • Pingback: polishop oportunidade

 • Pingback: diet

 • Pingback: modular homes Wisconsin

 • Pingback: Going Here

 • Pingback: cat house

 • Pingback: tuition

 • Pingback: Glasswasher

 • Pingback: Blast Chiller

 • Pingback: Herpes-coldsores

 • Pingback: Driving instructors in Huddersfield

 • Pingback: grants

 • Pingback: hacks for battlefield 3

 • Pingback: farm insurance

 • Pingback: domain

 • Pingback: CRM Singapore

 • Pingback: free squeeze page software

 • Pingback: customer relationship management

 • Pingback: mobile MIFI 4G

 • Pingback: range hoods

 • Pingback: uniblue speed up my pc

 • Pingback: free speed pc

 • Pingback: speedup my pc download

 • Pingback: iphone 1 unlock

 • Pingback: unlock iphone 4 price in usa

 • Pingback: natural holistic hypoallergenic healthy dog food

 • Pingback: how to jailbreak from iphone

 • Pingback: traderush review

 • Pingback: can you unlock htc one s

 • Pingback: make money online

 • Pingback: japanese kanji tattoo

 • Pingback: youtube.com

 • Pingback: get a job

 • Pingback: wholesale jordans

 • Pingback: owen sound web hosting

 • Pingback: buy backlinks for website

 • Pingback: Troubled Teen

 • Pingback: Shopping

 • Pingback: raise funds

 • Pingback: seville events

 • Pingback: Los Angeles Truck Game

 • Pingback: where-to-buy-wen.blogspot.com

 • Pingback: small business accountant

 • Pingback: used copiers

 • Pingback: CNA salary

 • Pingback: panasonic copiers

 • Pingback: home instincts

 • Pingback: Mailbox

 • Pingback: house music

 • Pingback: automobiles for sell in Jacksonville Florida

 • Pingback: prosciutto iberico

 • Pingback: Commercial mailboxes

 • Pingback: Personal Injury Lawyer San Jose

 • Pingback: data recovery service

 • Pingback: SEO Company Sydney

 • Pingback: Restaurant Homepage

 • Pingback: why social media is important

 • Anonym

  Om nu Mark tycker att aktien är värd $38 eller mer kan han väl köpa de utstående aktierna för det?

 • Dente Di Leone

  Fejsboken är ett enda studium i besvikelse. Vad hade dom tänkt kapitalisera på egentligen? 800 miljoner människors skitsnackande?

 • Anonym

  Ur demokratisk synvinkel har Ryssland varit på väg åt fel håll rätt länge, typ sedan Putin tillträdde första gången. I det perspektivet blir nedrustningen av det svenska försvaret allt mer allvarlig.

 • Anonym

  ur demokratisk synvinkel har sverige varit på väg åt fel håll rätt länge-över en miljon röstade inte ens senast och SD är inte kända för demokrati precis-de är ju fascister-nya moderaterna? tja….

 • Anonym

  Jag gillar verkligen Ferrys konst. ”Hundbajs i soffa”. In your face skitnödiga kultursverige.

 • http://www.facebook.com/sten.wistrand Sten Wistrand

   Pettson har många sidor, och det vore synd att inte minnas den mest skrämmande, nämligen utställningen ”Skrämmor eller konsten att hantera sin skräck” som han gjorde i Örebro tillsammans med konstnären Gösta Hedberg. Året var 1985 – om inte minnet sviker. Den åstad en del buller då en och annan besökare faktiskt trodde att det rörde sig om äkta folkloristiska rön om fågelskrämmornas mytologiska och djupt allvarliga ursprung. Och helt utan allvar var det förstås inte heller. En äkta skrämbränning genomfördes dessutom vid Svartåns strand – vilket fick några att tro att Ku Klux Klan härjade i staden. Pettson är även mannen som skrivit brev till i stort sett alla som går att skriva brev till (och ytterligare några) samt presenterat resultatet i form av igenklistrade kuvert. Resultatet hette naturligtvis ”Civilisationens historia” – och den var inte så munter. Historien alltså. För den som vill vara uppdaterad när det gäller Bertil Napoleon Pettersson rekommenderas att besöka: http://bertilnapoleon.blogspot.se/

 • Anonym

  35 miljoner motsvarade väl ungefär två procent av Kinas befolkning. Mao var säkert beredd att offra långt fler än så för sitt projekt. Han skydde inte heller ett atomkrig. Hans uppfattning var att det alltid kommer att finnas kineser kvar även efter ett atomkrig med hundratals miljoner döda. Tyvärr verkar det vara så, att det är de mest hänsynslösa som tar hem spelet. Samma resonemang som hos Mao finns nämligen även på annat håll, mest tydligt hos mullorna i Iran.

 • Anonym

  Håller med Neurath om att det är ett evigt ryggkliande hos eliten. Dock läste jag inget om sparkas men tajmout vore väl något att fundera över om han hålls länge. Eller menar Kim att det inte ens är värt att tänka på en pause om han är anhållen längre?

 • http://www.sonicyouth.com/dotsonics/kim/ Kim Gordon

  Hela artikeln handlar ju om att han inte behöver vara rädd att förlora sina uppdrag. Naturligtvis kan det vara lämpligt att avstå från att delta i arbetet så länge han är brottsmisstänkt men det beror också på hur länge utredningen pågår, karaktären på misstankarna och bevisen etc. Han kan ju inte låta bli att arbeta i flera år om utredningen drar ut på tiden.

 • Anonym

  Carolina Neurath – vad är du för en rättshaverist? Hur kan du döma en människa som inte blivit dömd ännu – utan faktiskt redan släppt! Vad har du för rättighet att hänga ut någon som inte blivit dömd – med både namn och bild. Om du har våldtagit eller mördad går man inte ut med varken bild eller namn – speciellt inte ifall man inte blivit dömd ännu. Igår gick Aftonbladet och Di ut med namn och bild vilket inte förvånade mig – de är ju skvaller journalister – men idag kommer så SVD ut med detta – SKÄMS PÅ ER!

 • swerco

  petra i all ära men palmyra (tadmor) – var det verkliga nabateiska centret för handelsvägarna. det plundrades av romarna på 200-talet och ligger i ruiner ca 22 mil nordost damaskus. jesus talade arameiska var han rentav nabateé? vissa påstår att han överlevde och tog sig till kina och slutligen japan där myten lever. (ursäkta utvikningen)
  l

 • swerco

  men jemen är en annan historia sedan många hundra år tidigare utan detta är islam som slår tillbaka kinas expansion mot väster vid floden tala i kazakstan.

 • LaHue

  För den intresserade finns artikeln att ladda ner via denna länk http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:31690/FULLTEXT03.pdf.

 • swerco

  håller med. och visst var väl karl den store dyslektiker? han hade en griffeltavla under huvudkudden och brukade träna innan han somnade. inte ett ord om hunnerna? man kan väl säja att karl återupprättade romarriket. starkast motstånd var det i nordväst. i verden skulle 4500 man ha avrättats vid ett enda tillfälle. men visst grundade han europa och han skulle ha infört allmän folkskola, åtminstone försökt.

 • louislegrand

  Tack!!!

 • Södertäljebon

  Terra Australis för väl ändå det störa landet i söder som skulle stabilisera kontinenterna på norra halvklotet?

 • swerco

  australien upptäcktes första gången av en holländare 1606. antarktis landmassa fastställdes på 1820-talet. det var detta land man var ute efter-alltså terra australis men antarktis var väl ett annat namn för det okända landet i söder? ytan är större än europas.

 • swerco

  arktis har inget med is att göra. arktis är grekiska för björn och arktis ligger under stjärnbilden stora björnen….så här högg dick i sten. namnet var helt adekvat?

 • Synpunktslamnaren

  Jag har läst Dicks text flera gånger, och hittar inte en enda referens till ”arktis”. Kan du hjälpa mig med var det står, så jag vet på vilket sätt han ”högg i sten”?

 • swerco

  antarktis är alltså arktis motpol som man sökte. man trodde då att brasilien var denna okända kontinent antarktis….detta tycks dick inte ha förstått. att den borde vara istäckt tänkte man inte på då och det rätta antarktis upptäcktes i början av 1800-talet….

 • LaHue

  På grekiska heter björn arktos, inte arktis. Dock kommer namnet Arktis inte av arktos utan av ”arktikos” som kan betydda dels ”norra” syftandes på de norra delarna av jorden, dels ”nära Björnen” syftandes på den del av jorden som man kan se Stora Björnen från, det vill säga norra halvklotet. Antarktis, av grekiskans antarktikos, betyder, som du påpekar, Arktis motpol. Namnet ”Antarktis” användes innan nuvarande Antarktis upptäcktes ibland om orter på södra halvklotet, som var norra halvklotets motpol, till exempel France Antarctique. Det fanns alltså då inget som helst krav på att det skulle finnas ett klimat med snö och is där det fanns ett ”Antarktis”.

 • LaHue

  Jovisst var det så. Aristoteles var den första att komma med denna teori som senare vidareutvecklades av Claudius Ptolemaeus.

 • swerco

  kan arktikos dels betyda norra och dels nära björnen? arktos betyder alltså björn men betyder arktikos även b a r a norra?
  vad heter norra på grekiska?

 • Södertäljebon

  Finn nått gammalt avsnittet där onda rymdkineser slåss mot ädla rymdjänkare. Deras namn i avsnittet är yaanks och de dyrkar USAs författning. Star Trek har alltid varit övertydliga men i början var de värst.

 • swerco

  där har han tagit rygg på peter wells från barbarer till änglar där samma sak hävdas. det viktigaste är befolkningsminskningen-några överlever alltid och man kan tänka sig topparna-kulturbevararna hör till dem?

 • Henri Korvela

  Napoleon blev smord, av ärkebiskopen av Reims.

  Napoleons Frankrike kontrollerade i stort sett hela Italien och hade hållit den tidigare påven i princip fången. Napoleon lättade dock på de religiösa restriktionerna i Frankrike så det var helt enkelt pragamatiskt att vara där. Han hade väl kanske tänkt återta en del prestige genom att kröna Napoleon men det fick han ju inte göra som bekant.

 • swerco

  ja napoleon var ju italienare kan man säja och han gjorde succe när han jagade bort österrike ur italien. blev han även krönt i reims? (den urgamla kröningsstaden för franska kungar).

 • LarsGE

  Han var inte italienare, han var korsikan, typ: det är inte en hund, det är en bergsvarg…

 • Henri Korvela

  Napolen smordes först i Notre Dame i Reims, sedan kröntes han i Notre Dame katedralen i Paris. En kombination av gammalt och nytt kan man säga.

  Och som LarsGE säger var han korsikan. Hade han hört dig kalla honom italienare hade han nog gått genom taket.

 • swerco

  och inte fransman heller. annars är korsika uritalienskt, först befolkad av ligurier. frankrike köpte korsika av genua 1768. vad betyder vapnet? moren?

 • Alexander Backlund

  Om man följer historien om hur hieroglyfernas gåta slutligen knäcktes av framförallt Champollion så ser man att Rosetta-stenen, av många skäl, inte var till så mycket hjälp när det gällde att tyda hieroglyferna. Den spelade störst roll som inspiration. Däremot var det till oerhört stor hjälp att Champollion behärskade koptiska (en modernare form av egyptiska).

 • swerco

  förarbetet gjordes av svensken carl david åkerblad – expert på demotiska och koptiska. texten på stenen är alltså demotiska.

 • fafang

  Jag antar att uttydandet av Linear A måste sökas i Egypten. De Linear A-tecken som man har funnit på Kreta har ju vissa drag av hieroglyftecken från Egypten.

 • Henri Korvela

  Nja, om förstår tidslinjerna rätt så torde utbrottet varit ett sekel före de ”nyaste” Linear A inskrifterna. Dessutom har ju inskrifter hittats på många platser så *alla* som använde Linear A dog knappast där.
  Det är ju givetvis intressant hur det efterföljande skrivsystemet kan tolkas men sedan inte härledas bakåt. Onekligen får man känslan att någon annan grupp tagit över skrivsystemet.

 • Synpunktslamnaren

  Jag har sett en teori om att Mykene (på det grekiska fastlandet) invaderade Kreta, och efter att ha etablerat sitt herravälde över minoerna anpassade det minoiska alfabetet till sitt språk (arkaisk grekiska) för att på sätt skapa Linear-B. Jag har också sett uppgifter om att Linear-B egentligen inte är så lämpligt för att skriva grekiska, något som då skulle vara ett ytterligare argument för att Linear-A var avsett för ett språk som var väsensskilt från grekiskan.

 • swerco

  det är tydligt att kreta blev invaderat och den minoiska kulturen gick under och med dem linear-A?
  den egeiska folkvandringen alltså. i denna ingick filisteerna som senare tog över judarnas land när de var i den egyptiska fångenskapen om jag fattat rätt?

 • anders.larsson

  Jag kan berätta lite om kurfurstekollegiets uppkomst.
  ”Det första riket” (om man anser att Bismarcks kejsarrike var det andra) har en intressant men för det mesta bortglömd historia. Det första fria kungavalet Östfrankiska riket hölls 911, sedan Ludvig Barnet, den sista ättlingen av den karolingiska dynastin avlidit. Då bestämde riksfurstarna att till kung välja en ur den egna kretsen, Konrad, hertig av Franken, och inte den västfrankiske kungen Karl den enfaldige. Alla riksfurstar (furstar som hade fått sina län av kungen/kejsaren) var från detta tillfälle berättigade att delta i kungavalet, men det uppkom snart en mindre grupp furstar, som gjorde ett preliminärt kungaval före det slutgiltiga utkorandet. Denna grupp utgjordes av de förnämsta furstarna i riket, vilka kom närmast efter kungen i rang och värdighet. Till dessa hörde redan från början ärkebiskoparna av Mainz, Köln och Trier och pfalzgreven vid Rhen, vilka alla hade sina territorier inom det gamla frankiska rikets territorium. Ett kungaval ägde endast giltighet, om samtliga dessa fyra furstar röstat för kandidaten.
  Ända fram till Henrik VI:s död 1197 fungerade systemet, men 1198 skedde ett dubbelval av två pretendenter, Henrik VI:s bror Filip av Schwaben av det staufiska huset och Otto av Braunschweig av huset Welf. Filip stödde sig på en majoritet av riksfurstarna, men Otto hade stöd av ärkebiskop Adolf av Köln. Således hade ingen av pretendenterna fått en godtagbar majoritet. En welfisk furstegrupp föreslog, att två andliga (ärkebiskoparna av Köln och Mainz) och två världsliga furstar (pfalzgreven vid Rhen och hertigen av Sachsen) skulle ett avgörande ”valutskott”. Till denna grupp anslöts redan under 1200-talets början en världslig och en andlig furste – ärkebiskopen av Trier och markgreven av Brandenburg. I Sachsenspiegel (ca 1230) fastställs dessa sex furstars valrätt, men dessutom sägs uttryckligen att kungen av Böhmen ej har valrätt, ”eftersom han ej är tysk”. 1252 räknas han dock till denna grupp.
  Första gången kurkollegiet utgjorde den exklusivt direkt kungaväljande instansen var 1257, i samband med dubbelvalet detta år. I januari valdes Rikard av Cornwall till tysk kung av ärkebiskoparna av Köln och Mainz samt pfalzgreven vid Rhen. Några dagar senare anslöt sig kung Ottokar av Böhmen till detta val. De andra kurfurstarna, alltså ärkebiskopen av Trier, hertigen av Sachsen och markgreven Brandenburg samt kungen av Böhmen(!), valde emellertid i april Alfons X av Kastilien. Ingen av dessa två valda kungar kom dock att vinna erkännande i Tyskland. Efter Rikards död 1272 avslutades i Tyska riket 1273 det s.k. Interregnum (1250-73), då riket hade saknat en allmänt erkänd kung. Valet 1273 av Rudolf av Habsburg verkställdes av 7 kurfurstar, men som sjunde tjänstgjorde ej Böhmens kung, utan hertigen av Bayern. På detta sätt är kurfurstekollegiet sammansatt i Schwabenspiegel (sannolikt fullbordad omkr. 1275). 1290 avgjordes tvisten mellan Böhmen och Bayern till det förras förmån.
  Genom den av Karl IV 1356 utfärdade Gyllene bullan reglerades slutligen formellt formerna för kejsarvalet och kurfurstarnas rättigheter. De sju furstarnas uteslutande rätt att välja fastställdes, liksom deras inbördes rangordning, den världsliga kurfurstevärdighetens ärftlighet efter förstfödslorätt, kurländernas odelbarhet m.m.
  Anders Larsson

 • swerco

  aha! med ludvig levde väl när kejsaren utsåg maximilian-men var det ludvigs pfalzgrevskap eller var det ett nytt kurfurstendöme?

 • anders.larsson

  Fredrik V av Pfalz avled i Mainz den 29 november 1632, troligen av pest.

 • swerco

  alltså hade bayern inte rösträtt innan 1648? ett av tysklands största och viktigaste länder-katoliker dock.

 • anders.larsson

  Husets
  Wittelsbachs besittningar delades 1255 så, att den äldre sonen fick Rhen-Pfalz
  jämte den kurfurstliga värdigheten medan den yngre fick Bayern. Vid kungavalet
  1273 var hertigen av Bayern som kurfurste i stället för kungen av Böhmen. 1290
  avgjordes tvisten om kurstämman mellan Böhmen och Bayern till det förras
  förmån. I stället uppstod tvister inom huset Wittelsbach om kurvärdigheten. 1329,
  när Ludvig av Bayern var kejsare, avtalades att kurstämman skulle alternera
  mellan Pfalz och Bayern, men kejsar Karl IV stadfäste 1356 genom Gyllene bullan
  Pfalz’ rätt till kurstämman.

 • swerco

  märkligt! bayern var alltså uteslutet i nästan 300 år?

 • anders.larsson

  Det är sant att Bayern under nära 300 år var utan kurrätt,
  men eftersom huset Wittelsbach kontrollerade både Rhen-Pfalz och Bayern det kan
  inte ha varit önskvärt för balansen att ett furstehus skulle ha två röster i
  kurkollegiet. Då den pfalziska linjen av huset var den äldre, var det naturligt
  att den också innehade kurvärdigheten. Om den ena av husets linjer skulle dö
  ut, skulle dess territorium tillfalla den andra, vilket så småningom också skedde 1777, vilket Dick Harrison skrev
  i sin blogg.

 • swerco

  numera ingår väl rehn-pfaltz i bayern? österrike hade heller ingen rösträtt?

 • anders.larsson

  Rhen-Pfalz tillhörde Bayern till andra världskriget. Efter detta kom landet i den franska ockupationszonen och slogs samman med södra delen av den preussiska Rhenprovinsen till Rheinland-Pfalz. Bayern däremot hamnade i den amerikanska ockupationszonen och bildade ett eget förbundsland. Österrike var när kurfurstekollegiet uppkom ingen mäktig aktör i Tyskland. I samband med det avgörande kungavalet 1273 var det under den böhmiske kungen Ottokar II:s kontroll. 1526 blev ärkehertig Ferdinand I, kejsar Karl V.s bror, även kung i Böhmen och då fick Österrike indirekt en kurstämma.

 • bigson1612

  Det stämmer nog. Hur kunde pionjärerna hålla sig i luften utan alla dessa instrument och datorer, inte att förglömma GPS.
  Jag har läst rapporten i tyska media.

 • ITSU69

  Amerika är ett nutida Babylon

 • Bi66i

  Hos Dem. glömde du Jim Webb.

 • Gustave Toutant Beauregard

  Republikanerna vinner, forhoppningsvis, 2016. Folk har ar trotta pa Obama’s socialistiska politik.

 • http://castoropollux.wordpress.com/ castoropollux

  Vem har släpat in pensionärskatten?

 • Skattekverulanten

  Men pensionärer boende i Sverige får åtminstone något för den skatt de betalar, sjukvård, polis, brandkår, vägar etc. Svenska pensionärer som bor utomlands betalar 20% av sin pension i Sverige och får inte ett smack för de pengarna.

 • bigson1612

  S lovade väl SEK 50:- mer/månad för pensionärerna, i valrörelsen.

 • bigson1612

  Jag betalar 15,5% till sjukkassan och 6% i skatt av min bruttopension.

 • swerco

  SVD får ju presstöd är det 31 miljoner per år? och papper är dyrt.

 • MagneTusa

  Personligen föredrar jag att läsa text
  inhuggen i sten, helst då i form av runor.
  Det finns inget så rogivande som att sakta gå
  runt en runsten, låta pekfingret följa de inhuggna tecknen
  och beakta den storslagna visheten

 • Alea iacta est

  Janerik Larsson läser inte kommentarerna till det han skrivit själv. Är det inte lite korkat samtidigt som det är förmätet att tro att läsarna inte skulle kunna ge intressant feedback till det han har skrivit. OK att han läser och besvarar mejl ställda till honom men det fångar nog bara upp ett begränsat urval av läsaråsikter. Det känns faktiskt som att Janerik Larsson dras med ett visst läsarförakt. Lever han i tron att endast pk-journalister och godkända debattörer är värda att lyssna på?

 • Skattekverulanten

  Så med andra ord, det är tämligen meningslöst att kommentera här och därav följer att det är tämligen meningslöst att läsa Janeriks blogg.

 • Anders Olsson

  Jo förvisso kan det finnas intressant feedback men kanske det sårande i att läsa ”elaka” kommentarer väger över. Om man har intressant feedback kan man ju maila Janerik Larsson. Det skriver han för övrigt. Om man inte orkar det kanske feedbacken inte är så intressant.

 • Skattekverulanten

  Sagt och gjort. Se kommentar ovan. Janerik har fått ta del av den.

 • Rosenhane

  Högst arrogant sätt av Jan-Erik Larsson att behandla sina läsare.
  För ett par år sedan lät Sanna Rayman meddela att hon heller inte läste vad hennes läsare skrev på grund av att hon fann dem ”gräsliga”.
  Sanna Rayman tycks härvidlag ha skärpt till sig på senare tid. En av de största tidningarna vars medarbetare föraktar sina läsare?
  Naturligvis är det mycket allvarligt när en stor tidnings skribenter har noll känsla för dem de vänder sig till; dessa agerar pådrivare för den framtida kolapsen för papperstidningen.

 • Eufrat

  Jag å min sida läser inte artiklar som inte går att kommentera (undantag finns).
  Dessutom är kommentarerna, i den mån de förekommer, ofta väl så intressanta som artikeln.

  Med det sagt ser jag fram emot den dag då jag i skydd av sann och äkta åsikts- och yttrandefrihet slipper gömma mig bakom en pseudonym.

 • Gustave Toutant Beauregard

  Problemet ar vilken Republikan som som ar bast for jobbet. Jag flyttade hit till USA 1985, trott pa det socialsitiska samhallet i sverige. Livet har i USA har varit bra, p.g.a. laga skatter och ett foretagare positivt landskap. Obama’s plan ar mer typ sverige och EU.

 • swerco

  besvarar alla mejl? jasså…anonym – ja vem vet om namnet är det rätta? kanske någon använder ditt namn?

 • swerco

  jag tror honom inte – han sitter nog på sin kammare och läser varenda kommentar-de flesta är ju emot honom förståss….

 • Elementary

  Den gamla vanliga ”jag är intelligentare än du”, ”du är för dum för att förstå när anonyma kommentarer är politisk propaganda”. Dessa människor är tyvärr oftast inte särskilt smarta själva är min 100% erfarenhet. Självklart ska folk kunna kommentera anonymt om man vill vara anonym.
  Att inte vilja läsa anonyma kommentarer tyder på så pass dåligt omdöme att jag faktiskt upphör läsa de här inläggen.

 • Mentat57

  Det är lätt att ropa på att anonyma kommentarer skall vara förbjudna om man t.ex. heter Anders Nilsson eller Karin Petterson men om man har ett ovanligt eller t.o.m unikt namn är det en helt annan sak. Det är lätt att hitta var folk bor om de är den enda med ett visst namn.

  Själv bedömer jag inläggs värde efter deras innehåll och inte efter det eventuella namnet på den som skrivit dem.

 • Krister

  Undrar om herr Larsson gör samma sak i samtal, alltså säger vad han tycker och går därifrån utan att lyssna på svar? Det kan ju alltid finnas någon närvarande som han inte vet namnet på…

 • Krister

  Fast om feedbacken är intressant lär väl andra också vara intresserade?
  Eller ska de vänta på att Larsson eventuellt behagar skriva ännu en krönika?

 • Ano_nym_hahaha

  Det är synd Larsson att du inte läser kommentarsfälten. Det finns en hel del bra synpunkter som förs fram. Man behöver inte dela det som skrivs men det är bra att reflektera över det annars riskerar man nog att bli trångsynt. Anonymiteten på nätet tror jag är viktig eftersom vissa företag, organisationer och privatpersoner tyvärr inte klarar en öppen och fri debatt. Jag tycker givetvis att man skall skriva med respekt men vi måste tillåta en fri och anonym debatt. Alternativet är att röster tystnar och då riskerar vi att få andra problem i samhället.

 • en vis

  Det gör ingenting Jan Erik om du inte läser kommentarerna, de är ändå inte till för dig i första hand. Själv läser jag inte det du skriver om inte kommentarsfältet är påslaget.

 • en vis

  Med tanke på den klappjakt som media utövar på oliktänkande är det inte ett dugg konstigt! Anpasslingar, PK och kappvändare har inget att frukta! Där kan det ju vara bekvämt att veta vilka man kan mobba och hota.

 • en vis

  Klappjakten på oliktänkande är orsaken till anonymiteten! Om man inte vill hängas ut, hotas och förnedras, gör man bäst i att vara anonym. Alternativet är ett samhälle med anpasslingar och kappvändare som slickar på fingret innan de uttalar sig.
  PK har inget att frukta!

 • Sonja Sandin

  Tack för ditt svar. Och folk undrar varför det är krig i världen. Det är småkrig överallt. Jag hade turen att få gå igenom psykoterapi. Vad som jag vann upptäckte jag var att Jante-lagen inte bet på mig längre. Men jag bor också utomlands sedan många år. Bodde jag i Sverige kanske jag skulle tycka det vist att dölja mig bakom en signatur.

 • von_Spektakel

  Med tanke på att normalt demokratiska rättigheter som att organisera sig eller jobba politiskt endast kan ske utan repressalier om man bekänner sig till korrekt media bild och religion så är kanske anonymiteten inte helt förvånande.

 • von_Spektakel

  Det är enkelt. Vi skapar en till, skattefinansierad, myndighet som ansvarar för folks identiter på nätet och som därmed kontrollerar folks e-legitimation. Alla inlägg kan filtreras via denna myndighet så att åtal kan väckas automatiskt ifall inlägget kan kränka någon, både nu och i framtiden och även då ännu ej kända civilisationer på ännu okända planeter. Jonas Sjöstedt har sagt att staten är deomkratisk och kan aldrig ha fel och går alltid att lita på så det går nog bra.

 • Ratatosk_SE

  Det är riktigt Sonja. Vis talar sanning här; anonymiteten medför att man kan framföra sina åsikter utan repressalier från såväl media, ens arbetsgivare eller andra som avskyr rättfram ärlighet.
  Visst, det finns många som missbrukar anonymiteten och hatar och hotar. Där är anonymiteten dålig, men alla kloka anonyma inlägg väger över till att anonymiteten bör få kvarstå. Det är lite som att försöka ta bort valhemligheten…

 • Sonja Sandin

  Hej! Det är ju synd att det ska va´ på det viset — Jag tänker inte på valhemligheten utan mer på hemliga sällskap, där man måste kunna ett lösenord för att komma in till en tillställning. Om man skriver sitt namn, blir man ju lite försiktigare med vad man skriver och slänger inte iväg något oövertänkt.

 • Sonja Sandin

  Men folk skulle ju skriva mera ordentligt inte bara häva ur sig något man känner för stunden, om de blir kända som sin egen person. Och kanske de har tillräckligt med respekt för sig själva så att de konstruerar riktiga meningar och börjar en mening med stor bokstav till exempel.

 • staraffinity
Skadade behandlas av sjukvårdare i kaoset efter jordskalvet. Värsta skalvet på 80 år

Över tusen döda efter jordskalvet i Nepal

Förödelsen massiv – dödsfall rapporteras ända från Indien.

Svensk gisslan i Syrien frisläppt

Wallström bekräftar

Oklart hur länge svenskarna varit fångna.

Jättebeslag av kokain i Skottland

Brittiska kustbevakningen har beslagtagit över två ton kokain utanför Skottlands kust.

De återvänder till
ett Kobane i ruiner

Bilder

Hemmet i ruiner – men de är tacksamma över att vara hemma igen.

Kobane – en förintad
stad efter IS angrepp

SvD Story

SvD i Kobane | Mustafa Can om att återvända till ruiner.

Flyktingutgift naggar bistånd

Lövin: För diskussion om hur kostnaderna kan minskas.

”Socialtjänsten nära
ett sammanbrott”

Larm

Stressen och kraven får många att sluta.

Hälsan tvingar Marit Paulsen att sluta

Lämnar politiken

”Felet är en gammal kropp.”

”Ta över underhållet löser inte problemen”

Slutreplik

Utredare: Skulle fungera sämre.

”Lugnet före stormen
i lala-landet Sverige”

Cervenka

Nästa finanskris ett beställningsjobb.

Webb-tv

Hisnande i världens snabbaste bil

åk med!

Kommer upp i över 1600 km/h.

Berglins

Saven stiger och björken får musöron

"Ni vet väl vad man gör då?”