Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Kent Persson, oppositionsråd i Örebro, tar över som ny partisekreterare efter Sofia Arkelsten, erfar SvD.

Kent Persson, 41 år, är oppositionsråd i Örebro, och förbundsordförande för Moderaterna i Örebro län. Han är också ledamot i partistyrelsen, 0ch var inför stämman 2011 med och skrev fram Moderaternas nya idéprogram.
”För mig handlar politik om att ge alla människor chansen att nå sina livs drömmar. Det innebär att friheten ska öka samtidigt som politiken tar ansvar för de människor som behöver samhällets stöd. Politiken ska vara stark där människan är svag. Välfärdens skyddsnät ska vara starkt och ingen ska lämnas ensam eller svikas”, skriver Kent Persson själv på Moderaternas hemsida.
Välfärden är det politiska område som engagerar Kent Persson mest, skriver han. ”Moderaterna har behov av att fortsätta förnyelsen på välfärdsområdet. Ett parti som vill ta ansvar för hela Sverige måste ha en välfärdspolitik som sätter människan i centrum.”
Läs mer här:

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv