Kent Persson ny partisekreterare, erfar SvD

Kent Persson, oppositionsråd i Örebro, tar över som ny partisekreterare efter Sofia Arkelsten, erfar SvD.

Kent Persson, 41 år, är oppositionsråd i Örebro, och förbundsordförande för Moderaterna i Örebro län. Han är också ledamot i partistyrelsen, 0ch var inför stämman 2011 med och skrev fram Moderaternas nya idéprogram.
”För mig handlar politik om att ge alla människor chansen att nå sina livs drömmar. Det innebär att friheten ska öka samtidigt som politiken tar ansvar för de människor som behöver samhällets stöd. Politiken ska vara stark där människan är svag. Välfärdens skyddsnät ska vara starkt och ingen ska lämnas ensam eller svikas”, skriver Kent Persson själv på Moderaternas hemsida.
Välfärden är det politiska område som engagerar Kent Persson mest, skriver han. ”Moderaterna har behov av att fortsätta förnyelsen på välfärdsområdet. Ett parti som vill ta ansvar för hela Sverige måste ha en välfärdspolitik som sätter människan i centrum.”
Läs mer här:
Visa kommentarer (38 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • politikerkritiker

  Ok Kent Persson,då kan ni skriva om hela ert partiprogram för inget av det Du säger stämmer öht inte med verkligheten.

 • http://profile.yahoo.com/LF5JKZ74JRX2CL6UTZ6BSAICLE Heiko Droste

  Låter som en socialliberal politiker. Det är ett budskap som socialdemokraterna aldrig lyckats med och som kommer göra Perssons liv till ett helvete inom ett parti som inte är socialliberalt.

 • Anonym

  Det mest intressanta är väl hur lång tid det kommer att ta innan ”kvinnor drabbas värst”-argumentet kommer att plockas fram igen.

 • Anonym

  Det är ju en bra programförklaring han har och i teorin stämmer den väl med Ms ideologi. Om han sen kan se till att den efterlevs i praktisk politik också så är han defintivt ett lyft.
  Sofia skulle nog aldrig haft jobbet som partisekreterare. Det är väl det snällaste man kan säga om hennes insats. 

 • Allfons Mållgan

  Kent Persson blev alltså utsparkad från Örebro, nåja det var ju ändå logiskt han var ju ett fiasko där. Han talar oändligt långrandigt men lyckas aldrig få något konkret alls sagt eller gjort.

 • Anonym

  Införs det med proffsigt driven förvaltning av offentlig sektor skött likt styrelseproffs så kommer det bli svårt för andra partier att lyckas framöver.

 • Anonym

  Verkar vara en strategi detta att byta ut ministrar eller som nu partisekreteraren, speciellt moderaterna, antingen det är av eget misstag eller strategiskt, för då kan ju Nya Moderaterna verkligen inte ha någon person som förknippas med politiken som alltfler betecknar som ett stort misslyckande. Hon har säkert blivit ”betald” av någon eller något företag, och kan ju då inte påstå att man ska redovisa partibidrag, även om den öppenheten inte var fullödig var det en strategi för att öppna upp lite grand

 • Anonym

  Slå ihop M och S, partiet kan heta Nya Arbetarpartiet Socialmoderaterna ;-)

 • Anonym

  Ja det har vi vant oss vid, dessutom har han det där ofolkliga ”moderatutseendet” som inte går hem i stugorna. Arkelsten ska jobba med miljöfrågor, det är lite grand som att en en pyroman ska börja jobba på brandkåren

 • Anonym

  Fredrik Reinfeldt har gång efter annan dokumenterat sitt dåliga omdöme när det gäller utnämningar, men Sofia Arkelsten måste väl ändå vara kronjuvelen i den boken?

 • Pingback: Arkelsten får sparken « Röda Berget

 • Anonym

  Moderatrerna utser fel person gång på gång.  Inte bra för Reinfeldt, detta är inte första gången någon nära honom han sjläv utsett måste gå. Jämför de andra allianspartierna,  ingen av deras minsitrar har behövt lämna på ett sådant här sett. 

 • Anonym

   Ideologi?
   
  Det sista av ideologi slängde väl Reinfeldt överbord 2006?
   
  Kvar fanns en frusterad väljarskara som undrade vad de hade röstat på

 • Pingback: Bloggare blir partisekreterare « Under den lugna korkeken

 • Anonym

  Potential betyder möjligheter, men inte att det med säkerhet blir bättre.
  En karttjänst där ingen styr låter som anarki. Läge för virrvarr.
  Allt Apple gör är inte per definition bra.

 • Anonym

  Varför skall vi ha tålamod på att Apple vill ta över en till del av kakan för egen del? Det fanns en bra app, så läge att ge användarna ett val eller se till att produkten fungerar.

 • Anonym

  BRA av Apple!  Man får inte glömma att Google med sitt android är stora konkurrenter… Man kan bara inte ha det i sitt operativ. Det är som volvo skulle ha volkswagen i sitt elektronik/styrsystem…

 • Maventwo

  Det fungerar visst.

  Men eftersom OpenstreetMaps bygger på crowdsourcing så tar det tid att bygga upp jämfört med stora företag med stort kapital bakom sig för finansiering.

 • Anonym

  Apple är ett skämt när det gäller kartorna. Google ha mkt bättre tjänst och Nokia ännu bättre i sin senaste Nokia Lumia 920. Det är bara att jämföra, se jämförelse på

  http://mynokiablog.com/wp-content/uploads/2012/09/Maps-apps-benchmark-371×1200.jpeg
  allt annat på i -phone 5 är gamla meriter. Design är inte den roligaste heller.

 • Anonym

  Sundhage är övertygad kommunist och medlem i ett kommunstiskt parti i Göteborg. Hur kan hon få framträda?

 • swerco

  stockholms län hade B. västerbotten AC. folk tyckte om att veta varifrån en bil ”kom”. en A-bil kunde i vissa landsändar leva farligt! i tyskland syns hemvistet fortfarande-är det enda landet frånsett USA?

 • clundgren

  Nej, både i Schweiz och Österrike visas hemvisten i nummerplåtarna. I Schweiz i form av två bokstäver som visar vilken kanton och i Österrike med betäckning för kommunen eller området liksom i Tyskland. Sedan har ju faktiskt alla EU-plåtar landsbetäckning.

 • Henri Korvela

  Finland använde samma typ av system som var i bruk längre. Liksom i Sverige (?) avskaffades det eftersom fördelningen av befolkning/fordon är mycket skev.
  Ett undantag finns dock. Åland använder fortfarande ÅL som ”landsbeteckning”. Eftersom ingen annan använder ”Å” känner man alltid igen en åländsk bil på registerplåten. Om inte den egna flaggan och landskapsvapnet som också finns var tillräckligt.

 • Synpunktslamnaren

  Även Norge har ett geografiskt baserat system, där två bokstäver anger vilket område inom ett län som är aktuellt. Men numret följer bilen från det att den registreras för första gången tills dess den skrotas, så det är inte ovanlig att en människa som bor i ett geografiskt område har ett registreringsnummer som hör hemma i en annan del av landet.

 • Urban Sjölander

  Som gammal klyktattare, Västernorrland, kunde man igenkännas i storstan med sin folkabubbla en gång i tiden. För att inte tala om XYZ-kvarten som lokalradin hette en gång i tiden för de omkringliggande länen.

 • Sam_Vimes

  Levande tror jag inte, han (Franciskus) har dock helgonförklarat en grupp på 813 människor som kallas Otrantos Martyrer.

 • swerco

  det var nån fransman (som påven kände väl) och fler än så? vem var franciscus?

 • Synpunktslamnaren

  Den Franciskus som Sam Vimes avser är den nuvarande påven. Vilken påve du menar vet jag inte?

 • Halsingen

  Hur noggranna undersökningar och utvärderingar gjordes när de tre nordiska nationalhelgonen Olav den Digre (Norge), Knud den Hellige (Danmark) och Sankt Erik (Sverige) kanoniserades?
  De var ju ganska blodiga kungar som hade mer gemensamt med Tony Soprano än med några kristna martyrer, och handlade inte helgonkoringen av dem uteslutande om maktpolitik?

 • Illustrus

  Under 1900-talet dog lika många kristna för sin tro som under alla tidigare sekler av den kristna historien tillsammans. Många martyrhelgon således.

 • Mentat57

  Tyskarna vet hur man konstruerar ett system som håller! Jag tycker att det är trevligt att kunna se varifrån ett fordon kommer.

  Även England hade ett geografiskt baserat system på den tiden deras nummerserier baserades på två bokstäver och tre siffror. Det är länge sedan…

 • swerco

  jag läser: ” född i syrien av romare som var bosatta i provinsen arabia”…

 • Halsingen

  En stat som samtidigt med ovanstående kolonialäventyr bl.a. slaktade hundratals skånska bönder i Klågerup bör vi identifiera oss med? http://www.ts.skane.se/fakta/klaagerupsupproret-1811

 • Victor_A

  Man kan också fråga sig om ”vi” vinner eller förlorar i fotboll, ishockey, curling eller i OS…

 • Tomas Junglander

  Hur högt är valdeltagandet?

 • lalleslangballe

  lagt. de analfabeta befolkningslagren rostar framst i presidentvalen. det ar darfor vi republikaner av tradition gor battre ifran oss i mellanvalen.

 • Tomas Junglander

  “unsubscribe”

 • oroad moderat

  ??

Statsminister Stefan Löfven (S) ger tummen upp för flygvapnets reaktion för att markera mot de ryska bombplan som närmade sig Öland i går ryska bomplan utanför öland

Löfven: Det är bra att försvaret är snabbt

Ger tummen upp för flygvapnets reaktion.

ÖB: Ryska plan ”flyger ju provocerande nära”

analys

”Ökade krav på svenska försvaret”.

”Lockpriser kan lura bostadssäljarna”

Brännpunkt

Forskare: Mäklare utnyttjar informationsövertag.

LO: ”Uppenbart att
de flörtar med SD”

Rasar mot Alliansen om vinster i välfärden.

Förslag tvingar SD bekänna färg

Alliansen vill utreda välfärdsvinster på nytt.

Syrien hindrade civila att lämna Palmyra

Öppnade för blodbad för att svartmåla IS.

2000-åriga skatten hotas av IS

Bilder från nu och då på Palmyras unika ruiner.

Succé för fem börsnykomlingar

”Fortsätt det blir så här blir det rekord”.

Stark inledning för Tobii

"Men vi har måttliga förväntningar på volymer."

Webb-tv

Här får Björklund frågan han inte vill ha

"Debatt med Löfven en västanfläkt i jämförelse".

Rekryterade unga till IS i Syrien

stockholm

Har förmått minst 14 unga att ansluta sig till IS i Syrien.

Måns Zelmerlöw –
den stora favoriten

eurovision

Harry Amster om semifinal 2.

Frias efter nötfadäs på koreanskt plan

Före detta flygbolagschef satt på fri fot.

Nej-sidans budskap en veritabel pr-katastrof

SvD I DUBLIN

Stor Ja-enighet när Irland röstar.

Väntetiden för asylsökande ökar

Migrationsverkets handläggare är pressade av mängden ärenden.

Rekordersättning
till hackningsoffer

avlyssning

Paul Gascoigne en av de utsatta.

svd story – för dig som prenumerant

Här är världens rekordtunnlar

bilder

Svindlande tunnelbyggen.

Världens längsta cykeltunnel?

citybanan

Möjlig cykelväg från Södermalm till Solna.