Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Sofia Arkelsten blir ny ordförande i riksdagens utrikesutskott, erfar SvD. Beslutet väntas fattas på riksdagsgruppens möte senare i eftermiddag.

I fredags kallade statsminister Fredrik Reinfeldt oväntat till presskonferens för att presentera en ny partisekreterare: Kent Persson, kommunpolitiker från Örebro och partistyrelseledamot.

Efter bara 18 månader som partisekreterare fick Sofia Arkelsten lämna sin post. ”Det har varit ett mycket roligt jobb, jag är stolt över vad vi hittills genomfört när det gäller förnyelse och politikutveckling. Men jag har mina skäl, och jag återkommer senare om det politiska”, skrev hon i sitt nyhetsbrev i fredags eftermiddag.

Nu står det klart vad Sofia Arkelsten, som varit riksdagsledamot sedan 2006, ska ägna sig åt. Moderaternas förtroenderåd, där Fredrik Reinfeldt är ordförande, har på sitt möte nu i eftermiddag beslutat att förorda henne till uppdraget som ordförande i utrikesutskottet, erfar SvD. Beslutet fattas av Moderaternas riksdagsgrupp, som sammanträder just nu.

Ordförandeposten i utrikesutskottet är vakant, sedan Karin Enström (M) nyligen utsågs till försvarsminister efter Sten Tolgfors.

 

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv