Annons
X
Annons
X

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

”Pinsamt, lite löjligt och rätt provocerande”. Det säger Kalle Larsson (V), som tycker att integrationsministerns vecka i Rinkeby liknar en ”underklassafari”.

Förre riksdagsledamoten Kalle Larsson, ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse, har bott i Rinkeby i tio år, och bor numera i Kista. Han är mycket kritisk till beskedet att integrationsminister Erik Ullenhag (FP) nästa vecka flyttar sitt kontor till Rinkeby Folkets hus.

Kalle Larsson (V)

– Jag tror att vi som bor i förorten börjar bli jävligt trötta på att politiker dimper ned på studiebesök. Det här är inte första gången, utan de brukar dimpa ned lite då och då, ofta inför val för att låtsas lyssna och sedan lämna förorterna åt sitt öde, säger han.

Kalle Larsson efterlyser en annan strategi:

– Det som krävs är ett långsiktigt arbete där människor i förorterna själva får vara med och forma politiken och sin egen vardagssituation. Det här är pinsamt, lite löjligt och rätt provocerande.

En minister med ansvar för integrationen bör känna till hur situationen i landets miljonprogramsområden, anser Kalle Larsson.

– Det politiska Sverige måste befolkas av människor som har erfarenhet av hur klassamhället ser ut, säger han.

– Studiebesök i all ära, men det här blir en slags underklassafari. Människor som bor där är trötta på att ses som någon slags utställningsföremål, eller att man kommer dit och tittar som om det är någon slags cirkus. Det här är områden som alla andra, men människor är fattigare, mer arbetslösa och utslagna. Det är politiken som måste förändras, säger Kalle Larsson.

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv