Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Att svara på interpellationer är viktigt för både Carl Bildt och Lena Ek, försäkrar deras pressekreterare. Uppdrag utomlands är ett skäl till att debatterna ibland kan dröja.

Delar av fredagen kommer miljöminister Lena Ek (C) att tillbringa i riksdagens talarstol. Fem interpellationer på miljöområdet – alla från socialdemokratiska riksdagsledamöter – ska besvaras i kammaren. Miljöministern krävs på besked om allt ifrån de svenska miljömålen till regeringens uppfattning om GMO och etanolen som fordonsbränsle.

Interpellationssvaren i riksdagen är ”givetvis” prioriterade för Lena Ek, säger hennes pressekreterare Erik Bratthall, efter oppositionens kritik.

– Lena Ek har dock under sina första sex månader som miljöminister haft ett omfattande internationellt reseschema, vilket medfört att det har varit svårt att hitta tider som passat med riksdagens interpellationsdebatter, förklarar han.

Anna Charlotta Johansson, pressekreterare åt utrikesminister Carl Bildt (M), konstaterar att interpellationer är en viktig del av riksdagens arbete.

– Carl Bildt befinner sig ofta utomlands, det ingår i hans uppdrag som utrikesminister. Många resor är knutna till möten där flera länder är inblandade eller till bilaterala besök som planerats under en längre tid, vilket gör att de är svåra att avboka eller ändra med relativt kort varsel, säger Anna Charlotta Johansson.

– Vi arbetar hårt med att försöka svara på interpellationer inom den tidsram som riksdagen har bestämt, forsätter hon.

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv