Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Klockan 16 i eftermiddag har Socialdemokraternas riksdagsgrupp sitt första möte sedan Håkan Juholts avgång. Det är fortfarande oklart om han själv kommer att delta, säger gruppledaren Carina Moberg till SvD.se.

I förmiddags åkte regeringen på ytterligare ett nederlag i riksdagen. En majoritet i utbildningsutskottet körde över ansvarig minister Nyamko Sabuni (FP) i frågan om vuxenutbildning.

Carina Moberg (S)

– Det arbete som är planlagt i riksdagen rullar på. Det försvåras naturligtvis av att vår partiledare avgick väldigt abrupt, vi saknar honom på många sätt. Men vi tar vårt ansvar och ser till att saker och ting fungerar här, säger Socialdemokraternas gruppledare Carina Moberg, som nu för första gången kommenterar Håkan Juholts avgång.

Klockan 16 i eftermiddag träffas de 112 S-märkta riksdagsledamöterna som vanligt i riksdagens andrakammarsal.

– Vi vet inte om Håkan kommer på gruppmötet i dag. Jag har en dialog med honom, även efter lördagen, men jag har inte velat fråga det. Egentligen utgår jag från att han kommer, säger Carina Moberg.

Hon valdes till gruppledare i april, och efterträdde då Sven-Erik Österberg, som petades från uppdraget. På frågan om hur Håkan Juholts avgång påverkar Carina Mobergs framtid svarar hon:

– Jag är vald av riksdagsgruppen, och däri ligger mitt mandat. Förslaget är behandlat och beslutat av valberedningen, och därefter av den socialdemokratiska riksdagsgruppen.

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv