M-förslag: extrapengar för uppklarat kvinnovåld

Polismyndigheter som är duktiga på att utreda mäns våld mot kvinnor ska få extra pengar. Det föreslår en arbetsgrupp i Moderaterna, som vill vässa partiets politik.

Statsminister Fredrik Reinfeldt ägnade hela sitt årliga jultal på Skansen åt frågan om våld i nära relationer. Skärpta straff för kvinnofridskränkning och mer pengar till kvinnojourerna var två av de konkreta förslag han lyfte fram.

– Det är viktigt att hela samhället engagerar sig. Detta är en stor frihetsfråga och därför en viktig fråga för Moderaterna, sade Fredrik Reinfeldt.

Nu vill partiet vässa politiken. Två av Moderaternas riksdagsledamöter, Andreas Norlén och Ewa Thalén Finné, har – på uppdrag av partisekreterare Sofia Arkelsten – lett arbetet. Under förra året genomförde duon en rad besök hos kvinnojourer, socialtjänst, hälso- och sjukvård, polis och åklagare.

Ewa Thalén Finné (M)

– Det här är ett stort samhällsproblem, och det finns fortfarande väldigt mycket kvar att göra, konstaterar Ewa Thalén Finné, ledamot i riksdagens justitieutskott.

I rapporten ”Vem ska tro på mig? Mäns våld mot kvinnor och annat våld i nära relationer”, som SvD.se har tagit del av, presenteras 50 förslag. Målet är att ”åstadkomma konkreta förbättringar för alla som drabbas av relationsvåld”.
Ett ökat samarbete mellan kommuner, fler så kallade relationsvåldscentrum och höjd status för poliser som utreder mäns våld mot kvinnor är några idéer.

– Det är också viktigt att det finns behandlingsprogram för förövaren, och långsiktigt måste man börja jobba med de här frågorna redan i skolan, säger Ewa Thalén Finné.

M-gruppen lanserar också ett nytt förslag: se över möjligheten att införa en resultatpeng för polisen. Tanken är att ”skapa ekonomiska drivkrafter för polisen att arbeta effektivt och målinriktat med att utreda och lagföra personer för relationsvåld”.

– Det här är redan ett prioriterat område från politiskt håll, men det kan vara ett sätt att ännu mer sätta fokus på frågan, förklarar Ewa Thalén Finné.

Andreas Norlén (M)

Polismyndigheter som lyckas klara upp en viss andel av de anmälda ärenden som rör relationsvåld ska – helt enkelt – få extra pengar. ”Det ska då vara fråga om riktig uppklaring, det vill säga ärenden som skrivs av utan att utredningsåtgärder vidtagits får inte räknas”, poängterar rapportförfattarna.

– Hur det här skulle kunna utformas måste vi förstås titta närmare på. Det gäller att hitta rätt parameter, säger Ewa Thalén Finné.

I rapporten lyfts den så kallade kömiljarden fram som en förebild. Den innebär att landsting som uppfyller vårdgarantin får extra pengar, medan övriga landsting blir utan. ”Det har skapat drivkrafter hos landstingen att se till att människor får vård i tid”, konstaterar Andreas Norlén och Ewa Thalén Finné, som gör bedömningen att ekonomiska styrmedel kan fungera även i andra verksamheter.

Visa kommentarer (591 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • http://patersemperest.blogspot.com/ Pater semper est

  Drevet mot män går vidare; regeringen belönar personal inom polisen som väljer bort kvinnors våld mot män och barn. Statsministern Fredrik Reinfeldt vill att hela samhället konformeras kring den här kulten och partikollegan Ewa Thalén Finné upprepar Reinfeldt mantra (den politiska vänster är på).

  Utgångspunkten är rapporten: ”Vem ska tro på mig? Mäns våld mot kvinnor och annat våld i nära relationer”. Observera inledningen på rubriken: Mäns våld mot kvinnor.

  Men utbredningen av fysiskt våld mellan vuxna i nära relationer är ca 10 % av den vuxna befolkningen och jämnt fördelad mellan könen, medan psykiskt våld är typiskt för kvinnor. De osynliga offren är män men framför allt barn.

 • http://dackecountry.blogspot.com Nils Dacke

  Man tappar hakan. Om du pratar med vanligt folk så är detta givetvis ett allvarligt problem men vardagsbrotten som inte utreds alls upplevs av oss folket som ett mycket värre problem och det verkar de nya sossarna helt vilja sopa under mattan trots kraftigt utökad budget så ska man prioritera detta som dessutom pekar ut ett kön. Enda förklaringen till haveriet måste vara att de vill ta ytterliggare en udd från S.

 • http://twitter.com/ddayperspective ddayperspective

  Är det inte dags att KONSTATERA att regeringen och riksdagens andra gamla partier helt har tappat kontrollen? Det gäller våld i nära relationer, balkongflickor, hedersmord,våldtäkter och de många skjutningarna/morden helt öppet  i Malmö… Lena Holfve kommenterar med ”Fredrik Quisling” på http://www.radda-sverige.nu/fredrik-qusling/

  BIO: f.d. nämndeman, IT-innovatör och en av regeringens ambassadörer i företagande. Hon arbetade som yrkesförfattare och gav ut 11-12 böcker under 80-talet, och småfunderar nu på att börja skriva böcker, igen. Lena är politiskt och religiöst obunden, och ger sig med förtjusning på allt och alla. Bloggen innehåller cirka 8100 artiklar.

 • http://pulse.yahoo.com/_JK3AQIJCIQCKWR24KVBBKKISVE Nils

  Det nämns inget om det hedersrelaterade våldet, kommer det i andra hand? Den frågan tycks vara väldigt ömtålig att engagera sig i. Tummen upp för personer som Bahareh Andersson och likasinnade som vågar ta upp det som t.ex. FI och massor av opinionsbildare springer omvägar runt. Politiskt korrekthet och brottsbekämpning är en dålig kombination sade Rudy Giuliani, och han vet säkert vad han talar om.

 • Pingback: Kvinnor har ansvar

 • Anonym

  SvD:s förstasida just nu:
  ”Ännu en död efter skjutning i Malmö”
  ”Extrapengar till polis ska lösa kvinnovåld”

  Politikernas prioriteringar känns lite lätt tragikomiska…

 • Anonym

  Så myndigheter som inte har råd att lösa brotten ska inte få ta del av dessa skattepengar för att lösa brott?

 • Vorster

  Pengar behöver polisen! Men till att klara upp även andra brott. Är det inte dax att låsa in brottslingarna under en betydligt längre tid? Den mannen som klädde sig i polisuniform och lurade gamla människor på deras pengar borde få sitta inne en längre tid, det ska inte vara så att brottslingar ska kunna komma ut efter en kort tid och forsätta sitt parasiterande liv.

 • Filip Schöllin

  Det är alltså dags för polisen att börja få provision… Verkar ju rättssäkert… Eller?

 • Anonym

  Våld från kvinnor mot män samt våld i HBT-relationer
  (både män och kvinnor) glöms som vanligt bort.

 • http://twitter.com/SannaLindgrens Sanna Lindgren

  Fast kvinnovåldet är väl fortfarande ett nuvarande problem även fast huvudrubriken på SvD handlar om en dödsskjutning?

 • Anonym

  Våld mot kvinnor är ett globalt problem.
  Det är även att ett stort nationellt  probem som drabbar oerhört många, även barnen i en relation.

  Många fler berörs än i skottlossningar i Malmö. Och gemene man,  nej kvinna!,  drabbas.
  Vem som helst kan drabbas, när som helst.
  Kvinnor ingår i relationer med män varje dag året om, en viss andel av dessa män, slår.
  Det går inte att se utanpå.

  Problemet är domstolarna som dömer uråldrigt.
  Det hjälper inte att skärpa straffen.
  Byt ut de kvinnoföraktande domarna!
  Som det är idag sitter t o m domare i domstolar som själva misshandlat kvinnor.
  Det är skandal.
  Har Moderaternas tvåmannagrupp tittat på det också?

 • Anonym

  Allianspartierna och rödgröna oppositionen (7-klövern) är vaga och otydliga inom rättspolitiken. Sverigedemokraterna däremot, de vet vad rättsväsendets uppgift är: Att skydda medborgare från våld och kriminalitet.
  7-klövern vurmar mer för att inte utmåla någon grupp eller göra skillnad på vi och dom. Det är viktigare för dem, än att skydda medborgarna från brottslighet.

 • Anonym

  Så var det med talet om alla människors lika värde och likhet inför lagen. Diskriminering heter det på svenska.

 • Anonym

  Malmöpolisen satsar extra på dessa illdåd med nyinrättad specialgrupp och med förstärkning från rikskriminalpolisen. Om det är tillräckligt kan man väl fråga sig men helt klart tar dom det på allvar. Att lägga ner alla annan brottsbekämpning pga av det som händer i Malmö verkar väldigt kortsiktigt.  Antalet kvinnor mördade av sina män under 2000 talet är ca 180 st. Hemska siffror och underprioriterat om något. Men du kanske ska gå in och styra upp verksamheten som verkar ha koll.

 • JohnUrgrar

  Kvinnovåld består av två delar.

  A. Mäns våld mot kvinnor. Alltid fysiskt. Nästan alltid möjligt att läka ut på sjukhus
  B. Kvinnors våld mot män. Alltid psykiskt. Nästan aldrig möjligt att läka ut på sjukhus.

  Båda formerna är förkastliga men endast den enklare formen pratas om.

 • JohnUrgrar

  Det heter inte ”illdåd” det heter Illmar.

 • Anonym

  Nyckelorden är ”Ännu en…”. Det är knappt en nyhet när folk blir skjutna längre.

 • Vorster

  Går bokstavskombinationer att använda som”skohorn”?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000285488778 Pether Pettersson

  Kvinnors våld är mycket väl även det fysiskt i hög grad. Bara för att många män är starkare, betyder det inte att den svagare inte kan slå, kasta stekpannor, använda kniv osv osv.

  Män växer dock upp med att man dels inte ska slå kvinnor, och dels inte ska slå de som är mindre. Inget sådant växer kvinnor upp med, det är helt ok att ge en kille en örfil eller knytnäva honom i sidan. I svensk tv är detta humor tillockmed.

 • Anonym

  Pengar till polisen löser inte problemet. Vi har världsrekord i våldtäkter efter sydafrika. En stor majoritet av våldtäktsmännen är flyktingar och om vi utvisar alla kriminella flyktingar så har vi gjort en liten del av allt som måste göras. Knappt någon politiker är villig att utvisa kriminella, därmed kommer våldet att öka tills vi på allvar tillåter debatt om saken. 

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

   Du påstår alltså att kvinnor inte lider psykiskt av misshandel för att den är fysisk? Konstigt…

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  En variant av det lyckade SFI-bonus? Jag tror inte det dåliga arbetet beror på att man inte har bonus. Myten om bonusar har väl spräckts för länge sen? Inte ens direktörer gör bättre jobb för att det får perversa bonusar.

 • Anonym

  Forskning visar att det är lika vanligt med kvinnlig förövare när det gäller relationsvåld dessa män som utsätts är självklart av mindre värde.RFSL har visat att bland lesbiska kvinnor är relationsvåld lika vanligt förekommande som hos heterosexuella par självklart har dom mindre värde

 • http://pulse.yahoo.com/_YLCTDCQCVE5V45FB53BHA334SI Jens

  Med risk för att sälla mig till ”Rädda Gossars Klubb” här, som vägrar begripa att mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt problem, är jag också kritisk. Det här är så typiskt för Moderaterna: man tror att allt kan lösas med ekonomiska belöningssystem.

  Då riskerar det att bli som med den så kallade kömiljarden för sjukvården. Man kortar visserligen vårdköerna något, men till priset av att lättbehandlade åkommor får gå före svårbehandlade sjukdomar. Det är rimligt att tänka sig att polisen skulle prioritera våld mot kvinnor mer om de fick en liknande belöningsmodell. Men det skulle sannolikt innebära att andra utredningar prioriterades ner.

  Moderater tycks oftast begripa att det funkar så här, men ändå bryr de sig liksom inte. De är så angelägna om att verka vilja ta krafttag mot olika problem att de gladeligen accepterar att de också skapar nya.

 • Anonym

  Till skillnad mot dig så tycker jag att allt relationsvåld är lika vidrigt och tycker att alla medborgare ska få samma hjälp utan att sortera efter kön sexuell läggning osv helt enkelt jämställt

 • http://karlroos.se/ Karl Laurentius Roos

  Särbehandling när den blir som tydligast.

 • hans

  Lova Olsson!
  Kan du inte svara: Är det verkligen rimligt att att fortsätta använda det diskriminerande uttrycket ”Mäns våld mot kvinnor” när det korrekta  uttrycket ”Våld i nära relationer” finns att tillgå”?

 • hans

  Lova Olsson: Kan du inte svara på varför du och andra fortsätter att använda uttrycket ¨Mäns våld mot kvinnor¨när det finns bättre och mer uttömmande alternativ. Är t.ex. våld mot barn ointressant.

 • JohnUrgrar

  Du märker ord och vet precis vad jag menar.  Du tar inga polulustika poäng på detta.

 • JohnUrgrar

  Jag håller helt med dig.

 • Pingback: Svårhanterat kring våld i nära relationer | Emmas tankar

 • Catharina Claw

  Äntligen en regering som tar upp detta enormt
  svåra dilemma! Det var verkligen efterlängtat! Helt underbart! 

  Så många kvinnor (och män) som far illa i
  relationer, så är det verkligen på tiden att det lyfts fram och fokuseras
  på. 

  Fokus har oftare legat på barnmisshandel och barn
  som far illa – precis som sig bör, eftersom barnen är det viktigaste vi har –
  men om vi inte får stopp på misshandeln också av
  den eventuella förälder som är utsatt i en misshandelssituation, kan
  vi heller inte stoppa kränkningen/misshandeln av barnen. 

  Barnen måste få växa upp under fridsamma
  hemförhållanden – i kärleksfulla relationer – och inte tvingas byta bort hela sin
  tillvaro för att slippa misshandel. Såsom det kan bli om de hamnar i fosterhem
  eller liknande, då de kanske tvingas bo hos vilt främmande människor! Borta
  från sina älskade föräldrar (jo – barn älskar vanligen sina föräldrar
  ovillkorligt). 

  Istället måste man sätta all kraft på att i
  möjligaste mån stoppa all misshandel av samtliga människor – och nu har turen
  äntligen kommit till kvinnorna. Det är alldeles för ofta som folk tycks tro att
  kvinnor borde skylla sig själva för att de hamnar i våldsamma relationer. De
  som anser det har inte förstått hur samhället hela tiden skuldbelastar offren
  (!??) för det våld (psykiskt eller fysiskt) som de utsätts för. Nolltolerans
  mot våld och misshandel måste råda! Särskilt mot våld i nära relationer,
  som Fredrik Reinfeldt nu kämpar för. 

  I ett Sverige som, lite krasst beskrivet, så
  sakteliga går från total mansdominans mot demokrati även för kvinnor (och olika
  minoritetsgrupper) har vi inte råd att tillåta den ”tysta massan” att
  förespråka riktlinjerna för de misshandlade. Oavsett kön, ålder eller identitet
  måste den misshandlade parten kunna känna stöd från omgivningen och samhället –
  precis som Reinfeldt önskar. Vilket utmärkt initiativ!

  Och om man skyddar förövaren ifrån offret, så får
  också barnen ett bättre liv! Inget barn mår bra av att ständigt bevittna
  misshandel i hemmet; en sådan norm kan bli förödande för barnen. Genom att
  fortsätta försvara och befrämja detta våld – genom samhällets oförstående och
  handfallna inställning – omöjliggör man endast en framtida förändring, samt (i
  värsta fall) ”legaliserar” misshandel för våra framtida generationer.
  Detta i sin tur skapar en tro för både offer och förövare att allt tillhör
  normen och är acceptabelt.

  Kvinnojourerna har länge gått på knäna – och
  eftersom vi här talar om ideella organisationer, som stöttar misshandelsoffer,
  är det viktigt att vi förstår vilket orimligt stort arbete dessa fåtal
  förväntas utföra!

  Åklagare, poliser och sociala myndigheter saknar
  inte sällan den kompetens som behövs i svåra ärenden, som dem där misshandel
  förekommer. Kanske har den ena föräldern – eller bägge – en svår
  personlighetsstörning och då är det inte alltid som omgivningen uppfattat
  situationen rätt. Kanske har folk i all välmening tvärtom gått förövarens
  ärenden – och kollektivt utsatt offren för större förakt och förnedring pga.
  ren okunnighet.

  Det är alltså viktigt att människor med rätt
  kompetens ägnar tillräckligt med tid åt dessa ofta svåra ärenden! Och samhället
  måste kunna skydda sina samhällsmedborgare och förhindra fortsatt våld! 

  Ingen människa förtjänar att utsättas för våld, i
  någon endaste form! Våld i nära relationer är mycket skambelagt och det är dags
  att vi slutar kasta skulden på offren – och istället stoppar detta våld …
  genom bättre utbildning, relevant information och rätt stöd.

  De poliser, åklagare och sociala myndigheter som
  arbetar med så tunga ämnen måste få rätt utbildning och kompetens att klara av
  att göra korrekta bedömningar. Förövare måste stoppas från allt vidare våld! Vi
  kan inte ha ett samhälle där man tillåter våld i nära relationer! Då kan vi
  aldrig komma tillrätta med några andra problem heller! Kanske är det många som
  behöver hjälp – men nu skall vi inte vara avundsjuka eller missunna någon vad
  de akut behöver – man måste dock börja någonstans. Och det gör
  nu Fredrik Reinfeldt och några utvalda kollegor. TACK!  

 • Pingback: Kartläggning om relationsvåld får kritik « Ann-Mari's Blogg

 • Anonym

  Det är konstigt att alla får yttra sig i America. Får man det i Sverige, knappast? Just nu ligger vår regim lite risigt till hos STASI agenturen SR/STV.

 • Anonym

  Varför ingen undran över att snackisarna alltid gäller amerikanska tvserier i Sverige?
  Ingen svensk kulturbloggare som finner det orimligt att välgjorda tvserier där som kulturbloggaren uttrycker det ”förhållanden och politik blandas i arbetslivet” inte  skulle finnas nån annanstans?
  Att perspektivet är skevt när inga serier från andra vitala tv-länder nämns?
  Och ifall en kulturbloggare inte känner till kvalitetsserier från andra länder än USA att detta är en enorm kulturell pinsamhet? Sorkin i all ära.

 • Pingback: Para Ma

 • Pingback: window cleaning in clapham

 • Pingback: Laser Traffic Pro

 • Pingback: Crafts

 • Pingback: Fleshlight

 • Pingback: Villas in Mauritius

 • Pingback: Comfort Bikes

 • Pingback: paid online surveys

 • Pingback: home tuition

 • Pingback: Generic Levitra

 • Pingback: sexy dresses

 • Pingback: Cafe Rouge Vouchers

 • Pingback: Air Conditioning

 • Pingback: ATM processor

 • Pingback: Atlana Valet Parking

 • Pingback: plants

 • Pingback: Bhopal

 • Pingback: Villas Ile Maurice

 • Pingback: Escort Milton Keynes

 • Pingback: how to make chicken nuggets

 • Pingback: Milton Keynes Escort

 • Pingback: architects london

 • Pingback: raspberry ketones

 • Pingback: melbourne wedding photographers

 • Pingback: wedding photographer toronto

 • Pingback: Location Maison Ile Maurice

 • Pingback: efedrin

 • Pingback: Vineyards Naples Florida

 • Pingback: blog

 • Pingback: Iphone 5

 • Pingback: best acne treatment

 • Pingback: How To Build A Downline

 • Pingback: Downline Builder Script

 • Pingback: Villas in Mauritius

 • Pingback: Escort girl Paris

 • Pingback: Louie Chirdon

 • Pingback: www.knowyourmeme.com/users/chevysuburbanforsale

 • Pingback: Gunblood cheats

 • Pingback: www.intensedebate.com/people/RoofShingle

 • Pingback: Irena Fellin

 • Pingback: Private Krankenversicherung Vergleich

 • Pingback: Betting Euro 2012

 • Pingback: herbal highs

 • Pingback: legal cannabis

 • Pingback: Face Book Likes

 • Pingback: Gumboots

 • Pingback: solar panel installation

 • Pingback: Page One Ranking

 • Pingback: scalp psoriasis remedy

 • Pingback: Location Vacances Ile Maurice

 • Pingback: masajes relajantes costa rica

 • Pingback: lawyer

 • Pingback: Sky Habitat Condominium

 • Pingback: get our dream car

 • Pingback: 24 Hour Vet Clinic Dallas TX

 • Pingback: Nicaragua Spanish schools

 • Pingback: reliable cookware

 • Pingback: flu symptoms

 • Pingback: miami bankruptcy attorney

 • Pingback: CheapOair Legit

 • Pingback: Pussy

 • Pingback: Business Valuation

 • Pingback: how does an electronic cigarette work

 • Pingback: ecig forums

 • Pingback: best laptops under $500

 • Pingback: buy facebook likes

 • Pingback: Blogs for lawyers

 • Pingback: cistilni servis

 • Pingback: new release

 • Pingback: Halong Bay

 • Pingback: how to make your penis grow

 • Pingback: how to attract women

 • Pingback: Latino PR Firm

 • Pingback: Haraj

 • Pingback: photographers leeds

 • Pingback: colored contacts no prescription

 • Pingback: corporate signs

 • Pingback: Pool Grout

 • Pingback: homeowner insurance

 • Pingback: keurig b70

 • Pingback: green coffee pure

 • Pingback: cheap hotel rooms

 • Pingback: Steven D Pinkert

 • Pingback: random facts

 • Pingback: healing cold sores

 • Pingback: calgary commerical photographers

 • Pingback: whiplash compensation

 • Pingback: http://scottwjenkins.tumblr.com/

 • Pingback: Mauritius Villas

 • Pingback: Interior Designers Denver

 • Pingback: college grant

 • Pingback: 24hr emergency auto repair rochester new york

 • Pingback: Pattaya Entertainment

 • Pingback: Emergency Roof Repair Columbus OH

 • Pingback: free traffic

 • Pingback: edit mp4 videos

 • Pingback: speech for wedding

 • Pingback: iphone 4s jailbreaking

 • Pingback: fat burners for women

 • Pingback: jailbreak iphone 4s how to

 • Pingback: Bathroom Remodeling Newtown PA

 • Pingback: Dieta HCG

 • Pingback: Location Bungalow Ile Maurice

 • Pingback: czekoladowe fontanny

 • Pingback: rank tracker

 • Pingback: allhyip

 • Pingback: Pilot Training

 • Pingback: free online games for girls

 • Pingback: make money online review

 • Pingback: getting pregnant with pcos

 • Pingback: Chiropractor Riverside CA

 • Pingback: thebestelectroniccigarette.org/v2-cigs

 • Pingback: speeches for wedding

 • Pingback: cleaning services Cardiff

 • Pingback: jailbreaking iphone 4s

 • Pingback: Bridgeport village

 • Pingback: czekoladowe fontanny

 • Pingback: Bridgeport village

 • Pingback: Consultant Referencement

 • Pingback: web directory

 • Pingback: Paintball

 • Pingback: real time analytics

 • Pingback: http://www.seocox.com

 • Pingback: click

 • Pingback: live football stream

 • Pingback: Painting Company Marietta

 • Pingback: Fontana Eye Clinic

 • Pingback: Bad Credit car Lease

 • Pingback: drug rehab centers

 • Pingback: ios unlock

 • Pingback: ios jailbreak iphone 4s untethered

 • Pingback: weight training routines

 • Pingback: Job Search

 • Pingback: www.youtube.com

 • Pingback: diseño paginas web valencia

 • Pingback: referencement naturel

 • Pingback: Domain host

 • Pingback: increase breast

 • Pingback: 12v

 • Pingback: Lake Huron cottage rentals

 • Pingback: payday loans

 • Pingback: wisdom teeth extraction cost

 • Pingback: Accept Credit cards

 • Pingback: Carpet Cleaning Knoxville Tn

 • Pingback: work from home

 • Pingback: travel tips

 • Pingback: Causes of skin cancer

 • Pingback: Battery Chargers

 • Pingback: LGBT forums

 • Pingback: where to invest

 • Pingback: invisible keylogger

 • Pingback: cell phone lookup

 • Pingback: starchim video

 • Pingback: binahong

 • Pingback: best war games

 • Pingback: perspectives tax refund loans

 • Pingback: farm supplies

 • Pingback: dfw bmw dealer

 • Pingback: unlock iphone 4 unlock

 • Pingback: houston lincoln dealership

 • Pingback: medical billing and coding

 • Pingback: business forums

 • Pingback: reverse lookup cell phone

 • Pingback: Sizzling Hot

 • Pingback: corona physical therapy

 • Pingback: Location Bungalow Ile Maurice

 • Pingback: dog collar

 • Pingback: mac article

 • Pingback: good credit score range

 • Pingback: package vacations

 • Pingback: Granite Countertops Denver

 • Pingback: New hip hop music

 • Pingback: BBQ Side Dishes

 • Pingback: healthy lifestyle

 • Pingback: Nutritional Health

 • Pingback: how to build muscles

 • Pingback: Interior Design Denver

 • Pingback: Evidence Dentistry culver city

 • Pingback: buy youtube views

 • Pingback: Women's Running Shoes

 • Pingback: Charlotte SEO

 • Pingback: Panasonic DMP-BDT210 Player Review

 • Pingback: pharmacy technician career

 • Pingback: search engine optimization quote

 • Pingback: social security application

 • Pingback: Top Battery Chargers

 • Pingback: norwich escorts

 • Pingback: http://accidentlife.com

 • Pingback: trykk her

 • Pingback: creation site internet haute savoie

 • Pingback: commercial cleaning austin

 • Pingback: Mercedes Car Dealership CIncinnati

 • Pingback: web design silasi

 • Pingback: asian girls

 • Pingback: juegos para pc

 • Pingback: Accounting Advice

 • Pingback: seo orange county

 • Pingback: seo lincolnshire

 • Pingback: Keyword Tool

 • Pingback: international relations

 • Pingback: juegos para nokia c3

 • Pingback: choline vitamin

 • Pingback: Puppy Shots

 • Pingback: Naturopathe à distance

 • Pingback: handbags for cheap

 • Pingback: girls clothing

 • Pingback: bodas en cartagena de indias colombia

 • Pingback: love readings

 • Pingback: Fitness365

 • Pingback: solglasögon 2012

 • Pingback: Sex webcam

 • Pingback: sale Bose OE2 Headphones

 • Pingback: 24 hour bail bonds Riverside

 • Pingback: solitaire online

 • Pingback: unlock iphone 1

 • Pingback: http://moviesforsale.us/

 • Pingback: Social Bookmark

 • Pingback: porn gifs

 • Pingback: home security austin

 • Pingback: Assessment Center

 • Pingback: Toronto Real Estate

 • Pingback: Hostgator Reviews

 • Pingback: document shredding austin

 • Pingback: payday loans direct lenders only

 • Pingback: best home business to start in 2012

 • Pingback: unlock for iphone 4.1

 • Pingback: online insurance ce credits

 • Pingback: Best Microwave Oven

 • Pingback: click-to-call

 • Pingback: hotels in udaipur

 • Pingback: are not

 • Pingback: Bet365

 • Pingback: how to be healthy

 • Pingback: lower stomach exercises

 • Pingback: tutor perth

 • Pingback: silicone emergency tape

 • Pingback: nashville seo

 • Pingback: cpap

 • Pingback: Mallorca Properties

 • Pingback: Fast weight lost

 • Pingback: auto repair rochester new york

 • Pingback: unlock iphone 4 nyc

 • Pingback: jailbreak iphone 4 apple store

 • Pingback: jailbreak iphone 4.2.1 untethered

 • Pingback: iphone 1 jailbreak

 • Pingback: jailbreak 4.2.1 from iphone

 • Pingback: paintball

 • Pingback: tamashebi

 • Pingback: here

 • Pingback: this site

 • Pingback: this site

 • Pingback: indie

 • Pingback: how to obtain UK visa

 • Pingback: Awesome post! Hey, make sure you check out how I lost over 70 pounds:

 • Pingback: military solar

 • Pingback: L5S1

 • Pingback: shade sails perth

 • Pingback: Caralluma Actives

 • Pingback: ways to lose belly fat fast

 • Pingback: jailbreak iphone 4 64gb

 • Pingback: geile weiber

 • Pingback: Asheville Wedding Photographer

 • Pingback: Underarm whitening

 • Pingback: mild autism

 • Pingback: Utah Landscaping

 • Pingback: pet social network

 • Pingback: health tips

 • Pingback: Perfume Joy

 • Pingback: cheap nfl jerseys

 • Pingback: Wedding Rings

 • Pingback: wen hair care reviews

 • Pingback: emba

 • Pingback: employment law

 • Pingback: promo videos

 • Pingback: legal insurance

 • Pingback: seo services

 • Pingback: get more info

 • Pingback: Kyle leon

 • Pingback: india jobs

 • Pingback: Citalopram Side Effects

 • Pingback: clogged drains

 • Pingback: fap turbo

 • Pingback: conservatory information

 • Pingback: babyfoon

 • Pingback: after bankruptcy car loans

 • Pingback: USANA Training

 • Pingback: low vitamin d symptoms

 • Pingback: Xango Training

 • Pingback: Nikken Training

 • Pingback: GNLD Training

 • Pingback: Neways Help

 • Pingback: ps3 reparatie

 • Pingback: shanghai listings

 • Pingback: Provillus review

 • Pingback: Cecille Batcher

 • Pingback: Loyd Ennes

 • Pingback: banned from xbox

 • Pingback: baby cashmere blanket

 • Pingback: ipad insurance compare

 • Pingback: hen party ireland

 • Pingback: handbags outlet

 • Pingback: U.S. Statewise 2012 CUSTOMER and CONSUMER DATABASES @ fiverr

 • Pingback: How to make slime at home

 • Pingback: Jewelry auctions

 • Pingback: service assurance solutions

 • Pingback: payday loans

 • Pingback: Integrative Nutrition

 • Pingback: captiva island real estate

 • Pingback: spondylitis

 • Pingback: bad genital smell in women

 • Pingback: Awesome Birthday Gifts For Golfers

 • Pingback: Fashion Trends

 • Pingback: business logo design

 • Pingback: childrens books

 • Pingback: driving schools chatham

 • Pingback: Hydroxatone

 • Pingback: toiletwagens huren

 • Pingback: supreme snapback

 • Pingback: make fifty bucks

 • Pingback: how to unlock my iphone 3g

 • Pingback: equity release calculator

 • Pingback: socialsupercharge.net

 • Pingback: More

 • Pingback: facebook of sex

 • Pingback: free reverse phone

 • Pingback: obituaries format

 • Pingback: condolence message examples

 • Pingback: EMT certification

 • Pingback: jak sprzedawać

 • Pingback: more »

 • Pingback: organic crib mattress

 • Pingback: Reinigung Kailn

 • Pingback: Orlando Seo Company

 • Pingback: strawberry plants for sale

 • Pingback: kaip greitai numesti svori

 • Pingback: Forex indicator

 • Pingback: fast fire sites

 • Pingback: Spa

 • Pingback: Steven Osinski

 • Pingback: coches electricos

 • Pingback: online dating profile tips

 • Pingback: youtube.com

 • Pingback: what is unlocked iphone

 • Pingback: how to create a website

 • Pingback: can you unlock an iphone

 • Pingback: 12v Battery Chargers

 • Pingback: no no hair removal reviews

 • Pingback: make money online

 • Pingback: high temperature silicone tape

 • Pingback: online salvage motorcycle auction

 • Pingback: girls in jeans

 • Pingback: desire htc

 • Pingback: payday loan

 • Pingback: Jewelry Auctions

 • Pingback: buy links

 • Pingback: more on that

 • Pingback: residential electrician McKinney Texas

 • Pingback: drain cleaning tips

 • Pingback: hardscaping

 • Pingback: pubic hair removal cream

 • Pingback: Home Made Energy Review

 • Pingback: uncut music videos

 • Pingback: Check out this site

 • Pingback: invernet

 • Pingback: article marketing

 • Pingback: purchase order funding

 • Pingback: Kristina Cassanova

 • Pingback: susan claire borowik

 • Pingback: psychoterapeuta krakow

 • Pingback: Sunmaker

 • Pingback: Laser Hair Removal Austin

 • Pingback: ps vita review

 • Pingback: network marketing leads

 • Pingback: ipad 2 where to buy

 • Pingback: Lipotropic Injections

 • Pingback: securities fraud attorney

 • Pingback: toddler belts for girls

 • Pingback: positive living

 • Pingback: buy backlinks

 • Pingback: hCG Wholesale

 • Pingback: ppi

 • Pingback: clinical hypnosis

 • Pingback: Hausstaub allergie

 • Pingback: UK Sex Toys

 • Pingback: long island kitchen contractor

 • Pingback: long island bathroom remodeling

 • Pingback: Funded Nursing Care

 • Pingback: Diary of a White Indian Housewife

 • Pingback: plastic surgery houston

 • Pingback: propecia online

 • Pingback: livret

 • Pingback: penny auction

 • Pingback: weight loss news

 • Pingback: credit settlements

 • Pingback: finpecia

 • Pingback: download jailbreak ipad

 • Pingback: Business logo design

 • Pingback: pizzafeest

 • Pingback: http://www.spiritualcity.org/

 • Pingback: Location Vacances Ile Maurice

 • Pingback: vic magary 31 day fat loss cure

 • Pingback: long beach indiana home inspection

 • Pingback: baltimore dentist

 • Pingback: wonga promo code

 • Pingback: 7Red

 • Pingback: challenge coins

 • Pingback: http://goarticles.com/article/How-Water-Pumps-Work/6529902/

 • Pingback: used copiers austin

 • Pingback: challenge coins

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: nook books

 • Pingback: how to unlock a htc one x

 • Pingback: minneapolis personal trainer

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: washington divorce service

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: środki czyszczące

 • Pingback: środki czyszczące

 • Pingback: calm dogs

 • Pingback: yellow wood music

 • Pingback: the new Samsung RSA1WTMH fridge,

 • Pingback: 4.3 unlock

 • Pingback: Ultimate Demon

 • Pingback: getting rid of eczema

 • Pingback: Secondary Glazing in London

 • Pingback: replica watches

 • Pingback: Triphala leczenie

 • Pingback: walking dead comic book

 • Pingback: fat

 • Pingback: polishop oportunidade

 • Pingback: muscle

 • Pingback: Katherine Gasse

 • Pingback: Commission Junction

 • Pingback: katalog stron internetowych

 • Pingback: reverse phone lookup

 • Pingback: Commercial Kitchen Equipment

 • Pingback: wrappers for baking cupcakes

 • Pingback: farm insurance

 • Pingback: grants

 • Pingback: CRM Singapore

 • Pingback: click here

 • Pingback: speed up computer free

 • Pingback: Granite Los Angeles

 • Pingback: laundering

 • Pingback: early pregnancy

 • Pingback: guilt free desserts free

 • Pingback: Lethbridge Real Estate

 • Pingback: i need a job

 • Pingback: wholesale jordans

 • Pingback: cheap backlinks

 • Pingback: Los Angeles Pool Services

 • Pingback: bar freezers

 • Pingback: paving joint mortar

 • Pingback: CNA requirements

 • Pingback: CNA certificate

 • Pingback: the furminator

 • Pingback: dub turbo

 • Pingback: party music 2012

 • Pingback: jailbreak iphone 5

 • Pingback: Divorce Attorney New Orleans

 • Pingback: medical malpractice

 • Pingback: semi truck crashes

 • Pingback: check this

 • Pingback: the furminator

 • Pingback: Góry

 • http://www.facebook.com/people/Milla-Manilla/100003817748149 Milla Manilla

   ”Google snart redo att släppa robotglasögon” – på vilket sätt är de där glasögonen en robot?

 • http://openid.anonymity.com/otouxu Kayser

  Om man tittar på modellen på bilden ser det ut som att det finns risk att man blir skelögd av att använda dem.

  Jag vill ha 3d hologram…

 • Miriam Olsson Jeffery

  Hej, länkarna i texten går till andra medier och till ett videoklipp.

 • Anonym

  Äntligen – ‘förstärkt verklighet’! Jag personligen är dödtrött på den här vanliga verkligheten man tröskar i dag ut och dag in. Mer makt åt Google! Datatekniken är vår räddning!

 • Anonym

  Det är explorer versionen av glasögonen som kan förbeställas nu av deltagare på I/O. Ej konsumentversionen! Priset ger altså ingen fingervisning om slutproduktens pris.

  Det nya med jellybean är att UI lagget ska försvinna, man har jobbat mycket med flytet i UIt.

  Antar det är sånt här som händer när man inte matats med en färdigskriven apple artikel ;)

 • http://www.facebook.com/people/Milla-Manilla/100003817748149 Milla Manilla

   Ja det känns ju ganska förvridet att tala om ‘augmented reality’. Det handlar ju inte om en förstärkt verklighet utan snarare om en försvagad verklighet enligt mig. Fast då hamnar man lätt i en filosofisk diskussion om vad som är ‘verkligt’.

 • Anonym

  Ja, förutom länken till Wikipedia går alla länkar till ”artiklar” i media som är en enda stor PR-kampanj för Googles produkter. Det var min poäng.

 • http://svensvvssupport.blogspot.com/ svensk vvs support

  intressant!

 • Anonym

  Ingår AdBlock i glasögonens programvara? Rubriken kanske borde vara ”Google snart redo att släppa webglasögon”?

 • Miriam Olsson Jeffery

  Tack för din kommentar. Det finns väl en hel del av funktionerna som liknar, som att lägga in titel, datum, plats, bild och att bjuda in vänner samt att kunna kommentera och lägga in bilder i flödet för eventet. Jag gick ju inte in på alla funktioner och drar varken åt det ena eller andra hållet när det gäller respektive företag.

 • Moha Med

  Jag undrar hur smidigt detta är men det verkar vara en av de där produkterna som man måste ”känna på” för att kunna utvärdera även ytliga funktioner. Värt att nämna är att Android 4.1 använder telefonens resurser ännu bättre, även på app-nivå, vilket definitivt är en suverän nyhet – viktigare än ”ska ha bättre röstsök”. 

 • Anonym

  Det är tur att vi har facebook där vi kan checka in vart för någonstans vi är.

 • Anonym

  Den reklam vi ser varierar ju, det är upp till företaget att välja konsument måltavlorna… Sen är det så att ha igång en server är inte gratis så då kanske det är bra med intäkter.

 • nilst2011

  Sedan Google öppet gick ut med att man stödjer den amerikanska intergritetskränkande lagen CISPA (den tidigare SOPA) har jag bojkottat allt vad jag kan som har att göra med Google.
  .
  Mer om CISPA:  http://youtu.be/OpIP71dDufw

 • http://www.facebook.com/lars.nilsson.au Lars Nilsson

  ”vart för” ???

 • http://www.flaskpost.com/ Malingo Geshrat

   Appropå reklam…
  Så tänker jag tanken… Att det måste ju vara alldeles lysande för Google att deras ”kunder” går runt med glasögon på sig som på olika sätt registrerar ”vad de ser på”.
  Tänk vad smidigt, då kan de ju poppa upp små ”reklamrutor” i dina glasögon titt som tätt, allt för att hjälpa dig på traven med vad du skall investera dina pengar i ;)
  Mvh.

 • Maventwo

  Men Googles goggles kommer inte att bli någon försäljningssuccé islutet av 2013 (som de skall börja säljas till allmänheten) om inte priset blir avsevärt lägre.

 • VSOP

  Finns inte en bank i universum som skulle missa ett uns av en möjlighet till att bättra på räntegapet. Sen blir det amorterings-”tvång” Håll i er alla EU vurmare med multimiljonlån – detta är vad precis vad smids på just nu i Kommisisionens dunklaste mordors smedja.

 • Anonym

  Självklart har du rätt. Dyrt även då du skall sälja ditt hus eller borätt, om lånen är bundna. Dock har majoriteten fortfarande rörliga lån och kan mycket väl söka alternativ då de är missnöjda med sin bank. Gör det(!)

 • Anonym

   http://imageshack.us/g/703/moore215.jpg/

 • Anonym

  En annan orsak är att dom vet att skattebetalarna alltid ställer upp med nya pengar, så egentligen spelar det ingen roll. Vad vi ser nu är bara ytterligare en vända där så många som möjligt försöker hämta ut så mycket som möjligt.

 • Anonym

  Jag fattar inte vad folk blir upprörda över. Om ett bolag går skitbra p.g.a. konjunktur, bransch eller något annat som knappast är nuvarande cheferns förtjänst så är det ok att ge bonus. Om ett bolag går skitdåligt och det krävs hårt extra hårt arbete för att vända skutan vilket är fysiskt och psykiskt påfrestande, då är det helt plötsligt inte ok att ge chefer bonus för att stanna kvar och hantera allt det svåra istället för att gå vidare till något betydligt lugnare jobb på ett företag som går bra och man får en bonus på? Wtf?

 • Anonym

  Jag fattar inte vad folk blir upprörda över. Om ett bolag går skitbra p.g.a. konjunktur, bransch eller något annat som knappast är nuvarande cheferns förtjänst så är det ok att ge bonus. Om ett bolag går skitdåligt och det krävs hårt extra hårt arbete för att vända skutan vilket är fysiskt och psykiskt påfrestande, då är det helt plötsligt inte ok att ge chefer bonus för att stanna kvar och hantera allt det svåra istället för att gå vidare till något betydligt lugnare jobb på ett företag som går bra och man får en bonus på? Wtf?

 • Anonym

  Men nu handlar det inte om att bolaget gått särskilt bra. Under ganska lång tid också och då undrar man ju om de inte kavlade upp ärmarna förut?

 • http://www.facebook.com/Helicopeters Henrik Peters

  Jag hoppas verkligen att de ställt krav på denna extra lön dvs att att de ska bli lönsamma. Att fortsätta kasta pengar över ett gäng chefer som inte presterat är slöseri med våra pengar. Ingen är oersättlig.

 • http://norah4you.wordpress.com Inger E(norah4you) Johansson

  Endast en gång av de jag åkt SAS har de lyckats få med min väska hel och oskadad till ankomstflygplats…. tappa bort väskor är de bra på.

 • Anonym

  Där är bra att ni har koll på att det är exakt samma människor som fått bonus nu som varit chefer under lång tid samt att de haft styrelsens ok att vidta nödvändiga åtgärder tidigare men struntat i det.

  Var får ni informationen från?

 • BigDemonicBunny

  Det finns en anledning varför islam var så framgångsrikt i Bosnien (och inte bara för att den lokala bosniska kyrkan var svag). Provinsen hade sedan romarrikets kollaps legat i kläm mellan olika intressen (Österrike, Ungern, Venedig, Serbien och Kroatien har alla haft ”anspråk” på provinsen), ända fram tills den hamnade under Osmanskt styre.
  Helt kom man inte undan slavtagandet, då enligt Devschirme (det ottomanska skattesystemet för kristna) så togs en del av skatten i pojkar (ålder 7 till 14 år) för att utbildas till tjänstemän och janitsjarer.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1041570829 Erin Winslow

  Hon är en kulturell ikon i sitt hemland och t o m lever vidare som alternativ historia blogg hjältinna! http://carolinafreestate.blogspot.se/2010/10/captain-ross.html

 • Mikael Olsson

  Närdå och hurdå?

 • Mikael Olsson

  Fast nu antar du att Krugman säger något han inte gör. Han är inte alls någon högljudd proponent för dagens dumpning av pengar på bankerna. Ekonomistimulans ja – bankstimulans nej.

 • bakstugusittare

  Jag har uppfattat att pengarna har gått till bankerna där de sedan stannat. En liten del har använts för att snärja in folk i låneslaveri.

 • Kira00

  Varje dag staten betalar över budget är en dag då de betalar med lånade pengar till diverse statliga program, som t.ex. socialbidrag, foodstamps m.m.

 • nilsolle

  Äntligen börjar sanningen sippra ut.

 • ore

  Det var många röster bl.a Cavuto på Fox business kanalen, som var emot Federal Reserves agerande, men som ofta är så lyssnar få på minoriteten.

 • ore

  Så länge börsen stiger ,Pga billiga pengar , och en handfull banker och politiker kan sko sig och tjäna miljarder ,( crony capitalism) blundas det för medel amerikanens sjunkande löner och dollarns minskande värde.

 • Mikael Olsson

  Hm. Mja. Det var väl en skitmängd i sammanhanget. ”Låna till krigen” hade väl varit närmare sanningen. Och det är ju inte speciellt stimulerande. Tyvärr.

 • Anonym_kommentar

  Men Cevrenka skrev för inte allt så länge sedan att vi européer är ”dumma i huvudet” som stramar åt ekonomin. Nu verkar han vara emot att USA stimulerar sin ekonomi. Snacka om att alltid vara emot etablissemanget, även fast det innebär att vara en hycklare.

 • ResursBaseradEkonomi

  Wow, säger många nu om sågningen/insikten från Andrew Huszar’s håll. Och visst är det bra att åtminstone några av ”höjdarna” kommer till insikt och förstår vilka konsekvenser deras handlande har fått samt erkänner sina brister.

  Men trots allt tog det lång tid även för Huszar att komma fram till denna insikt. Något som vi lekmän, tex många bland oss på den här forumsidan, kommit fram till för flera år sedan.
  Jag imponeras mer av personer som kan förutse kommande händelser (och med logik och tydlig förklaring kan berätta ”varför något kommer ske”) än personer som med facit i hand, och dessutom efter lång tid, kommer fram till det vi lekmän för länge sedan redan visste.

 • Anarkokapitalism

  Desto värre det blir, desto kraftigare åtgärder kommer väljarna att utkräva. Utan att förstå att det är åtgärderna som är problemet. Demokrati = pöbelvälde.

 • ManoleteSTHLM

  Då gillar du inte Paul Krugman – han är en mästare på att efterhandskonstruera – om två år så har han aldrig varit Keynesian. Olli Rehn kommenterade just Paul Krugman som ”efterklok” i en debatt för ett tag sedan. =)

 • mikaelsod

  Men är inte det just denna medicin Cervenka rekommenderat för Sverige?

 • Mikael Olsson

  Hur menar du att USA stimulerar sin ekonomi? ;)

 • Arash Nasehi

  När ska människor inse att hela pengar systemet är en stor bluff, designad för att skuldsätta dig och mig samtidigt som bankerna kan tjäna pengar utan att göra något.

  Om ni vill lära er hur bluffen fungerar och på vilket sätt vi alla har blivit slavar till systemet utan att veta om det så rekommenderar jag att ni tittar på följande video;

  http://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

 • Gamlingen_78

  Tack för en utmärkt kommentar. Wall Street hatar medborgarintresse. Farligt om
  medborgarna förstår vilken SORTS pengar Andrew Huszar menar. De 97% av
  penningmängden som är befästa med löpande räntekostnad. Den andra SORTEN (3%) är lättare förstå, sedlar och mynt.
  http://www.youtube.com/watch?v=1WG0ii2VTjA
  http://www.youtube.com/watch?v=Q-skJ2fQZk0

 • Gamlingen_78

  Ännu värre! Utan demokrati kan inte kapitalism existera.
  http://www.youtube.com/watch?v=X-xKzKFNRj4&feature=player_embedded

 • Lars Erlandsson

  Att stimulera eller inte stimulera ekonomin är inte megafrågan, då orsakerna till att effekterna på ekonomin uteblir i bägge fallen beror på att världsproduktion- och handel stagnerar. (se Ekonomifakta)
  Stimuleras det händer bara att värdepappershandeln ökar och berikar finansinstituten. Om man tvärtom drar åt mer, så stagnerar världsproduktionen ännu mer.
  Orsakerna är rasande genomsnittliga profitkvoter sedan -80-talet och avtagande kapitalackumulation. Detta försöker företagen ta igen genom att minska de genomsnittliga lönerna, minska personalen och höja arbetstempot samt skära i sociala kostnader och kostnaderna för lager och investeringar. Men ännu har detta inte haft någon större effekt och vi kan förvänta oss mer i denna riktning, vilket lönesänkningsöverenskommelsen med Wallenbergarna i SAS visar på. Fackliga strider lär inte utebli i framtiden.

 • Carl Norberg

  Lugn i brallan nu, alla skulderna kan visst betalas om bara alla sparar ordentligt, konsumerar ordentligt och arbetar ordentligt ;-)

 • klafs

  Om fed tillverkar pengar ur luft, och köper upp bostadsobligationer så borde de ju vara värda luft… Undrar vad som händer först, kommer rating instituten att nedgradera usa och dollarn eller kommer kina att begära mer dollar för de amerikanske skulder de köpt, eller kommer marknaden att justera dollarns pris.
  Något borde få dollarn att rasa totalt snart. Alla vet ju att den inte är värd nuvarande pris, den har ju spätts ut av denna pengaproduktion. Om man skickar in mer pengar ur luft så måste ju varje dollar bli värd mindre. När kommer krashen?

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Lakedaimon Λακεδαιμον

  QE programmen utgör det största rånet / egendomstransfereringen någonsin. Med FRB skuldsedlar, d.v.s. ingenting av substantiellt och reelt värde, har bankerna kunnat köpa upp i princip allt av värde. Om de inte fått göra så, uppbackade av QE-programmen, så hade de gått omkull och i putten. Det hade varit att föredra än att se dessa girigbukar plundra allt och alla!

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Lakedaimon Λακεδαιμον

  Genom att låna pengar av (den privatägda) centralbanken Federal Reserve finansieras de banker som äger just Federal Reserve. De skriver alltså ut lån till sig själva även om de är insolventa! Pyramidspel på högsta nivå

 • Gamlingen_78

  Du
  menar säkert rätt, men blandar ihop begreppen i penningmängden. En sort är de
  97% som är befästa med löpande räntekostnad, den andra sorten (3%) är sedlar
  och mynt. Dit hör intjänade pengar, som lön och aktieutdelning.

 • bworf

  Bra att även f.d. insiders nu äntligen säger det som många av oss sagt i många år. Centralplanering kombinerat med cronie capitalism när det är som värst.

  Artikeln visar bra på vem som vinner när Fed ”trycker” upp en nya massa miljarder dollar ur ingenting. Det enda som saknas för att göra bilden komplett är vem som förlorar på det. Hint: Det är inte politiker eller Wall street.

 • bworf

  Kinesernas skuldsedlar är skrivna i dollar så det blir nog svårt. Marknaden kommer att justera ned dollarn efter hand.

 • bworf

  En mycket relevant fråga. Kom igen nu Cervenka, får vi höra ett svar på detta?

 • Kira00

  Förvisso går mycket pengar till krig, men en stor del av dem skulle endå gått till soldaterna (dvs de skulle på något annat sätt varit anställda av staten). Problemet är ju att staten är för stor och vill alltid bli större som vilket annat företag.

 • http://dangerousbeans.bloggo.nu/ Dangerous Beans

  Och i Sverige vill man sänka räntan… Inte lika illa som QE, men en variant av samma medicin.

 • http://dangerousbeans.bloggo.nu/ Dangerous Beans

  Peter Schiff o Max Keiser diskuterar just detta att världen håller på med det största Ponzi-spelet. http://www.youtube.com/watch?v=ap0-gn8vCmw&list=PL5EC156464505485F

 • http://dangerousbeans.bloggo.nu/ Dangerous Beans

  Nja, Obama är värre.

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Lakedaimon Λακεδαιμον

  Jag brukar titta på RT och har för vana att även se på ”Kejsaren” av och till, så jag är väl medveten om att det finns en bred diskussion kring FRB-bluffen.

 • ResursBaseradEkonomi

  Nu har jag inte ännu sett länk-videon, men det du tar upp är helt riktigt. Visst gör dagens system oss alla till slavar, vilket många faktiskt inte inser – eller vill inse…

  Pengarsystemet, alltså det s.k. monetära systemet, är väldigt skadligt för oss och får konsekvenser som; otillräcklig forskning, miljöförstöring genom t.ex. satsning på miljöfarliga ämnen bara för att det är billigare ( = ger företagen större inkomster), bristfälliga läkemedel och… tv-avgifter, reklam och advokater. De sista, och givetvis minst ”skadliga” är väl, trots allt det övriga jag tog upp, det som upprör mest? Tyvärr. Den dagen alla inser att vi förkortar våra liv och våra barns liv enbart för att vi håller fast vi någonting vi instinktivt trodde gynnade oss…

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Lakedaimon Λακεδαιμον

  Det är en del av QE-programmen att hålla räntan låg. Se bara på de extremt låga och direkt skadliga räntenivåer Federal Reserve haft sedan 2008. De lånar ut pengar till i princip nollränta. Skuldberget har vuxit exponentiellt och bankerna köper upp allt av reelt värde med sina dasspapper = ”In God we trust / This is legal tender” dollar. Pyramidspelets svartepetter kommer att hamna hos skattebetalarna.

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Lakedaimon Λακεδαιμον

  Det råder brist på arbetstillfällen i både USA och Europa och det är tillsvidare vi som antas konumera ffa skräpet som håller tillväxtekonomierna i BRICS-länderna vid liv. Pyramidspel kallas det!

 • Åke Sundström

  I en replik som av någon anledning raderats (för lång?) tyckte du att jag felaktigt inkluderat Krugman bland Feds supportrar. Du kanske har rätt i att K distanserat sig från Feds lågräntepolitik, positivt i så fall. Nu skrev jag faktiskt ”summan av Feds och Kongressens dårskaper” och det håller. För en trogen Keynesian är han förvisso, den överskattade nobelpristagaren.

 • Elementary

  Pengasystemet är tvärtom en av mänsklighetens viktigaste uppfinningar och har gett oss enorma välfärdslyft. Att hävda något annat är bara att göra bort sig själv. En helt annan sak är att det är ett synnerligen svårhanterligt instrument och att utrymmet för ödesdigra misstag är enormt det visar historien. Men alternativet inget betalningssystem skulle drabba mänskligheten i lika stor omfattning som ett kärnvapenkrig vad gäller levnadsstandard.

 • Valentin

  Spara och konsumera på samma gång? Arbeta när företag antingen går under och/eller flyttar till Kina? Hur tänker du egentligen?

 • ResursBaseradEkonomi

  Pengarsystemet har givetvis haft sin viktiga roll i historien. Det har jag heller aldrig förnekat. Men dagens samhälle ser inte ut, och fungerar inte som det gjorde för 100 år sedan. Förutsättningarna är helt annorlunda idag. Nu är pengarsystemet till största del av ondo (och mycket värre kommer det bli).
  Hur ser det ut i världen idag? Har det blivit bättre de senaste tex 10 åren? Ser framtiden och förutsättningarna ljusa ut?
  Svarar du: JA, då förstår jag att du vill behålla det ”utmärkta” monetära systemet.

 • Elementary

  Du vill döda penningssystemet och sätta världen i brand jag avstår gärna ifrån den lösningen. Sedan sprids det rätt mycket tjafs kring förmögna hit och dit och hur mycket de äger. Men inte en enda gång redovisas hur man mäter förmögenhet och dess fördelning. Eftersom ingen har koll på detta så är det tämligen svårt att förstå hur man får fram alla siffror som florerar. Höja skatten? Ja vad för skatt? Och hur mycket ger det? Och vilka nygamla problem dyker upp?

 • UlfStigson

  Vilken medicin då menar du?

 • Elementary

  Ja det har faktiskt blivit oerhört mycket bättre i världen kanske inte i västvärlden men i den delen av världen som vi sällan ser. Hundratals miljoner människor har fått det mycket bättre speciellt i Asien men även Afrika.

 • ResursBaseradEkonomi

  År 2020, vilket är väldigt snart, säger forskningsresultaten att vi skulle behöva minst 2 st(!) jordklot med tanke på vad vi slösar med resurserna! Det betyder att hela världen är på väg åt fel håll, och det monetära systemet är den största pådrivaren – varför vi rör oss åt just fel håll. Vi kommer alla att drabbas hårt – västvärld som övriga världen.
  Och du överdriver å det grövsta när du skriver att många fått det bättre bland u-länderna. Där har visserligen många fått en bättre levnadsstandard, men fler människor än någonsin lever på mindre än 1 dollar/dag, dvs färre människor dör av svält, men fler människor som lever fattiga!

 • Gamlingen_78

  Även här är vi helt eniga, även om ditt svar ”försvann”. Andrew Huszars uttalande är så enormt att det kan leda till ett paradigmskifte, vad som kan bli tillåtet att skriva om i media. Andreas Cervenka nämner det krångliga centralbanksspråket. Riksbankens
  språkbruk fungerar som en lag som var och en måste navigera inom, inte minst
  Andreas Cervenka. Att ange de 97% av penningmängden som är befästa med löpande räntekostnad, fungerar numera i en kommentar utan att bli borttagen. Därför
  slutar min kommentar här och min förra lever farligt.

 • Mikael Olsson

  Då kan vi vara överens.

  Och ja visst är det irriterande med kommentarerna som försvinner.

 • Mikael Olsson

  Jadå om det är vi alla överens men det var ju inte ämnet för dagen :)

 • Elementary

  Allvarligt, jag skriver ett resonerande inlägg om vad alternativet till QE är och det tas bort? Vad är det som händer här? Vi prövade motsatsen på 1930 talet och det slutade med ett världskrig. De som inte gillar QE eller den nuvarande policyn får väl komma med alternativ. Det finns ju ingen som tror eller vet att detta är en perfekt lösning, men hittills har det fungerat långt över förväntan. Betänk att hela systemet var bara dagar ifrån att packa ihop 2008. Sett ur det perspektivet ska vi nog vara lite ödmjuka i all tvärsäker kritik.

 • Elementary

  Rätt osannolikt att en kommentar av detta snitt får stå kvar emedan helt normala informativa och initierade kommentarer tas bort. Vad håller man på med på dessa sidor? En omfattande konspiration alltså där alla dumhuvuden är lurade, men du är så smart och ser igenom detta? Sannolikhet? 0.

 • Carl Norberg

  Sarkastiskt.

 • ResursBaseradEkonomi

  År 2020, vilket är väldigt snart, säger forskningsresultat att vi skulle behöva minst 2 st(!) jordklot med tanke på vad vi slösar med resurserna! Det betyder att hela världen är på väg åt fel håll, och det monetära systemet är den största pådrivaren – varför vi rör oss åt just fel håll. Vi kommer alla att drabbas hårt – västvärld som övriga världen.

  Och du överdriver när du skriver att många fått det bättre bland u-länderna. Där har visserligen många fått en bättre levnadsstandard, men fler människor än någonsin lever på mindre än 1 dollar/dag, dvs färre människor dör av svält, men fler människor som lever fattiga!

 • Elementary

  Det har de knappast gjort. För övrigt vad hände 1930 när din önskedröm slog in och bankerna föll som käglor? Världskrig och ett oerhört mänskligt lidande. Det här är inte perfekt men hittills ett klart bättre alternativ. Däremot skulle man gjort som modell Sverige på 1990 talet där staten/skattebetalarna via bankerna fick tillbaka satsat kapital mm det kan jag hålla med om.

 • Elementary

  Nej det finns inga seriösa forskare som påstår detta.Din andra tes tvivlar jag också på att den stämmer även om jordens befolkning ökat. Jag hittar i alla fall ingen trovärdig källa på detta.

 • Mikael Olsson

  500-teckensgränsen. Och det här ämnet är ju lagom lätt att prata om i korta ordalag. Dvs inte alls.

 • Valentin

  Bra att du läser mer vad du vill ifrån det socialistiska spöke du vill se och är mer ifrågasättande för ifrågasättandets skull.
  Ha en bra dag.

 • http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/29/potential-for-kreativitet Josef Boberg

  Varför lånar USA-staten pengar till hög ränta av det privatägda FED – när staten enligt konstitutionen äger rätt att själv producera räntefria pengar till sin budget ?

  Mera i sak om detta finns på min blogg här.

 • Gamlingen_78

  Andrew Huszar uttalande är så enormt att det kan leda till ett paradigmskifte, vad som tillåts skrivas. Riksbankens språkbruk fungerar nu som lag som var och en måste navigera inom.
  Där är begränsningen, inte 500 tecken.

 • Elementary

  Räknade inte orden men flera som är längre står kvar. Ibland verkar det inte som man får ha en avvikande uppfattning.

 • Elementary

  Ja eftersom jag inte är socialist har jag förmågan att se saker ur olika perspektiv något en socialist naturligtvis uppfattar som ifrågasättande för ifråfasättandets skull.

 • Arash Nasehi

  Sanningen förblir sanningen, även i minoriteten av en. Och nej det är inte bara jag som anser systemet är en bluff. Om du hade tagit dig tiden och kollat på videon som jag länkade till hade du kanske lärt något om hur pengar systemet verkligen fungerar istället för att bara avfärda en åsikt som skiljer sig från din lilla världsbild.

 • Elementary

  Via lång erfarenhet och medfödd analysförmåga har jag lärt mig avfärda snedvridna världbilder. Världen hade varit mycket trevligare ifall alla gjorde det. Då hade vi sluppit både nationalsocialism, kommunism och religiös galenskap.

 • swerco

  ”förlåt”? räcker det? vem blir lugnad av det? patetiskt…………..

 • Pingback: anonymous web hosting

Decemberöverenskommelsen är långt ifrån en optimal och, i längden, hållbar lösning, skriver tre statsvetare. Brännpunkt

Flera statsvetare: ”DÖ inte hållbar i längden”

”Det är bättre att förändra samarbetsmönstren.”

”Farliga IS-ledare
är skandinaver”

Syriens president i intervju.

Allt fler stabslägen på akutsjukhus i landet

40 sedan 2010 i Stockholm – äldre drabbas.

Swedbank vill förhöra fondsparare

Aktiespararna: ”Banken komplicerar medvetet”.

Kommer du ihåg vad
kändispuman heter?

Quiz

Vad minns du från veckan som gått?

Känd svenskstad tar strid för ö-prickarna

USA

Nu ska skyltarna få tillbaka sina prickar.

”Väldigt få betalar för strömmad musik”

Användarna ökar men färre vill pröjsa.

Brist på förskollärare förvärras i Stockholm

Större andel outbildade än i övriga landet.

Ratade skola: ”För låg kompetens”

Fem föräldrar om vad som är viktigt för en bra förskola.

Vill ha dödsstraff för vissa raser

Rättegång bröts

Moderatkvinna fick inte fortsätta som nämndeman.

Nordea: ABB kan vara på väg att delas upp

”Klar signal om att bolaget måste göra saker.”

Putin om Sovjets misstag: Lider av det

”Amerikanerna kommer också att misslyckas”.

Dokument funna om Eichmanns rättegång

Bureau 6

Fångades och fördes till Israel.

Så gick det för naziförbrytarna

Bilder

Gåtan kring Mengeles flykt fick sin lösning.

Bilder

Så krossades Hitlers huvudstad

70 år sedan: Så intogs Hitlers fäste.

Lämnar aldrig jobbet senare än kl 18.00

Rösta

Men har ändå hunnit starta fyra bolag.

Här är läsarnas tio kandidater

SvD Affärsbragd

Dags att utse 2015 års entreprenör.