Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

KD-ledaren Göran Hägglund måste ge Henrik Ehrenberg sparken från regeringskansliet. Det säger nu riksdagsledamoten Annelie Enochson, en av de kristdemokrater som attackerats på nätet av ”Ove Tove”. I kväll träffas partiets högsta ledning.

Förra veckan erkände KD-ledaren Göran Hägglunds närmaste man Henrik Ehrenberg att han på nätet – under signaturen ”Ove Tove” – skrivit anonyma påhopp på utmanaren Mats Odell och hans anhängare.

I onsdags meddelade Göran Hägglund att Ehrenberg får lämna posten som stabschef. I stället erbjuds han andra uppgifter inom regeringskansliet.

Men riksdagsledamoten Annelie Enochson, en de kristdemokrater som utsatts för negativa omdömen av ”Ove Tove”, anser att Göran Hägglund måste ge Henrik Ehrenberg sparken.

– Det är inte acceptabelt att han är kvar på socialdepartementet. Jag tycker att han ska avskedas. Om någon på Volvo hade gjort något liknande hade han sparkats på en gång, säger Annelie Enochson.

– Han kommer att bli en av våra dyraste pappersvändare, och kommer att ha väldigt mycket tid att kolla Facebook och annat, fortsätter hon.

I tisdags eftermiddag läste Annelie Enochson igenom de anonyma kommentarstrådarna på nätet. ”Enochsons fel är inte egentligen att hon är stockkonservativ. Felet är att hon är en person som går över andras lik för att få fäste för sina idéer. Eller framför allt för att bli inkryssad i riksdagen”, hade signaturen ”Ove Tove” skrivit om henne själv.

”Han har skadat vårt parti och dess varumärke rejält . Henrik har oxå  på det grövsta sätt försökt att förstöra förtroendet för ett antal riksdagskollegor, där jag är en av dem som han har kränkt”, skriver Annelie Enochson i ett inlägg på sin egen blogg.

– Jag blev väldigt upprörd. Tänk att ha så dåligt civilkurage att man är tvungen att gömma sig bakom en pseudonym, det finns inga ord för detta, säger hon till SvD.

I kväll klockan 18.15 träffas Kristdemokraternas högsta ledning, det verkställande utskottet. VU-ledamoten Bengt Germundsson, en av Mats Odells anhängare i partiledarstriden, står fast vid sitt krav på en intern utredning, som ska vara färdig inför rikstinget i slutet av januari.

– Det finns en mängd saker kring det här att utreda, inte minst vilka som har haft kännedom om det och under hur lång tid, säger Bengt Germundsson.

 

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv