Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Kvinnodagen behövs i kampen för jämställdhet, anser Gunilla Hjelm, ordförande för Centerkvinnorna, som avfärdar förslaget från SD-kvinnor.

– För mig är kvinnodagen en dag där man, även internationellt, manifesterar det som har blivit bättre, men också sätter fingret på det som fortfarande finns att göra.

Gunila Hjelm, ordförande för Centerkvinnorna

Det säger Gunilla Hjelm, ordförande för Centerpartiets kvinnoförbund, med anledning av att Sverigedemokraternas kvinnoförbund vill avskaffa kvinnodagen den 8 mars.

– Jag tycker inte att det är ett bra förslag. Frågan är vad jämställdheten skulle vinna på att man tog bort en sådan dag? Kvinnodagen är viktig för att uppmärksamma många av de problem vi kämpar för varje dag. Det känns som att det finns ett stort behov av den.

Centerkvinnorna, med 12 000 medlemmar, är Sveriges största politiska kvinnoförbund, som alltid anordnar aktiviteter den 8 mars.

– Det kan handla om allt ifrån att vi uppmärksammar en kvinna som är företagare, till att vi gör något för kvinnors situation i världen. Det är hela spannet, berättar Gunilla Hjelm.

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv