Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Socialdemokraternas valberedning varnades om att det fanns frågetecken i Håkan Juholts leverne. Det uppger en tung S-källa, som själv förde fram informationen, för SvD.

”Oj! De är inte kloka. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad – jag har inte en personlighet som passar för att ha ett sådant ledande uppdrag.”

De senaste dagarna har flera påmint om vad Håkan Juholt själv sade i Sveriges Radios program ”Partiledaren – en dokumentär om Juholts väg till makten”.

Håkan Juholt (S)

I den utdragna jakten på Mona Sahlins efterträdare var Håkan Juholt, enligt Socialdemokraternas valberedning, förstahandskandidaten, men han har haft en turbulent tid sedan valet på partiets extrakongress i mars.

Nu är Håkan Juholt föremål för en förundersökning om misstänkt bedrägeribrott och har samtidigt hamnat i blåsväder för sitt sätt att leda Socialdemokraterna.

Men valberedningen, med Berit Andnor i spetsen, var inte ovetande om att det fanns ”frågetecken” i Håkan Juholts leverne. Det uppger en tung S-källa för SvD.

– Jag varnade själv valberedningen för hans slarv, och att allt inte stod rätt till. Berit Andnor kan aldrig säga att hon inte visste.

S-ledarens resvanor var en av de saker som togs upp av SvD:s källa. En resa som Håkan Juholt gjorde till Vitryssland 2006 har uppmärksammats de senaste dagarna. Studieresan varade, uppger Expressen, bara i fyra dagar – i stället för de elva dagar han fått stipendium för. Trots det betalade han inte tillbaka några pengar.

Dessutom var Håkan Juholts flickvän med på resan, enligt Expressen, och om paret delade hotellrum ska bara halva ersättningen för logi utgå.

– Många i partiet har retat sig på att sambon är med överallt, och undrar vem som betalar.

Enligt SvD:s källa ska valberedningen ha konfronterat Håkan Juholt med uppgifterna, men han förnekade.

SvD har sökt Berit Andnor, utan resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv