Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Miljöpartisten Mikaela Valtersson blir vice vid för Kunskapsskolan. Hon ska ansvara för den växande friskolekoncernens nyetableringar.

Miljöpartiets förra ekonomisk-politiska talesperson Mikaela Valtersson, som förlorade kampen om att bli nytt språkrör, lämnade riksdagen inför öppnandet i september.

Nu byter hon bana, och blir vice vd på Kunskapsskolan.

– Det känns jätteskoj. Jag har jobbat med skolfrågor tidigare både som lärare och politiker, och det känns väldigt roligt att göra det igen, säger Mikaela Valtersson, som tillträder sin tjänst den 15 november.

Mikaela Valtersson (MP)

Eter avhoppet från riksdagen hon fått flera erbjudanden från näringslivet, men valet föll på friskolekoncernen.

– Jag gillar Kunskapsskolan, de har ett väldigt tydligt pedagogiskt koncept, och fokuserar på kvalitet.

Kunskapsskolan startade de första skolorna år 2000, och driver i dag 25 grundskolor och åtta gymnasier runt om i landet, med totalt 10 000 elever. Huvudägare är Peje Emilsson och Wallenbergssfärens maktbolag Investor.

I sin roll som vice vd ska Mikaela Valtersson ansvara för kommunikation och samhällskontakter, men också för nyetableringar.

– Kunskapsskolan har en tydlig ambition att öka expansionstakten. Jag ska bland annat göra strategiska bedömningar om var de nya skolorna ska ligga.

Tidigare i veckan blev det också klart att Mikaela Valtersson blir styrelseledamot i Antonia Ax:son Johnsons stiftelse för miljö och utveckling.

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv