Annons

Politik direkt

Lova Olsson

Lova Olsson

Kristdemokraternas vice ordförande Maria Larsson väljer nu sida i den infekterade partiledarstriden. Hon vill ha Göran Hägglund i toppen över valet 2014.

”Jag känner mig oerhört taggad och vill leda partiet till en kristdemokratisk revansch i valet 2014.”Så skrev Göran Hägglund i sitt veckobrev förra fredagen, sedan interna röster krävt hans avgång.

Två dagar senare utmanas han av Mats Odell, som är partiets andre vice ordförande och gruppledare i riksdagen.

Maria Larsson (KD)

Barn- och äldreminister Maria Larsson, som i dag är Kristdemokraternas första vice ordförande, har hittills inte kommenterat den öppna striden om ordförandeposten. Men nu väljer hon sida.

– Jag stödjer Göran Hägglund fullt ut. Jag anser att han är en kompetent och duktig partiledare, och önskar att han ska leda Kristdemokraterna över valet 2014, hälsar Maria Larsson genom sin pressekreterare Marcus Jonsson.

Hon ger också beskedet att hon själv inte tänker kandidera till posten som partiledare. Valet sker vid Kristdemokraternas extra riksting, som äger rum i januari.

När Alf Svenssons efterträdare skulle utses 2004 var Maria Larsson storfavorit i många KD-distrikt. Även den gången tackade hon nej.

– Jag har tänkt och funderat och landat i slutsatsen att jag har mer att lära och att jag inte bör kandidera. Jag har ganska kort politisk erfarenhet på nationell nivå, sade Maria Larsson till TT i januari 2004.

 

 

 

 

Om bloggen

Lova Olsson har bevakat inrikespolitik på SvD sedan valet 2002. Här bloggar hon om nyheter inom rikspolitiken.
Politik direkt-bloggen ska vara en snabb kanal för politiska nyheter. Här kan läsarna bland annat följa de senaste utspelen, förslagen och reaktionerna från politikerna i riksdagshuset och departementen.

Har du ett nyhetstips som du tror skulle passa till Politik direkt-bloggen? Mejla lova.olsson@svd.se

Arkiv