Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Maria Rankka, tillträdande chef för Stockholms handelskammare, intervjuas iSvensk Tidskrift. Hon påminner om att en stor utmaning för Sverige är att bryta stiltjen sedan 1950-talet: sedan dess har det faktiskt inte skapats några nya privata nettojobb i Sverige. Det håller knappast när vi vill ha ökad sysselsättning och ska finansiera morgondagens välfärdsåtaganden.

Maria Rankka tar också upp den nya hårdare personliga granskningen av politiker och konstaterar att det vore bra om den matchades av mer innehållskontroll: ”Granskningen borde ligga mer åt att regeringsmedlemmars tidigare genomförda politik, om åsikterna är hållbara och personen därför är valbar…”

Good point. Men framför allt bör man väl granska vad de valda har uträttat och använt sina erhållna förtroenden till.