Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Gudrun Schymans pengaeldande i Visby var ett riktigt osmakligt jippo, och de kritiska reaktionerna är legio. Visst får FI uppmärksamhet på kuppen, men i motsats till vad somliga tror är inte all publicitet god publicitet. Någon våldsam tillströmning till en organisation, vars ledare hundralappar sedlar i syfte att få vara med mer i tv, ska man nog knappast räkna med.

Vore jag mer konspiratoriskt lagd skulle jag tro att spektaklet är ett resultat av smarta manipulationer från rödgrönt håll. De som verkligen har något att tjäna på att Schyman gör bort sig är ju S, V och MP, som kan välkomma några personer/väljare tillbaka som tycker att brasan är det slutgiltiga beviset för FI som den urspårade feminismens eldorado. I ett tajt val där tiondelarna kan avgöra är varje framgång för FI ett besvärande bakslag för De rödgröna.